09.12.08
21:07
Реших да пия по два разбити жалтъка преди всяка тренировка.Искам да ми кажете дали е добре и ако е искам да ми обясните защо и с какво ми помага . Дали мога да ги пия и след тренировка и ако отговора е ДА ако може пак да ми обясните защо.
Темата беше редактирана от Димитър на 09.12.08 21:08.
09.12.08
21:31
Не е добре да ядеш сурови яйца!Много голям риск поемаш.Можеш да хванеш салмонелоза и др. болести.Яйцата си ги вари и яж предимно белтъците,на ден не бива да ядеш повече от 3 жълтъка.
09.12.08
21:47
казано от Траян Атанасов на 09.12.08, 21:31:
Не е добре да ядеш сурови яйца!Много голям риск поемаш.Можеш да хванеш салмонелоза и др. болести.Яйцата си ги вари и яж предимно белтъците,на ден не бива да ядеш повече от 3 жълтъка.
x2
Така е. Абсолютно никакъв смисъл няма от суровите яйца. Те действат само на Роки Балбоа. Вари си яйцата или си ги прави на бъркани яйца с извара примерно... каквото ще да е само да не е пържено или сурово. +това преди тренировка не ти трябват толко тия яйца колкото въглехидрати.(със среден ГИ)
казано от Димитър на 09.12.08, 21:07:
Реших да пия по два разбити жалтъка преди всяка тренировка.Искам да ми кажете дали е добре и ако е искам да ми обясните защо и с какво ми помага . Дали мога да ги пия и след тренировка и ако отговора е ДА ако може пак да ми обясните защо.
Няма никакъв смисъл от това.
Всички казвате да не приема,ама не казвате защо?Е аз ще ти кажа.Суровите яйца съдържат биотина-които пречи за по-голямото усвояване на белтъчините от тях.След термична обработка биотина така да се каже “изчезва”-моя съвет е да хапваш белтъци-сутрин с овесени ядки,може да слагаш на 5 белтъка,1 жълтък.Може също варени.Обаче не забравяй,НЕ яж повече от 2 жълтъка на ден....3-ама макс-3….И другото което е като ги приемаш сурови можеш да си докараш разна беля....
Мнението беше редактирано от Костадин на 10.12.08 07:28.
10.12.08
08:07
Мисля , че трябва да пише с голями букви в началото на този сайт, фенове на роки не яжте сурови яйца , това е филм. Има известна логика в това, да се приемат сурови и това е факта , че няма денатурализация и белтъка не губи нищо от своята билогична стойност. Но при варене не с егуби толкова мн вярвай ми процента който може да се изгуби е много по малък от процента който те застрашава реално да обърнеш краката.Салмонелозата не е шега работа ето и малко инфо.Трбва да сме наясно и как да съхраняваме и консумираме храната. пОнякога сме вманиячени в съдържаниетоо на прореин и въглехидрати, но вярвайте ми това не е най-важното ... храните имат и други вещества които определят степента на усвояемост...
Салмонелозата е хранително отравяне, причинено от бактерията Салмонела. Човек може да се зарази при консумация на месо, мляко и яйца от болни животни и вторично заразени продукти, както и от храни (сурови или обработени), престояли на топло или в чието приготвяне са използвани заразени продукти.
Начини, чрез които да се предпазим от заразяване със салмонелоза:
1. Санитарен контрол при добива на месо, мляко и в заведенията за обществено хранене, както и лична хигиена на работниците, които са в контакт с храната.
2. Унищожаването на салмонелите чрез достатъчна температурна обработка.
3. Недопускане на размножаване на салмонелите - съхранение в хладилни условия.
4. Недопускане на замърсявания на хранителни продукти чрез ветеринарен контрол над животните
10.12.08
10:29
казано от Траян Атанасов на 09.12.08, 21:31: