Възможно ли е ?

29.11.08
17:25

На скоро във фитнеса ми споменаха, че мога да трупам мусколна маса не само като правя 7-8 повторения с мах тежко , ами като правя мн повторения с по-малки кг . Попитах дали  това не е за релеф , човека не можа да отговори и каза , че докато бил в София в някоя зала видял големи мъжаги да помпат с по много повторения и ги питал , а те му отговорили , че е възможно . Та въпроса ми е Възможно ли е  повече повторения за мусколна маса ?

Темата беше редактирана от Sha6ma на 29.11.08 17:37.

29.11.08
18:28

С малки тежести не се правят мускули.Не става така.Ако с малко натоварване за по-продължително време се правеха мускули,то всеки дядо дето копа полето по цял ден щеше да е културист.Тренировката трябва да е с висока интензивност ако искаш маса.

Сега има си и различия,но общо взето между 6-10 повторения са най-добре за мускулна хипертрофия.Тежестите трябва да са големи,но не за сметка на правилното изпълнение на упражнението.

29.11.08
18:45

Ако си на зоб може.Тогава не ти трябва да работиш за хипертрофия така активно,а просто да напомпаш мускула с кръв.След като зобиш имаш по-височки нива на хормони в кръвта и те си вършат работата.

29.11.08
19:10

Това със зоба си е така. Обаче има и нещо друго. И преди съм го давал този пример - с цел издръжливост правих програма за краката, в която се прави клек за време (стига от 2 до 8 минути в прогресия), тоест страшно много повторения (над 100 стават в един момент) с относително лека тежест (40кг в моя случай). Правих я съвестно и от нея наистина ми се наляха краката доста. Не особено полезна хипертрофия, това ми е ясно, но все пак - порастнаха доста, визуално. За някой, който го вълнува само визуалната страна на нещата - може и да е удачно.
За изграждане на мускул обаче наистина е по-добре да се вдига тежко, защото аз поне водата и другите работи, които се трупат при саркоплазмената хипертрофия, aз поне не ги възприемам точно като мускули.

Мнението беше редактирано от G33K на 29.11.08 19:10.

29.11.08
19:28

казано от Sha6ma на 29.11.08, 17:25:

На скоро във фитнеса ми споменаха, че мога да трупам мусколна маса не само като правя 7-8 повторения с мах тежко , ами като правя мн повторения с по-малки кг . Попитах дали  това не е за релеф , човека не можа да отговори и каза , че докато бил в София в някоя зала видял големи мъжаги да помпат с по много повторения и ги питал , а те му отговорили , че е възможно . Та въпроса ми е Възможно ли е  повече повторения за мусколна маса ?

Разбира се че може да качваш килограми с повече повторения,стига да си на положителен калориен баланс.Нали ти е ясно че тренирайки даден мускул години наред с 8,10 повторения идва момент когато това не е достатьчен стимул за растеж,та затова опитните културисти опитват какви ли не стратегии за да шокират мускула и да го накарат да продьлжи да расте-дроп серии,суперсерии,пауза-почивка,намаляване на почивките между сериите и увеличаване на повторенията на 12,15 и др.

30.11.08
00:07

Аз като тренирам 2 година на 8-10 повторения грешка ли е ?

AZ

30.11.08
08:16

абе то не е грешка,зависи от програмата.Ако две години караш на една програма какво очакваш? Мускула свиква с натоварването и затова трябва разместване на трен.дни или упражнения,сменяне на мускулните групи,да са различни от предишните,общо взето нова програма.Но на мен не ми се вярва да тренираш две години с една и съща,нали?А за качване на мускулна маса от 6-10 повторения са си във всяка програма,за това не се притеснявай.Това е моето мнение,ако греша поправяйте ме.
По-здрави

30.11.08
09:33

казано от Sha6ma на 30.11.08, 00:07:

Не, абсолютно никаква грешка не е.

30.11.08
12:09

При изоставащи групи например ( при мен Гърдите ) , ми споменаха да правя по повечко повторения за тях . Има ли нещо вярно  ?

30.11.08
13:14

казано от Sha6ma на 30.11.08, 00:07:

Не,не е грешка,това са стандартен брой повторения за маса,но е добре да изненадваш мускулите от време на време за да ги стимулираш за растеж като ги атакуваш по различен начин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1