03.12.08
17:40
Здравейте пичове :P значи проблема е че средното рамо ми изостава сравнениe с предното и задното рамо
Стажа ми е 2 години + 1- 2 месеца на 17 лета съм :) хаха
Ден: Сряда
Програмата ми е следната :
1.Раменни преси с щанга 3х8
2.Повдигане на ръце встрани 3х8
3.Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред от седеж 3х8
4.Трапецовидно повдигане на рамене с дъмбели 3х8
И това е... моля ако може да ми кажите как да наблегна повече на проблемното средно рамо примерно ако сложа повдигането в страни като първо упражнение това да ли ще е удачно ???
Темата беше редактирана от GreeN на 03.12.08 17:41.
Опитай да правиш дропсерии само за средното рамо. Другото е просто да разнообразяваш постоянно упражненията.
03.12.08
17:48
Стоянчо а какво дропсерии OopS :)
03.12.08
18:13
Дропсериите са много готин метод.Не мога да ти го обясня точно,но ще ти дам пример за бицепс както правих миналата седмица 2-3 дропсерии най много се правят защото е много интензивно и... примерно Сгъване за бицепс с дъмбели 24-25кг 4-5 повторения (чисти)след това 16-17 кг още 5-6 и в моя случай понеже пвторенията не са кой знае колко може с 12-13 кг още 2-3-4 повторения.Тоест в една работна серия се постигат 2-3 отказа чрез нямаляване на тежестта.Подобно е и за средното рамо аз съм пробвал няколко пъти и го усещах много добре.Пробвай и малко суперсерии Раменни преси + разтваряне в страни като се стремиш разтваянето да бъде абсолютно правилно изптълнявано
03.12.08
18:29
За да натовариш средното рамо максимално,прави пресите сьс щанга зад врат.Някои хора ще кажат че са опасни-да,така е,но само ако не се изпьлняват правилно и се прекалява с тежестите.Правиш ли ги чисто и с умерена тежест-няма от какво да се страхуваш.Изтласкването с дьмбели сьщо е добро,но при него повечето трениращи се облягат прекалено назад и тогава вече натоварването бяга кьм предното рамо.
03.12.08
18:37
IronFreak значи земам дъмбелите примерно по 10 кг правя 7-8 повторения после без почивка хващам 7 кг правя там до отказ 5-6 и това се брой за 1 серия така ли ???
казано от GreeN на 03.12.08, 18:37:
IronFreak значи земам дъмбелите примерно по 10 кг правя 7-8 повторения после без почивка хващам 7 кг правя там до отказ 5-6 и това се брой за 1 серия така ли ???
Да, брои се за 1 серия, няма никаква почивка, и гледаш да докараш повторенията от първата серия с по-тежкото.
Относно съвета за пускането зад врат, по мое мнение недей да го правиш, защото това движение е неестествено за рамото и принципно риска от травма се повишава.
03.12.08
19:34
Някои го отричат,други го боготворят,лично аз винаги сьм го правил и нямам оплаквания,но определено не е за всеки-най-малко пьк е упражнение в което да показваш силовоте си вьзможности.
03.12.08
19:52
1.Повдигане на ръце встрани 2 дропсерии
2.Раменни преси с щанга 3х8
3.Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред от седеж 3х8
4.Трапецовидно повдигане на рамене с дъмбели 3х8
Така добре ли е ?
03.12.08
20:18
Сложи още 1-2 серии преси и още 1-2 не дроп разтваряне. Гледай да вдигнеш килограмите на преси и така мисля, че ще вървиш напред.
03.12.08
20:21
Един ще ти каже -добре е,друг-не.В този спорт,ако нещо работи при мен,при теб може да не проработи-така че ти най-добре ще разбереш дали става.Сменяй упражненията,реда им,повторенията,просто експериментирай и ше успееш.Има и други стратегии освен дроп сериите-суперсерии,трисети,пауза-почивка,предварително изтощение,негативни повторения,форсирани повторения...ама да не те обарквам.
04.12.08
08:28
Пробвай повдигане на ръцете встрани на скрипец.
Така мускула е под постоянно напрежение, за разлика от същото упражнение с дъмбели.
батка дроп серии или прави раменни преси на машина със по-тесен хват (тесен тесен... малко по-широк от раменете ти да е ) товари се трицепса ама много отива в средното рамо
04.12.08
10:54
Благодаря пичове др седмица ще пробвам тези дропсерии че ми изглеждат яка цедка :)