участващи мускули в мартвата тяга

03.12.08
20:53

някои може ли да намери от онези снимки кадето е данен човешката мускулатура като прави тяга ..и мусколите да са оцветени в гамата от синио кам червено...смисал коя част колко % се натоварва..

Поздрави!!!

03.12.08
21:19

http://www.exrx.net/WeightExercises/ErectorSpinae/BBDeadlift.html отстрани под Muscles пише всички участващи мускули и като цъкнеш на някой то го показва на картинка.

03.12.08
21:30

точно това имах предвид :) мерси много

03.12.08
21:52

може би е малко извън темата ,но исках да ви попитам.Вие кое предпочитате да правите ,когато искате да правите гръб.Мъртва или римска тяха .Когато говорих с инструктора на тази тема той ми каза да използвам краката колкото се може по-малко .И мисля че това по скоро е римска тяга .А като гледам сега картинката доста се кляка с краката при мъртвата тяга.
Вие кое предпочитате....

Класическата мъртва тяга е истината!Римската тяга товари много кръста и задното бедро.

03.12.08
23:06

http://www.youtube.com/watch?v=c80dBCddIIQ идеалното е както го прави Роберт Михайлов, както и щангистите вдигат, щангата до краката, приклекнал и краката дават началния тласък, след това я придърпваш към себе си, защото щангата има един момент в който е пред теб, пред тялото и изправяш гърба.

Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 03.12.08 23:08.

TB

04.12.08
08:22

Отговора е елементарен - всички :)

04.12.08
09:04

аз правя и двата вида - класическа в тренировката за гръб, а римската - за крака

04.12.08
09:21

казано от tbby на 04.12.08, 08:22:

Отговора е елементарен - всички :)

Само ушите по-слабо ги засяга, но ако ги стегнеш при завършващата част от движението може би ще се получи добро натоварване и за тях :)

04.12.08
16:26

Ако искаш да акцентираш малко повече за гърба я прави с по-широк хват.
А иначе да, натоварва кръст, корем, трапец, гръб, ръце, крака... всичко :)

04.12.08
17:05

franko
искаш да кажеш че класическата повече за крака .а римската повече за гръб........

04.12.08
17:08

Romanian означава РУМЪНСКА.И тя също удря краката - но в задната част.

DE

04.12.08
19:58

казано от pavlinito на 04.12.08, 17:05:

franko
искаш да кажеш че класическата повече за крака .а римската повече за гръб........

Каквото иска да каже го е казал.

BU

04.12.08
21:06

Всички ? А какво става,когато сложиш фитилите ?

04.12.08
21:43

Е тогава вече ушите влизат якоооо

IB

04.12.08
22:09

казано от Emil_mlo на 04.12.08, 21:43:

Е тогава вече ушите влизат якоооо

Ахахах... не става само с блъскане, трябва и базик. Как да не влизам с кеф в тоя форум.  :lol:  А иначе откак я включих в тренировките си, тягата ми е любима. Сега обаче ще внимавам повече, че да не претренирам ушите. ;)

TB

05.12.08
07:21

В реалния живот като трябва да се повдигне нещо тежко,
сигурно си казвате: чакай да си сложа фитилите ;)
Фитилите are for pussies ;)

05.12.08
07:35

казано от pavlinito на 04.12.08, 17:05:

franko

искам да кажа точно обратното - класическата за гръб, а римската (румънска) - за крака

05.12.08
10:04

казано от tbby на 05.12.08, 07:21:

Ами да, какво пречи да си ги сложа? Колко често в реалния живот вдигаш нещо по-тежко от стол без предварителна подготовка? Докерите и носачите да не би да не ползват помощни средства? Не знам да разчитат само на голите си ръце. И колко често в реалния живот вдигаш нещо толкова тежко, колкото в залата? Плюс това, може в залата да вдигаш 200 кила щанга без фитили, а навън 100 килограмов предмет да не можеш да го отлепиш от земята.

Аз ги ползвам редовно. Не съм забелязал да ставам по-слаб от тях, напротив ;)

05.12.08
12:17

Aко си трибоец и има разлика това, което вдигаш с и без фитили, значи имаш проблем. Не може хвата да ти е слаб и да не можеш да държиш щангата, а да искаш да имаш сила в трибоя.

Фитили,колани,налакътници,ръкавици..дайте ги насам пък нека съм “пуси” ;)

05.12.08
14:13

Значи в момента, в който човек се изправи с щангата в ръце, няма мускул, който да не е подложен на сериозен стрес, особено, ако тежестта е голяма. За това и мъртвата тяга е едно универсално упражнение не само в културизм и силовия трибой, ами и в много други спортове, независимо от целите - то дава и абсолютна сила, при това в цялото тяло, до може и да стимулира мускулите да растат, може и да те възстанови от контузия, важен е стреса, на който подлага почти 100% от мускулите.  Аз и преди си дадох мнението за фитилите, особено за мъртвата тяга, но смятам, че отговора зависи от личните цели - ако гониш сила, според мен е абсурбно да ползваш фитили. На тепиха борците с фитили ли се държат?

Мнението беше редактирано от sportist на 05.12.08 14:14.

05.12.08
14:27

казано от MI5 на 05.12.08, 13:50:

Фитили,колани,налакътници,ръкавици..дайте ги насам пък нека съм “пуси” ;)

С тази засилка, не знам за ‘пуси’, но като нищо ще те заподозрем във фетишизъм към ББ екипировка. :lol:  :-P

05.12.08
22:26

franko братле прав си сори.
от съвсем скоро правя тяга и не съм я осмилил много добре още затова приказвам тези небивалици.днес като правих тягата например не кляках много с краката и доста си натоварих кръста.
малко офтопик .С колко правите на тягата и по колко серии и повторения правите за нея.....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1