Гребане на долен скрипец

Случи се така,че се наложи да сменя залата .От малък град съм така,че нямам голям избор на зали.В новата зала имам всичко необходимо освен долен скрипец,което упражнение преди  правех много често.Въпроса ми е как да тренирам гърба за да продължава да расте отсякъде както трябва. Основни упражнения които мога да правя за гръб в тази зала са:Пулдаун/Набирания,Гребане с Щанга,Гребане с дъмбел,Мечка и като пулдаун обаче с ръкохватка за долен скрипец,Тяга и друго не се сещам в момента.Как да си подбера упражненията,като изключвам гребането на долен скрипец,което преди ми беше 2-ро или 3-то

02.12.08
20:26

1. Набиране
2. Гребане с щанга
3. Горен скрипец
4. Гребане с дъмбел или мечка

Набиранията са ми трудни 3-4 най много мога да направя,а и сега тежа повечко и нз,напролет мисля да почна да ги мъча тях.Засега най много в някоя суперсерия да ги използвам.Добре, ами някакъв друг вариант?

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 02.12.08 20:59.

02.12.08
22:11

Тяга,гребане с щанга/дъмбел,мечка,набирания(скрипец,щом си тежък).Това са най-добрите упражнения за гръб.Тренирай по тях и ще имаш корав гръб.ДОлния скрипец,не че е лошо упражнение(аз лично го правя,но рядко),но просто горните са по-добри!

03.12.08
00:11

+1

03.12.08
09:55

В залата, в която тренирам, долният скрипец дълго време беше повреден. Замествах го с гребане с дъмбел и чат-пат сменях с гребане с щанга. Сега, като оправиха уреда, почти не го ползвам. :)

03.12.08
15:27

1.Набиране
2.Гребане с лост или горен скрипец
3.Гребане с дъмбел или мечка
4.М.тяга или добро утро или хиперекс.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.12.08 15:27.

TI

03.12.08
20:37

Долния скрипец и на мен ми харесва. Мисля че гребането с дъмбел и мечката много го наподобяват по действие и ако трябваше да го заменя щях да използвам някое от тях.

04.12.08
09:16

що не правиш гребане със щанга просто да си малко по-изправен пак на същото място го удряш гърбо ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1