16.08.08
16:35
Сега чух по новините :” очаквайте в късната емисия: откриха забранени медикаменти в бг хранителна добавка” не казаха за коя точно става въпрос но ми е мн интересно да разбера. Ако някой ги гледа по БТВ нека напише, а иначе предполагам че става съпрос за аминокиселините на нутрим защото като ги пих направо щях да се скъсам по шевовете 2 санта на ръката за 2 седмици ама това беше преди около 3 години и сега мислих пак такива да пробвам
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 02.12.08 21:28.
Да и аз го чух, това и затова отварям форума, да видя дали са казали.
Няма да мога да ги гледам новините, така че на вас ще разчитам :D
И сега ще кажат Нутрим е виновен за щангите и Константинов :Д :Д.Нутрима ще влезе в загуба бре,ако вземе и стероиди да слага в добавките им.Иначе нишестето е стотинки :Д :Д :Д
Сега сериозно,ако наистина е Нутрим и се докаже това,тази фирма трябва да се зачеркне и да се съди до последно!Като се почне от прословутото излседване на про голд.
казано от Финдо на 16.08.08, 18:59:
И сега ще кажат Нутрим е виновен за щангите и Константинов :Д :Д.Нутрима ще влезе в загуба бре,ако вземе и стероиди да слага в добавките им.Иначе нишестето е стотинки :Д :Д :Д
Сега сериозно,ако наистина е Нутрим и се докаже това,тази фирма трябва да се зачеркне и да се съди до последно!Като се почне от прословутото излседване на про голд.
А сега кажи че щангистите ни изпозлват Нутрим и съвсем ще ме отчаяте от родния спорт!!!
в краина сметка се оказа, че предварителната информация която бяха дали не отговаряше мн на истината. Открили са, че в българска фирма за добавки която не се споменава са се произвеждали метандростенолон и още там 1-2 неща и споменаха, че е възможно да слагат в хр. добавки
казано от Vasko на 16.08.08, 20:31:
Сега сериозно,ако наистина е Нутрим и се докаже това,тази фирма трябва да се зачеркне и да се съди до последно!Като се почне от прословутото излседване на про голд.А сега кажи че щангистите ни изпозлват Нутрим и съвсем ще ме отчаяте от родния спорт!!!
И в гейнър на Universal бяха открили забранени вещества преди време. Даже некъв тенесист беше изгорял заради тях.
казано от ozo на 17.08.08, 07:42:
Сега сериозно,ако наистина е Нутрим и се докаже това,тази фирма трябва да се зачеркне и да се съди до последно!Като се почне от прословутото излседване на про голд.А сега кажи че щангистите ни изпозлват Нутрим и съвсем ще ме отчаяте от родния спорт!!!
И в гейнър на Universal бяха открили забранени вещества преди време. Даже некъв тенесист беше изгорял заради тях.
въпросният тенесист беше изгорял заради енимъл пак ако е тоя, който си мисля
Говорили са повече по темата в 22ч. А в саита на БТВ има само емисията в 19ч. Някой гледал ли е нощната?
тва казаха общо взето ненужна информация
17.08.08
14:29
Стига с тоя Нутрим, оплюхте го тотално от всички страни, осрахт* му цялото име и всичко. Ок, мамят като селски мастии за протеините си, но това не означава, че имат стероиди в продуктите си. Помислете си колко БГ фирми има, които произвеждат/пакетират добавки
Biogame
Explode
Power Food
Nutrim
И още помияри, които се мъчат да печелят пари, като КРИКА например..край пожелавам си тази фирма да я няма до края на годината.
И да има няколко фирми (Nutrim, Biogame, Power Food), които имат нужната апаратура за производство на химия. Хехе, хвърлих бомбата сега ме нападайте.
Мнението беше редактирано от Иван В. Станков на 17.08.08 14:30.
хах,неска гледах интервюто на Пламен Константинов и каза,че 95 % от всички добавки в това число и вносни не отговаряли на етикета и се използвали стероиди.Те били провалили щангите и незнам си какво...Според волейболиста ни,това се трърдяло от някакви си големи експерти в сферата.
Тия наще не са научиха,че БГ добавки не се използват.Това го знае вече всеки начинаещ тук...
Според мен тази олимпиада ни показва колко е напреднала и ще напредва медицината.
Мнението беше редактирано от Финдо на 17.08.08 15:18.
17.08.08
15:15
Мхм, да. Това българин ли го е казал? Ясна е работата. А за волейболиста - яко си е надупчил дупарата с тестостерон и после.. ” Нищо не съм взимал.. само съм си бил”.
Ест,че българин го е казал :).Има нещо гнило в цялата история...Константинов вика,че си направил доброволна проба,за да си види състоянието.Какво има за чакане,или си зимал или не.Той казва ‘не’,но не е съвсем сигурен.Странното е,че само Константинов го замесиха и какво излиза,че другите от отбора не зобят и той сам без натиска на федерацията си е хакал инжекциите,което за мен е странно...
Мнението беше редактирано от Финдо на 17.08.08 15:27.
17.08.08
15:30
Защо ли журналистите невземат да се занимават с нещо наистина сериозно.
17.08.08
16:56
казано от Иван Шишманов на 17.08.08, 15:30:
Защо ли журналистите невземат да се занимават с нещо наистина сериозно.
Нали знаеш, че сериозната работа е за умни и отговорни хора...
Абе спорта у нас верно е трагедия, щом ползват БГ добавки - то тва си е повече от показателно. :)
Добре ве! Вместо да кажат коя е фирмата и продукта за да се предпазят консуматорите, те оставят на хората да гадаят. Просто съм без коментар :-/
Мнението беше редактирано от Vasko на 17.08.08 18:34.
17.08.08
18:51
Хайде сега да помислим кога се случва това и ще стигнем до причината. 11 атлети изгарят + един дето и той не знае какво му е. Първата реакция е естествено защитна - не сме взимали, “друг ни сра в гащите”.
Сега следва платен репортаж, с цел да подкрепи версията. Иначе какво би станало- уволнения, оставки и провалени кариери на некадърни трениори и доктори. Спорта в България е мафия от самото си “демократично” начало и не би допуснал доверените си хора да бъдат похарчени така.
казано от Валентин Иванов на 17.08.08, 18:51:
Хайде сега да помислим кога се случва това и ще стигнем до причината. 11 атлети изгарят + един дето и той не знае какво му е. Първата реакция е естествено защитна - не сме взимали, “друг ни сра в гащите”.
Сега следва платен репортаж, с цел да подкрепи версията. Иначе какво би станало- уволнения, оставки и провалени кариери на некадърни трениори и доктори. Спорта в България е мафия от самото си “демократично” начало и не би допуснал доверените си хора да бъдат похарчени така.
Ама верно си мяза на платен репортаж, и точно сега покрай скандалите го пускат..копеленца гадни.
19.08.08
13:07
Гледах въпросната емисия и в нея ставаше въпрос ,че при внезапна проверка в цех за пакетиране на хранителни добавки са намерени стероидни субстанции и машини за таблетиране,никъде не се спомена че в добавките са намерени стероиди.Гледах въпросната емисия защото и аз ползвам добавки и ми стана интересно.
19.08.08
13:16
казано от Финдо на 17.08.08, 15:24:
Ест,че българин го е казал :).Има нещо гнило в цялата история...Константинов вика,че си направил доброволна проба,за да си види състоянието.Какво има за чакане,или си зимал или не.Той казва ‘не’,но не е съвсем сигурен.Странното е,че само Константинов го замесиха и какво излиза,че другите от отбора не зобят и той сам без натиска на федерацията си е хакал инжекциите,което за мен е странно...
Кой е луд да си прави проба при положение,че е взимал нещо не съвсем наред.Защо шефа на федерацията се скри когато президента го е повикал на разговор,защо не взеха под внимание изказването на ръководителя на антидопинговата комисия в България-има нещо много мътно в цялата история.
19.08.08
14:32
казано от ale на 19.08.08, 13:07:
Гледах въпросната емисия и в нея ставаше въпрос ,че при внезапна проверка в цех за пакетиране на хранителни добавки са намерени стероидни субстанции и машини за таблетиране,никъде не се спомена че в добавките са намерени стероиди.Гледах въпросната емисия защото и аз ползвам добавки и ми стана интересно.
Коя е фирмата за хранителни добавки ? :)
19.08.08
15:09
Не се спомена никаква фирма ,само казаха,че цеха е на 60 км.от София
19.08.08
22:19
Нутрим се пакетира при тепетата :) , бая по-далече е. Давайте други предположения ;)
След поста на Владимир Недков реших да си направя 1 малко проучване. Ето ги и резултатите:
Biogame -
‘Биогейм’’ произвежда 36 продукта в прахообразна, течна, капсулна, таблетна и гел форма. Производствената база се намира в София и се състои от две сгради с обща площ 1550 кв.м. Във фирмата работят 22 висококвалифицирани специалисти.
“Биогейм” е издател и на специализираното списание за бодибилдинг
и фитнес “Олимп”, което вече 12 години е на българския пазар.От декември 2005 г. “Биогейм” издава и списание “Мускули”.
Explode - от сайта им разбрах, че фирмата е Готон ЕООД с адрес в София. Къде се произвеждат/пакетират не ми стана ясно(писах им- ще видим...)
Power Food - Екстензив Сървиз Powerfood
За по-малко от две години разработихме над 25 различни продукта...
Пакетирането е съсредоточено в един от водещите фармацевтични заводи.
интересно къде са ги разработили и сега те ли си ги произвеждат?
P&B;Labs -нищо не намерих :question:
JC Nutrition/JK Nutrition - е там ми е пълна мъгла- изобщо български ли са, има ли JK… ?
За “КРИКА” хич няма да повдигам въпрос.
Все пак kойто е гледал “Bigger, Faster, Stronger” е видял как се правят хр. добавки...
Ако някой знае още нещо по въпроса да каже- интерсно ми е как стоят нещата в родината ни.
П.С. Nutrim направо са си горди със завода си :P
Къде е седалището на фирмата няма нищо общо с това кой/къде им прави продукцията.
Откакто влязохме в ЕС (слава Богу) има контрол върху начина на производство на продукцията. Тоест вече няма начин 2 лелки в нечий апартамент да бъркат протеин (така стартираха 2-те най-популярни БГ фирми). Има лицензирани предприятия за производство на лекарства и добавки. От теб се иска само да им закараш суровината и етикетите.
Например един мой познат произвежда добавки със седалище на фирмата в София. Суровината му я карат от Италия, прави ги в Дупница (смесват нещата), а част от продукцията ще я пакетира в Шумен. Има си причини за това географско разпределение на производството.
Нутрим са много горди от години със завода си, ама никой не го беше виждал. Даваха да им произвеждат/пакетират нещата в завод за лекарства. Информацията ми за тях е от преди година и нещо - ако са построили междувременно завод, щеше да се чуе, така че предполагам положението си е все същото.
Биогейм е фирма, която не бих препоръчал на никого.
Експлоде е още по-зле. Даже май са най-зле в личната ми класация.
Пауър Фууд - произвеждат/пакетират в завод за медикаменти, така твърди собственика.
И стигаме до най-интересните явления на нашия пазар: JC Nutrition и P&B;Labs
Интересно явление е това - всеки голям вносител на чужди добавки си регистрира и собствена марка добавки, за която претендира че внася суровините от същия производител, който дистрибутира. Тоест сам си подбива пазара. Уж същото качество на много по-ниски цени. Ключовия момент тук е думичката “уж”. Като вски търговец на едро големите вносители имат проблем с нереализирана продукция с изтекъл срок на годност. Логично е човек да си помисли, че като изтече срока на годност добавките се унищожават, нали са станали негодни? Обикновено нестава така. Познавам един вносител на витамини, който стартира в бизнеса точно с внос на витамини с изтичащ срок на годност. Купуваше ги за смешни пари от Канада и след 3 месеца, като им изтечеше срока на годност и заменяше в аптеките с нови, пак с изтичащ срок на годност. И сега тънкия момент - не изхвърляше/унищожаваше старите, ами ги носеше в ХЕИ и след “изследване” от тяхна страна им удължаваха срока на годност с 1 година. и човека съвсем законно си триеше срока на годност от опаковката и печаташе нов. Това беше преди десетина години. Сега си внася “нормални” витамини и конкурира Центрум.
Да се върна на JC Nutrition и P&B;Labs: защо да си хвърлят продуктите с изтекъл срок на Юниверсал и Оптимум съответно, вместо да ги пресипят в опаковка на “български” производител? Не мога да твърдя със сигурност, че го правят, но не бих се учудил.
Преди време ползвах аминокиселините на Юниверсал. Един път нямаше 2700 и си взех пак 2700, но на JC Nutrition. Отворих ги и вътре намерих и други аминокиселини - с различен цвят таблетки като тези от амино1900 и амино1000. Това ме наведе на мисълта, че някой прави “микс” от изостанала стока.
Дано да не съм прав в тези си разсъждения!
20.08.08
07:17
И Биогейм не са - складовете и помещенията в които бъркат добавките са в кв. “Редута”.
Така както е тръгнало май по метода на изключването ще ги намерим кои са :lol:
26.08.08
10:14
Митак,къде в Дупница ги смесва този твой познат,тъй като аз съм от тук пък не знам да се прави такова нещо
ее кво съм ги оплюл казах, че аминокиселините имаха стероиден ефект върху мен тва е даже похвално реклама им правя
02.12.08
15:50
Здравейте, приятели! Пиша в този форум,защото съм възмутен от коментарите в него. Несериозно е да обвинявате българските фирми просто ей така. Не искам да говоря за другите фирми ,но за моята смея да твърдя, че не съдържа никакви забранени субстанции. С всеки,които твърди обратното, можем да се обзаложим,като той идва във складът ми, посочва един продукт, изследваме го, и виждаме резултатите от изследването. Естественно трябва да заложи 1000евро и съответно аз ще заложа същата сума. Ако субстанциите съотвестват на посоченото в продукта съдържание, губи парите и се извинява публично,и обратното....
Здравей приятел. Възраждаш стара тема с неадекватен пост и ще ти кажа защо е неадекватен : Всичко , което се пише във форума е от хора , който са ползвали даден продукт и точно за това са темите дискусии , за да може да обменим опит и да се предпазим един друг от некачествени продукти. Не знам ти с какви основания го казваш , но аз лично съм на мнения , че повечето ( страх ме е да кажа всички ) продукти на българската фирма са с занижени , някъде липсващи субстранции и качества. Кажи ми какво си взимал ти , за да говориш , че всичко си било наред.
Да наистина, защо пък трябва да се обзалага някой. Производителите трябва да убедят потенциалните клиенти, че продуктите им са качествени. Ако българските производители не могат...това е техен проблем. Не трябва ние да търсим качеството, а то да ни се предлага. Просто бизнес мисленето в България е на много ниско ниво. Много малко са хората, които се опитват да правят нещата както трябва. Какво щеше да стане ако това, което се случи с Нутрим се беше случило с някоя американска марка? Щяха да ги побъркат. В България никои нищо не контролира, такаче никой български производител на добавки да не сме да каже, че са качествени. Няма как да стане просто, щото всеки гледа да прецака останалите.
Специално за Крика...само като му видя опаковката и ме напушва на смях. В същото време EXPLODE имат добри опаковки, но всичко им е адски съмнително. Кви са тия вафли братче? Мура? Морени? С тези цени, нащите производители ако трагнат да изнасят ще разбият пазара, но не го правят. Защо ли? Щото в Европа няма дори да ги допуснат. И пак стигаме до момоента с държавата. Скапана майка България и скапан български манталитет.
Да наистина, защо пък трябва да се обзалага някой. Производителите трябва да убедят потенциалните клиенти, че продуктите им са качествени. Ако българските производители не могат...това е техен проблем.
Как защо? Не прочете ли кой задава въпроса?
кРИКА. Митю.
Даже 1000 евро са малко за този супер надарен спортист - аз бих предложил 10 000 000 евро.
Така се прави в БГ!
Ако не ти харесва - пий си скапаните Хамерикански продукти и си ТРАЙ!
Щот като неможеш да извадиш 10 000 000 000 евро - си траеш! Ето - вземи мен за пример, как си трая и пропускам да си закупя (и да продавам също) продуктите на БГ фирми с едно изключение.
:)
Ма туй сигурно е защото съм прост...
:)
02.12.08
21:28
Тази тема се преекспонира и до голяма степен мненията са плод на емоции. Стига толкова. По принцип може да се изведат аргументи и да се провери случая обстойно (конкретният и онзи, който по принцип се коментира във форума), но едва ли е това начинът.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 02.12.08 21:29.