сила и помпане

GO

10.12.08
22:35

Как ще ми се отрази ако съчетавам тренировката си за сила с 2-3 напомпващи серии.Примерно  за гърди 2Х4 повторения ,1Х5 и накрая 3 серии по 7-8 повторения.Ако някой е практикувал следния начин на трениране моля да сподели.Също искам да питам защо след като правя раменни преси(на машина с щанга) имам мускулна треска в перките и то ужасна?

10.12.08
23:23

Когато си начинаещ силач можеш да тренираш освен за сила и за обем със серии с много повторения 8-12 или с различни упражнения. Аз лег преса въпреки, че правя по 350-400кг. не правя по-малко от 8-10пвт., коремни преси 30кг - 15пвт, хиперекстензии 65кг - 12пвт, също така понякога правя кофички на машина с по 8-10, разгъване на скрипец за трицепс и т.н. Нужно е за да има повече кръв и обем на мускулатурата. Понякога като смениш напражението на 1ците и 2ките с много повторения даваш и почивка на ставите, напомпваш повече кръв и има положителен ефект върху организма. Има ефект, Коен беше тренирал с Дориан Йеитс на времето, а и други трибойци са казвали, че е нужна и такава тренировка от време на време.

Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 11.12.08 10:56.

GO

12.12.08
18:30

Хайде кажете,поне защо  имам мускулна  треска в перките на гърба, след раменни преси(силова тренировка),не изпълнявам упражнението правилно ли?

12.12.08
19:45

Ако правиш раменните преси на смит машина е нормално да имаш мускулна треска на дългите гръбни мускули бе човек, все пак и те участват активно в това движение, а раменните преси от седеж като цяло товарят доста гърба, понеже баланса не играе толкова голяма роля.

поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1