14.01.05
06:27
Как ще коментирате тази програма на Велизар Симеонов. Той я прилага и при начинаещи. Всичко е до ОТКАЗ с пирамидалния подход. Ама я вижте ден3 и ден 6. Тва не си ли е претрениране. Пък и сериите не са ли множко. А може ли РАМО ВКЛЮЧ И ПРЕДНО СЛЕДВАЩИЯ ДЕН СЛЕД ГЪРДИ ДО ОТКАЗ(ТОВА Е ВАЖЕН АСПЕКТ КОМЕНТИРАЙТЕ):
————————————————————————————————————————
Ден 1
Гърди
Средна част на машина - 5x15;8;6;6;3
полулег (машина) - 4х6;6;6;6
пек-дек - 4x12;12;12;12
Бицепс
Сгъване с прав лост - 4х8;8;8;8
Чуково сгъване с дъмбели - 4x12
Ден 2
Рамо
Раменни преси на машина - 4х8
Разтваряне с
дъмбел под наклон - 4x12
Повдигане на дъмбел
за предно рамо - 4x12 (общо)
Задна част рамо на
машина - 4x12;10;8;6
Прасец
Повдигане на пръсти на машина - 5x12;8;6;6;15
преса
Ден 3
Гръб
Скрипец /горен/ 5x20;10;8;6;6 /широк хват/
Скрипец /горен/ 4x12;8;6;6 /тесен хват/
Машина 4х8
Скрипец /долен/ 4x12
Повдигане на рамене на машина 4x12
Трицепс
Скрипец /дланите надолу/ 5x20;15;12;12;12
Ден 4 - почивка
Ден 5
Крака + прасец + преса
Клек на смит машина 6x20,10,8,6,6,10
Разгъване на машина 4x12
Сгъване на машина 4x12
Прасец на машина 4x12-15
Ден 6 - като ден 3
Ден 7 - почивка
Изготвил: Велизар Симеонов
14.01.05
13:05
И все пак, Мартине, кажи добре ли е да се прави рамо в следващия ден след гърди. И гръб два пъти седмично и то тежко!
Всичко си зависи от конкретната ситуация, как да ти кажа така. При така описана тренировка не ми се вижда удачно рамото да е след гърдите.
А за гръб две тежки тренировки седмично не са много, но зависи от цялостната програма. Принципно гърба е най-трудната за претрениране група, по-скоро ще убиеш бицепса така.
14.01.05
19:36
това го прилага и при начинаещи???и аз мисля ,че е много.
За гръб е много то аз не правя по толкова сега пък начинаещи ли.По принцип да правиш тренировка на много хора си е нож с две остриета защото всеки е индивидуален и реагира различно на някой може и да му е добре но други да претренират така че универсална тренировка НЯМА
Съгласен съм с djgorgio-ASTOR, че правенето на тренировки за много хора си е нож с две остриета. Много от вас сте на мнение, че два пъти гръб седмично е много за начинаещ, но аз също съм начинаещ (5 месеца стаж) и още от началото почнах с две тренировки за гръб (едната правя главно различните скрипци, другата тяга и чуковете) и мога да кажа, че точно от гърба си съм най-доволен като развитие.
Може би тук е подходящо да питам, дали може да се тренират гърди два пъти седмично, като двете тренировки съдържат различни упражнение, че тази мускулна група нещо ми изостава.
Както казах по горе и ти се съгласи може и при теб да е добре да качиш маса но на друг няма да се получи.Трябва да експериментираш отговар може да дадеш само ти на въпроса,майката му е да се пробват различни неща така не оставяме на мускулите да се приспособят към една и съща тренировка и растежа да спре така че напред към експериментите като видиш че не се чувстваш добре и нямаш напредък лесно ще върнеш назад с една така че ти си отговора на въпроса
Според мен, да съставяш програми на много хора просто си сложничко, а да го правиш добре е изкуство.
[quote author=“Martin”]Според мен, да съставяш програми на много хора просто си сложничко, а да го правиш добре е изкуство.
Аз смятам, че е невъзможно тези програми да имат голям успех!
по-здрави