07.12.08
13:54
На 15 години съм висок съм 180 см и тежа 73 кг. Тренирал съм у дома 6-7 месеца.Но вече тренирам в зала от 1 месец.Целите ми са маса.Моля секи да дава савети или каквато и да е друга полезна информация.Всяко упражнение правя тип пирамида.
Темата беше редактирана от Димитър на 07.12.08 13:54.
В понеделник тренирам гърди и бицепс
1.Тилен лег 4х8
2.полулег 4х8
3.флайс 4х8
4.бицепсово згъване с щанга прав лост 3х8
5.чуково згъване 3х8
6.скотово згъване 3х8
Мнението беше редактирано от Димитър на 08.12.08 20:27.
Вторни почивка
сряда гръб и трицепс
1.Набирания 4x8
2.Тяга 4x8
3.Чукчета 4x8
4.Гребане с гира 4x8
5.повдигане за трапец с дъмбели 4х8
6.вдигане тесен хват от лег 3х8
7.френско с щанга крив лост 3х8
8.скрипец 3х8
Мнението беше редактирано от Димитър на 15.12.08 22:51.
четвъртък почивка
петък крака и рамена
1.клякане 4х8
2.лег преси 4х8
3.бедрено разгъване 4х8
4. вдигане на пръсти с щанга 4х15
5.раменни преси с щанга отзад 3х8
6.вдигане на рацете напред с гири 3х8
7.Хеликоптер 3х8
Мнението беше редактирано от Димитър на 17.12.08 23:00.
Можеше в един пост да напишеше всичко :)
Както и да е, на мен програмата добре ми изглежда само в Сряда не ми харесва. Щом искаш маса, за гърба ти трябват само базови упражнения т.е.
Набирания
Тяга
Чукчета
Гребане
За трицепса базовите са ти:
Тесен хват
Френско
Скрипец
Тягата ти препоръчвам пирамида да правиш (поне при мен така е по-добре). Мани ги тия скрипци вертикални/хоризонтални. Искаш маса, прави я със свободни тежести.
Лег-а и Клек-а - Също пирамида.
И не са ти нужни на всички упражнения по 4 серии. Направи ги на 3, само там където искаш повече да натовариш сложи 4, но не на всякъде.
По-Здрави!
Мнението беше редактирано от Петров на 07.12.08 15:54.
Мисля за трицепса да правя френско с крив лост и вдигане тесен хват само двете упражнения 4х8
Виж сега трицепса го прави с 3 упражнения, бицепса с 2, тъй като трицепса е по-голям и така да се каже е 2/3 от ръката. Лег прави пирамида, полулег-а и флайса може в 3 серии. 2те упражнения за бицепс в 4 серии. Набирания прави 4-5хМАХ , тяга пирамида, чукчета 3 серии стигат, гребане - също. За трицепс 3 серии стигат, като имай предвид че на скрипеца трябва да си 8-12 повторения. Клякания, лег преси и калф мисля че са ти достатъчно. Прави кляканията пирамида, калфа 15-20 повторения(или докато осетиш пареща лека болка). Вдигането на ръце напред за предно рамо можеш да замениш с раменни/военни преси пред гърди или вертолет пак в 3 серии е достаъчно, другите рамена - също 3 серии.
казано от Димитър на 08.12.08, 20:09:
На мястото на тягата може ли да сложим нещо друго че нямам колан за тежести
Просто по-малко тежест с повече техника :)
добре ли е да я правя с не повече от 50 кг при положение че това ме натоварва достатачно
Мнението беше редактирано от Димитър на 08.12.08 20:14.
казано от Димитър на 08.12.08, 20:13:
добре ли е да я правя с не повече от 50 кг при положение че това ме натоварва достатачно
Пак ти казвам - ако я изпълняваш правилно - няма проблем, иначе и с 20 кг може да се контузиш. Добра загрявка и техника!
По-здрави
Бихте ли ми казали как и какви управнения да подредя в програмата си за да направя маса в гърдите и ширина и маса в гърба (това са най големите ми цели) и бицепсът ми е 33 см не е голям но някой ако знае как мога да го направя поне 35 см тази зима нека сподели :) ,а ако мислите че програмата ми за бицепс е подходяща ми кажете . Благодаря предварително
Мнението беше редактирано от Димитър на 08.12.08 20:51.
Мисля, че вече ти написах какво да правиш. Според мен с този сплит и правилно хранене ще получиш желаните резултати.
Мерси ще правя точно това което ми каза само за гребането искам да питам какъв тип да е с дъмбел ли
Мнението беше редактирано от Димитър на 08.12.08 21:22.
Ами да гребането ти е с дъмбел. Чукчетата са ти нещо като гребането, но с щанга :P Всъщност едно е за по-вътрешната част на гърба, а другото за външната :) И не прекалявай с кг. Не говоря само за тези упражнения, а за всички. Наблегни на храненето и правилната техника за изпълняване на упражненията. В сайта има предостатъчно информация за правилното изпълнение на упражненията, както и за правилното хранене. Започни да четеш, ще ти е от полза. И преди да питаш, провери дали няма някъде писано за него.
Хайде успех!
С редовни тренировки за 5-6 месеца ще успея ли да кача 5-6 см в гръбната обиколка ,и поне 2 см в рацете
09.12.08
18:30
казано от Димитър на 09.12.08, 18:12:
С редовни тренировки за 5-6 месеца ще успея ли да кача 5-6 см в гръбната обиколка ,и поне 2 см в рацете
Зависи от сегашните ти мерки и колко и как си тренирал досега.Но принципно е възможно.В ръцете дори повече.
Абсолютно възможно! Не го мисли, колко ще качиш и колко не. Тренирай и яж! Яж! Иначе до никъде няма да стигнеш. За да видиш дали имаш прогрес и за да се самопоощряваш всеки месец се мери :)
Няма начин да не направиш. Един културист (не мога да си спомня кой точно) беше казал, че за да имаш наистина напредък трябва всяка следваща тренировка да правиш с по-тежко. Ако ще дори с 1кг, но да е с по-тежко. Аз се опитвам да го спазвам това, но за жалост в мойта зала мога най-малко с 5кг по-тежко да го правя това нещо и за това не успява всяка следваща тренировка да вдигам много тежестите.
И в наща зала е така две по 2,5 са най-леките демек пак 5кг,ама ся отварят нова зала :)
До тук оправихме програмата ,но сега искам да се захванем с рамената дайте ми савети нещо не варвят .От както ги тренирам се личи значително оформяне но нещо предното рамо го няма просто лек релеф ,ако някой има идеи нека сподели.
Мнението беше редактирано от Димитър на 19.12.08 20:03.