Въпрос за гърба

07.12.08
16:06

Значи от както вече ходя на фитнес виждам някакъв прогрес в ръцете , гърдите и раменете обаче гърба ми се струва същия...иска ми се да го разширя...гърба принципно го правя заедно с трипепса обаче смених програмата и правя:
Ръце
Гърди
Гръб
Рамо и Крака

за гръб правя:
гребане с дъмбел 4х10-7 (пирамида)
набиране 4х5-6 (правя колкото мога - около 5 или 6 на серия)
тяга 4х10-7 (пирамида)
последното упражнение е едно което наподобява гребане...прилича на долен скрипец обаче не е машина...просто слагаш тежести и дърпаш...там правя пак 4х10-7 (пирамида)

къде е проблема?

07.12.08
16:26

казано от DaMp370 на 07.12.08, 16:06:

Значи от както вече ходя на фитнес виждам някакъв прогрес в ръцете , гърдите и раменете обаче гърба ми се струва същия...иска ми се да го разширя...гърба принципно го правя заедно с трипепса обаче смених програмата и правя:
Ръце
Гърди
Гръб
Рамо и Крака

за гръб правя:
гребане с дъмбел 4х10-7 (пирамида)
набиране 4х5-6 (правя колкото мога - около 5 или 6 на серия)
тяга 4х10-7 (пирамида)
последното упражнение е едно което наподобява гребане...прилича на долен скрипец обаче не е машина...просто слагаш тежести и дърпаш...там правя пак 4х10-7 (пирамида)

къде е проблема?

Според мене упражненията не са подредени добре.
1.Набирания
2.Тяга
3.Гребане на машина(това което си описал накрая)
4.Гребане с дъмбел
А и недей да търсиш проблема само в тренировката.Ако яденето ти не е на ниво няма как да стане.

07.12.08
16:41

храненето мисля че ми е що годе добре...не ям в определени часове но се стремя да ям качествена храна...
другото което искам да попитам е за разширяване на гърба няма ли да е по-добре да заменя някое упражнение с друго?
примерно вместо гребането на машина да сложа скрипец...не знам...кажете кое друго упражнение “отваря” гърба

Мнението беше редактирано от DaMp370 на 07.12.08 16:43.

DE

07.12.08
16:43

Зарежи гребанията със машина и дъмбели. Пробвай чукове със щанга и мечка. А подредбата - набирания(около 50 набирания), чукове със щанга(3х6-8), мечка(3х6-8), тяга(4серии на пирамида).

07.12.08
16:44

Ами гърба ще го отвориш с набирания пред гърди в широк хват. Аз моя с широк хват и мечка доста добре го тренирам и се вижда разлика.  Иначе казват, че гребането с щанга пак в широк хват било за “разширяване”.

07.12.08
16:46

казано от death на 07.12.08, 16:43:

Зарежи гребанията със машина и дъмбели. Пробвай чукове със щанга и мечка. А подредбата - набирания(около 50 набирания), чукове със щанга(3х6-8), мечка(3х6-8), тяга(4серии на пирамида).

значи на тренировка за гръб първото упражнение да ми е набиране и да се стремя да правя около 50 бройки...така ли?
аз тия 50 бройки трее да ги разделя на поне 7-8 серии...повече от 5-6 максимум 7 набирания наведнъж не мога да направя...а сичките 50 бройки ли да ги правя със широк хват или да правя по няколко с тесен?

07.12.08
16:58

Ами аз преди така тренирах - 60 набирания на колкото серии станат ->толко. На края ми се е случвало и по 1 набиране да правя :) Та прави ги смесено с широк и с раменен. Въпреки, че аз предимно с широк ги правех, то така е по-трудно, но пък като започнеш да си правиш серии по 8-10 с широк хват, тези с тесен много лесни ще ти се виждат :P Поне при мен беше така :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1