Сурови яйца

09.12.08
21:07

Реших да пия по два разбити жалтъка преди всяка тренировка.Искам да ми кажете дали е добре и ако е искам да ми обясните защо и с какво ми помага . Дали мога да ги пия и след тренировка и ако отговора е ДА ако може пак да ми обясните защо.

Темата беше редактирана от Димитър на 09.12.08 21:08.

Не е добре да ядеш сурови яйца!Много голям риск поемаш.Можеш да хванеш салмонелоза и др. болести.Яйцата си ги вари и яж предимно белтъците,на ден не бива да ядеш повече от 3 жълтъка.

казано от Траян Атанасов на 09.12.08, 21:31:

Не е добре да ядеш сурови яйца!Много голям риск поемаш.Можеш да хванеш салмонелоза и др. болести.Яйцата си ги вари и яж предимно белтъците,на ден не бива да ядеш повече от 3 жълтъка.

x2

10.12.08
06:41

Така е. Абсолютно никакъв смисъл няма от суровите яйца. Те действат само на Роки Балбоа. Вари си яйцата или си ги прави на бъркани яйца с извара примерно... каквото ще да е само да не е пържено или сурово. +това преди тренировка не ти трябват толко тия яйца колкото въглехидрати.(със среден ГИ)

10.12.08
06:59

казано от Димитър на 09.12.08, 21:07:

Реших да пия по два разбити жалтъка преди всяка тренировка.Искам да ми кажете дали е добре и ако е искам да ми обясните защо и с какво ми помага . Дали мога да ги пия и след тренировка и ако отговора е ДА ако може пак да ми обясните защо.

Няма никакъв смисъл от това.

10.12.08
07:26

Всички казвате да не приема,ама не казвате защо?Е аз ще ти кажа.Суровите яйца съдържат биотина-които пречи за по-голямото усвояване на белтъчините от тях.След термична обработка биотина така да се каже “изчезва”-моя съвет е да хапваш белтъци-сутрин с овесени ядки,може да слагаш на 5 белтъка,1 жълтък.Може също варени.Обаче не забравяй,НЕ яж повече от 2 жълтъка на ден....3-ама макс-3….И другото което е като ги приемаш сурови можеш да си докараш разна беля....

Мнението беше редактирано от Костадин на 10.12.08 07:28.

RO

10.12.08
08:07

Мисля , че трябва да пише с голями букви в началото на този сайт, фенове на роки не яжте сурови яйца , това е филм. Има известна логика в това, да се приемат сурови и това е факта , че няма денатурализация и белтъка не губи нищо от своята билогична стойност. Но при варене не с егуби толкова мн вярвай ми процента който може да се изгуби е много по малък от процента който те застрашава реално да обърнеш краката.Салмонелозата не е шега работа ето и малко инфо.Трбва да сме наясно и как да съхраняваме и консумираме храната. пОнякога сме вманиячени в съдържаниетоо на прореин и въглехидрати, но вярвайте ми това не е най-важното ... храните имат и други вещества които определят степента на усвояемост...

Салмонелозата е хранително отравяне, причинено от бактерията Салмонела. Човек може да се зарази при консумация на месо, мляко и яйца от болни животни и вторично заразени продукти, както и от храни (сурови или обработени), престояли на топло или в чието приготвяне са използвани заразени продукти.

Начини, чрез които да се предпазим от заразяване със салмонелоза:

1. Санитарен контрол при добива на месо, мляко и в заведенията за обществено хранене, както и лична хигиена на работниците, които са в контакт с храната.

2. Унищожаването на салмонелите чрез достатъчна температурна обработка.

3. Недопускане на размножаване на салмонелите - съхранение в хладилни условия.

4. Недопускане на замърсявания на хранителни продукти чрез ветеринарен контрол над животните

FZ

10.12.08
10:29

казано от Траян Атанасов на 09.12.08, 21:31:

Не е добре да ядеш сурови яйца!Много голям риск поемаш.Можеш да хванеш салмонелоза и др. болести.Яйцата си ги вари и яж предимно белтъците,на ден не бива да ядеш повече от 3 жълтъка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1