Разкрача при тягата

08.12.08
21:38

Тези които правите тежко това упражнение, как предпочитате да ви е разкрача, тесен или широк? От опита който имате при кой имате по-голяма сила или по-добри резултати в тренировката?

За клека разкрача няма толкова голямо значение, но хвата широк или тесен предпочитате? При тесния хват ръцете са под напрежение и държат като, че ли по-силно щангата, докато широкия хват може би дава по-добър баланс.

Темата беше редактирана от Emil_mlo на 08.12.08 21:40.

08.12.08
21:43

Ах... аз не съм голям специалист, само мога да кажа че след всеки път в който правя клек и тяга имам МТ :D ужас направо. Не знам защо така се получава.. Иначе ги правя аз с по-тесен разкрач и 2те, а при кляка ръцете си ги държа близо, точно като са ми по-далеч ми е по трудно да пазя равновесие... може би аз съм крив не знам :D

08.12.08
23:22

Тези които правите тежко това упражнение, как предпочитате да ви е разкрача, тесен или широк? От опита който имате при кой имате по-голяма сила или по-добри резултати в тренировката?

Тесен -класическа тяга. Ама съм разтегнат и с добра техника в движението. Забелязал съм, че за по-дървените хора варианта “Ед Коен” за тягата е по-удачен. Като мине година или две и някои се връщат на класическа, други все такаси теглят от разкрач. Един само треиращ съм имал да тегли чисто “сумо” - с голям разкрач - Коцето Бахчеванов - многократен Републикански шампион по силов трибой. Той започна с “класическа” тяга, ама се беше “запънал” и Гената (Евгени Ангелов) го накара да смени на “сумо” и се “отпуши”. Тяга “Ед Коен” при него невървеше.

За клека разкрача няма толкова голямо значение, но хвата широк или тесен предпочитате?

Как да няма значение разкрача? Ти ме уби, бе човек! Че то най-големите гири се клякат на “междинен” разкрач!
За хвата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО тесен - дръжа колкото се може по-голяма част от тежестта с ръцете и лоста ми лежи на задното рамо, а не на врата. И от там стойката е изправена и слагам колан само за комфорт на душата.
От къде интерес по тези въпроси? Статистика ли ще правиш?

09.12.08
00:09

:) Мерси за отговора Митак, мерси и на Петров. Аз тренирам така класическа тяга, с добра техника 250 тяга последно, а клека с междинен разкрач и тесен хват, щангата на трапеца, задното рамо. Повечето български трибойци вдигат така, но все пак някои правят със суму разкрач или с широк хват на клека. Та питах просто как усещате повече сила и т.н., нещата се индивидуално, но все пак.

В момента нямам възможност да тренирам с трибойци, в нашата заличка идват само билдерчета, няма много с кой да си говоря. 

поздрави

09.12.08
08:57

Ясно, затъжил си се за ГИРИ. Аз си помислих, че някакво проучване правиш. То и при мен в момента трибойци няма, ама давам стимул на поредното младо поколение, пък да видим какво ще излезе.
Хубава гира - 250 за тяга. Аз повече от 200 не съм дърпал. Тази пролет пак ще направя някой макс на основните движеия и може и да успея с 210. То май е психологическа тази бариера, незнам. А бе оправдания, нали знаеш...
:)

09.12.08
09:47

Всичко е психика човек, аз се обедих в това, ето почивах една седмица принодително, защото почнах работа при нашите и вчера като отидох на тренировка имах бая, бая сила почти максовете си направих на клека и тягата. А и ти ако тренираш културистично, по билдерски :) според мен е трудно да накараш нервната система да вдига яко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1