време за сън

AG

11.12.08
19:01

достатъчни ли са 6 часа сън за възстановяване. Наскоро започнах да си лягам много късно - 00:00-06:30,чуствам се бодър като се събудя,само че през деня (около обяд) ме хваща страшна умора.Тук ще спомена Белчо Христов (Питона),където четох някаде из сайта му че успявал да се възстановява след 4 часа сън.

11.12.08
19:07

Ами аз до колкото знам по малко от 8 часа не е добре. А и много повече също.

11.12.08
19:18

нормалния сън е 8 часа.6 също вършат работа , но е нормално да ти се спи на обяд.А щом ти се спи на обяд значи трябва да се спи по-вече.Има логика нали ?! Така че гледай като имаш възвожност да се наспиваш.Също така здравия и здравословен сън мисля беше м/у 22 и 4 , но тук налучквам малко.

11.12.08
19:53

Аз заради училището немога да спя до по-късно от 6ч., в началото се чувствам добре и след 6-7 часа сън, но два месеца така и вече към 9 часа вечерта немога да гледам... Според мен за най-добро възстановяване са необходими 10 часа.

12.12.08
07:00

6 часа според мен е оптималния вариант, правени са много изследвания и според повечето тези 2-3 часа от горе са вредни за здравето при повечето хора, а в същност “недоспиването” изостря и калява нервната система, хора реагират добре на физически и психически натоварвания при 5-6 часов сън, дори и по- малко и дори при липса на такъв.

Аз съм го изпитвал примерно за 2 седмици ми се събираше 3 часа сън на ден, много интензивно с търчане и упражнения на горе на долу, ефекта е готин, чувстваш се по-жив. А като цяло спя по 5-6 часа на ден, повече от достатъчни са, имало е периоди когато не съм спал въобще.

Един приятел спи по 4 часа, сега е над 50г. и живее така от 20тата си годишнина. Човека е в перфектно здраве.

поздрави

12.12.08
09:31

казано от Emil_mlo на 12.12.08, 07:00:

6 часа според мен е оптималния вариант, правени са много изследвания и според повечето тези 2-3 часа от горе са вредни за здравето при повечето хора, а в същност “недоспиването” изостря и калява нервната система, хора реагират добре на физически и психически натоварвания при 5-6 часов сън, дори и по- малко и дори при липса на такъв.

Аз съм го изпитвал примерно за 2 седмици ми се събираше 3 часа сън на ден, много интензивно с търчане и упражнения на горе на долу, ефекта е готин, чувстваш се по-жив. А като цяло спя по 5-6 часа на ден, повече от достатъчни са, имало е периоди когато не съм спал въобще.

Един приятел спи по 4 часа, сега е над 50г. и живее така от 20тата си годишнина. Човека е в перфектно здраве.

поздрави

Може и да си прав, но не забравяй и факта, че някой хора имат проблеми с възтновяването. Като имаш проблем с това, единствения начин да си починеш най-добре е с повече сън. Аз например като спя по-малко от 8 часа се чувствам много слаб и нямам никаква енергия.

По-Здрави! :)

12.12.08
10:34

Имаш проблем с възстановяването и сънят ще го реши? Според мен хубавото ядене, среднощните закуски и достатъчния сън според възрастта и хормоналните нива на човека ще го решат. :) Ако имаш проблем с възстановяването и спиш 8-10 часа катаболизма ще ти разкаже още повече игрицата.

12.12.08
20:29

казано от Emil_mlo на 12.12.08, 10:34:

Имаш проблем с възстановяването и сънят ще го реши? Според мен хубавото ядене, среднощните закуски и достатъчния сън според възрастта и хормоналните нива на човека ще го решат. :) Ако имаш проблем с възстановяването и спиш 8-10 часа катаболизма ще ти разкаже още повече игрицата.

Чакай сега никой не е коментирал хранене, то тва ясно :D ставаше въпрос за съня. Аз като спя по малко от 8 часа и се чувствам като мъртвец. На 17 години съм, предполага се че са ми високи всички хормонални нива :P

12.12.08
20:33

До 25г. имаш извинение да спиш по 8 часа, споко. В младия организъм текат процеси изключително важни докато спи, това е абсолютно така. За това е и голяма простотия децата да стават за училище в 6 часа, като преди това до 00:00 са играли пс игри, били са с гаджето, били са с компанията или т.н.

поздрави

12.12.08
21:01

Зависи от ежедневието на човек. Никой не може да ме убеди, че 6 часа сън са достатъчни за МЕН с моя начин ан живот (тук дори не говоря за възстановяване след тренировка).

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.12.08 21:02.

12.12.08
21:12

Ще ползвам една мисъл на Джей Кутлър , който казва : Train smart , eat right , sleep 10 hours a day . Сами преценявайте колко е удачно да се спи и разбира се колко ви е удобно на вас. Лека нощ :)

Мнението беше редактирано от Гошко на 12.12.08 21:13.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1