Тези упражнения за гръб, как да ги подредя..

11.12.08
17:00

значи засега правя Набирания,после вертикален скрипец пред гърди,гребане с Т-щанга,хоризонтален скрипец,вертикален скрипец зад врат, и мисля накрая да вкарам pullover да отваря гръдния кош..

правилно ли са подредени чудя се вертикалния пред гърди дали да не го изместя между другите два...тренирам за маса.

Темата беше редактирана от outstanding на 11.12.08 17:04.

11.12.08
17:19

1.Набирания
2.Мечка
3.Тяга/Гребане с щанга/долен скрипец
Това е перфектната тренировка за гръб :lol:

Мнението беше редактирано от RedWalker на 11.12.08 17:20.

11.12.08
17:29

добре де 1 и 2 ги правя...и заедно с долния скрипец ще ми пречи ли ако правя и горен пред и зад врат ?

11.12.08
17:48

казано от outstanding на 11.12.08, 17:29:

добре де 1 и 2 ги правя...и заедно с долния скрипец ще ми пречи ли ако правя и горен пред и зад врат ?

Вместо тез двечките прави тяга - ефекта ще е много по-добър :)

11.12.08
17:49

страх ме е да не се пречукам...

TS

11.12.08
18:27

Почни с малки килограми и няма такава опасност. Изгледай освен това некой друго филмче в youtube

11.12.08
19:55

казано от outstanding на 11.12.08, 17:49:

страх ме е да не се пречукам...

Помоли някой по-навътре в нещата или фитнес инструктора да ти кажат дали го правиш правилно и да ти покажат, не мисля че някои ще ти откаже. Добра загрявка, по-леко с килцата и няма да имаш проблем.
По-здрави

12.12.08
07:26

Ако си много начинаещ недей да правиш тяга, прави другите упражнение. Пак ако държиш да постигнеш нещо прави тягата само с лоста или с два подходящи диска да я вдигаш от земята, така заучаваш техниката, за тягата, лега и клека трябва да направиш хиляди повторения преди да се каже, че си заучил техниката. Проблема е, че ако ги заучиш грешно, след това отучването става много трудно.

Идеалната тяга е това, което правят щангистите: щангата максимално до краката, колената свити, първоначалното усилие е главно от краката, след това целта е да придърпаш максимално щангата към тялото и корема, не само да се стремиш да изправиш гърба на горе. За хват ползвай неутрален еднакъв или ако ползваш смесен задължително го сменяй или през тренировка или през серия. Ако правиш вечно с еднакъв смесен хват това е препоставка за травма, понеже натоварването не е еднакво.

поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1