09.12.08
14:21
Можете ли да ми кажете до колко лиевите опори взимат роля в правенето на гърдите.В смисъл до такъв,че бях опериран от киста под опашката и не съм ходил на фитнес от 2 месеца и ми остава около един месец възтановяване,в който вече съм в състояние вкъщи да правя някои упражнения.Става дума специално за лицевите опори понеже не мога да лягам да лежанки и др такива.Ще мога ли в този един месец да напредна да някаква степен правенето на гърдите ми само с лицеви - да ги оформя,да направя релеф и маса.Правя всеки ден лицеви опори колкото мога за всяка част на гърдата,защото не искам да изоставам повече.Моля да ми помогнете и да ми кажете дали мога да направя нещо по случая?
с лицевите ще подържаш някаква форма, но няма да постигнеш нито релеф нито маса
Зависи ! Ако ги изпълнява правилно , раздели ги на серии и използва “отежняване” , комбинира с екплозивни лицеви , може да постигне форма , която да го подготви за следващото ниво - фитнес. Тренирай редовно и с хъс и когато се върнеш в залата продължи започнатото ;)
09.12.08
16:03
кофички+лицеви, 2 пъти седмично x 6-7 серрии лицеви и 3-4 серии кофички до отказ и почни да оправяш храненето,ако още не си
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 09.12.08 16:07.
По отношение на хранененето освен плод друго не опитвам.По обед и вечер обикновенно ям едно и също - Някъкво месо , и зеленчуци.Общо взето това.Сладко и газирано гледам да избягвам...
09.12.08
21:34
казано от Vasko0o на 09.12.08, 16:18:
По отношение на хранененето освен плод друго не опитвам.По обед и вечер обикновенно ям едно и също - Някъкво месо , и зеленчуци.Общо взето това.Сладко и газирано гледам да избягвам...
С тия плодове и 2-3 яденета на ден никаква маса не може да чакаш,а по скоро някакъв тонус ,ако успяваш да се опазиш от претрениране.За маса трябва най вече ядене 5-6(7) яденета на ден с общо 2+гр протеин на кг телесно тегло и много калории(има си формули по които да си ги сметнеш),но иначе е добре че поне си се ориентирал към ограничение на някои “лоши” храни.
11.12.08
06:39
казано от heat на 09.12.08, 14:31:
с лицевите ще подържаш някаква форма, но няма да постигнеш нито релеф нито маса
Не бих бил толкова категоричен!
Лицевите опори са от “онзи” вид упражнения, които имат доста по-комплексно влияние над мускулното развитие.
Използвай ги! Няма да загубиш, дори мисля, че ще са доста ефективни.
По въпроса за повторенията - аз ги правя до отказ - 3-4 серии. гърдите ми изгарят от болка, а ефекта... сам прецени след около месец!
Упражнението не сваля маса, а може да изиграе добра роля при релефа!
Успех!
11.12.08
13:12
Лицеви упори = тонус + експлозивност + сила (до едно ниво)
След лицевите упори е логично да минеш на кофички,след тях на лицеви на една ръка...и едва тогава може да си говорим за някакъв напредък.Но маса...маса не. :)