27.11.08
13:22
Четох темите, но не намерих нищо адекватно. Проблема е от над 2 месец. Болката е от 1 педя преди китката до малко преди китката от страната на кутрето. При оставянето на кривия лост за бицепс изпитвах доста силна болка в предмишницата, която се увеличи до такава, че преди да го оставя си затварям очите. Болката ми беше само при това упражнение. От там нататък болката започна да се засилва, да се появява при упражнения за гръб и всякакво стискане, започнах да ги парвя със фитили и се стигна до сега. Боли ме след тренировка ден-2 без да правя нищо(доста слабо, но ...). Немога да издържа да се държа високо в рейса повече от 15 мин (особено ако се клати здраво). 2 Месеца пия Калмацин мисля се казва, ама ефект няма. Четох че не съм първия, на когото му се случва, но никой не каза как се оправил или как си е помогнал. Най-вероятно ще ида до личния лекар тези дни, но той .......
Не вдигам кой знае какви тежести по 4-5 пъти в седмица тренират ~1 година. Преди това не съм бил толкова сериозен доста дълго.
Аз имам същата болка , но се появява изключително рядко , но съм забележил , че щом оставя мед по капачката на буркана и той се слепи , после , когато опитам да я отвъртя , при самото стискане ме удря страшната болка в същия участък на раката . Доста неприятна и краткотрайна болка , не знам как да се оправи , но със сигурност вече няма да оставям мед по капачката :)
27.11.08
17:45
Аз вече не изпускам празно място в рейса, ако е за по-дълго.
28.11.08
16:43
Не мога да ти помогна, но същата болка имах аз и 2ма приятели, с които тренирам. При двама от нас се оправи от само себе си,но никога не е било чак толкова зле, колкото при теб. Нас ни болеше само като оставим лоста и някак си мина. Третия и в момента го боли,но нищо не може да промени. Мани скапана работа..
Има много теми за тези болки в предмишницата и лактите,понеже съм с голям опит в това мога да те посъветвам в следното:
1,Колкото по рано разбереш че имаш проблем и вземеш мерки по него -толкова по кратко време ще ти е необходимо да се оправиш от него.Щом те боли вече при гърба и при набиранията значи проблема е набъбнал.
2,Имаш дви възможности,да спреш всакакви упражнения където участват ръцете и да почнаеш да се лекуваш или да оставиш само избутващите упражнения и тези от който не те боли....
3-вземи си налакътници и накитници и ги ползвай докато всичко отшуми,за мазане ще ти препоръчам NEOX-gel/течен е/,мажеш 3-4пъти дневно мястото.
4-лекаря ще ти препоръча нагревки -възползвай се от тях,но ако ти препоръча кортикостероиди в дупито ги откажи,по добре е да изчакаш и като крайна мярка се бият такива директно на мястото където те боли-това е най доброто но е и най малко за препоръчване.Кортикостероид в дупето,докато дойде лекарството до предмишницата чувай х,.. кога ще подейства.Така ще изядеш 10бр.в дупито кортикостероиди и щи си понесеш вредното им деиствие на 10дози ,а директно се бият 2-3броя максимум и веднага действат.
5,и след като се подобриш-ти препоръчвам дълги загрявки преди тренировка и стречинг на натоварените мускулни групи между сериите и след приключване на тренировка...
Успех!
имам същия проблем - знам на какво се дължи и как да се справя
Преди 1 година се контузих докато правех бицепсово сгъване на крив лост, но не мислех че е сериозно и продължих да ходя на финтес още 1-2 седмици. Болката в лявата предмишница се засилваше и отидох на ортопед. Той ми каза че съм скъсал мускулно влакно в предмишницата и ми предписа 1 лекарство за мазане. Общо взето болката премина след 2-3 месеца(не завинаги - и днес като правя това упражнение чувствам болка) но съвета ми е да отидеш на лекар или да загравяш повече. Аз например загрявам с кардио, така се активизират мускулните влакна, другото е казано в горния пост
07.12.08
22:13
Човече имал съм същия проблем като твоя който ме лиши от 2 месеца тренировки...проблема идва от упражнението за бицепс със прави или криви лостове.Болеше ме до такава степен (но не само отдолната част ами и горната цялата предмишница),че не можех да вдигам 2 литра шише за да отпия от него...пробвах с калций,магнезии,цинк.След това пробвах и със трите но в едно...след това разни глюкозамини...нищо не помогна.И всеки път когато свършвах с това упражнение ме боляха чак до лакътя.Накрая 2 месеца спрях да тренирам...болката отшумя но не напълно.След това започнах да играя с по-малки кила и премахнах напълно упражненията с лост за около 1-2 месеца...след това започнах пак да ги изпълнявам но с леки килограми и то максимум 1 -2 тренировки на месец.И до ден днешен ако прекаля с килограмите на тези упражнения чувствам тая болка...Успех и дано да съм ти помогнал...
Мнението беше редактирано от donscot на 07.12.08 22:13.