13.06.08
15:46
Какво мислите за тая програма??Интересно ми беше да чуя мненията на хора които са я пробвали или които поне а я прочели :)
http://www.fitbul.com/article5.htm
Основно мисля, че се дискутира по-често от нужното ;) Иначе мен лично не ме кефи, защото има излишни за мен упражнения. Иначе съм виждал хора, при които работи екстра. Само не се подвеждай - Брутална Мускулна Маса далеч не значи, че ще станеш огромен звяр за един месец. Като цяло, много хора бъркат покачването на мускулна маса с bulk ефект, а двете са различни - тази програма не е добра, ако целиш да качиш примерно 4-5 кила за месец. Именно затова, тук (в този форум имам предвид) примерно не е на почит много.
Мнението беше редактирано от G33K на 13.06.08 16:09.
14.06.08
08:51
казано от G33K на 13.06.08, 16:08:
Основно мисля, че се дискутира по-често от нужното ;) Иначе мен лично не ме кефи, защото има излишни за мен упражнения. Иначе съм виждал хора, при които работи екстра. Само не се подвеждай - Брутална Мускулна Маса далеч не значи, че ще станеш огромен звяр за един месец. Като цяло, много хора бъркат покачването на мускулна маса с bulk ефект, а двете са различни - тази програма не е добра, ако целиш да качиш примерно 4-5 кила за месец. Именно затова, тук (в този форум имам предвид) примерно не е на почит много.
4-5 килаза месец нема как да са и половината мускули
казано от Wrestling_pro на 14.06.08, 08:51:
4-5 килаза месец нема как да са и половината мускули
щом ти казваш...
14.06.08
12:31
5 кила мускули натурално според тебе за 1 месец мое ли ?? Максимума нали бе 2-2.5 и то в много рядки случаи ако си съвсем нов !!!!!
Къв месец бе хора... 5 килограма чиста мускулна маса не можеш да ги качиш и за 5 месеца....
Защото си много вещ в диети и тренировки ли изказваш такова “професионално” мнение ?
казано от R-tin на 14.06.08, 14:52:
Защото си много вещ в диети и тренировки ли изказваш такова “професионално” мнение ?
“Професионалисте” не знам ти колко си вещ в тея неща, но явно живееш в друго измерение за да твърдиш обратното....
но не... ти си “ПРОФЕСИОНАЛИСТ” при всички случаи... ако напишеш книга ще взема да си я купя.
Може да имаш постижения във фитнеса, но недей да твърдиш неща които са почти невъзможни за човек който не използва препарати.
Мнението беше редактирано от f1sh на 14.06.08 17:00.
14.06.08
20:22
казано от f1sh на 14.06.08, 14:00:
Къв месец бе хора... 5 килограма чиста мускулна маса не можеш да ги качиш и за 5 месеца....
Ами зависи някои хора много бързо трупат в началото .. но 5 за месец е много
Обоснови се по- обстойно, как може да го отметнеш това с две изречения и шест точки......
Никъде не съм казал че твърдя обратното, това сам си го заключи......
казано от f1sh на 30.05.08, 20:35:
Не искам да прозвучи като хвалба, но мога да правя каквото си поискам с килограмите си....
за 1 седмица съм качвал 4 килограма и за същото време съм свалял 6…
А за това няма да говоря......
темата не е ли брутална мускулна маса?
наистина мога да направя това което съм написал но няма как да го докажа.... смяха ми се много относно това мое изказване в този форум и затова спрях да коментирам тази тема. Не защото видях че тук разбират и не мога да излъжа никога, а защото наистина няма как да го докажа.... само хора които ме познават са ставали свидетели на това.
и пак по тематата тук говорим за МУСКУЛНА МАСА а не за качване на килограми....
Наистина ми става много обидно когато не ми вярват и ако си от Пловидив съм склонен да дойда в твоята зала за да ти докажа това което казвам.
Пробвал съм я и мога да кажа следното : Действа единствено за сила, за маса .. едва ли.
Искам да разбера за още някой който я е изпробвал , интересуват ме най-вече резултати.
BOR щом действа за сила , то със силата винаги идва и масата така че ...
10.12.08
21:22
Резултатът е повече покачване в силата,за сметка на размерите.Мен ме урежда това и това целя.Тренирал съм по нея и по много други подобни и ги предпочитам пред бодибилдинг сплитовете.
Искаш да кажеш че при сплитовете резултатът е повече покачване на масата от колкото на силата така ли ?
11.12.08
06:59
Да.От мои наблюдения от тези бодибилдинг сплитове(една мускулна група в седмицата)качвам повече размер,но не толкова сила.
Аз тренирам по подобен метод от скоро и резултатите за покачване на сила са впечатляващи.... за маса е още рано да се каже
Защо в такъв слачай се казва “Брутална мускулна маса” , а не сила ...
Може би от сплитовете качваш доста мазно и затова ти се струва че качваш повече маса.
11.12.08
13:39
При тренировка за цялото тяло може би се качва по-равномерно навсякъде.
Тренирах близо година цялото тяло без ръцете (включително и месец по бруталната) и съм много доволен от резултатите,
които в никакъв случай не са фрапиращи, но истината е, че физиката ми се промени в положителна посока.
Разбира се има още мноооого месо да ям, и много желязо да преместя, докато достигна желаното от мен ниво.
За бруталната какво да кажа... Тренирах 5 дни в седмицата, защото наистина е тежка и не се издържа.
Има и голяма вероятност да се кунтузиш, за това трябва да се внимава много.
Аз се старая да изпълнява всичко правилно и все пак ми се появиха болежки тук-там.
Не я препоръчвам ако нямаш опит.
11.12.08
19:04
Незнам кои кво мисли, но целия януари месец ВСЕКИ ден ще тренирам с МНОГО тежко, но по 2-3 серии максимум да видим какво ще стане :)
11.12.08
19:09
казано от BlackStyle на 11.12.08, 19:04:
Незнам кои кво мисли, но целия януари месец ВСЕКИ ден ще тренирам с МНОГО тежко, но по 2-3 серии максимум да видим какво ще стане :)
Ще се насереш...
Абсолютно несъм съгласен с теб.
12.12.08
08:44
BlackStyle - 11.12.2008, 21:04
Незнам кои кво мисли, но целия януари месец ВСЕКИ ден ще тренирам с МНОГО тежко, но по 2-3 серии максимум да видим какво ще стане smile
Ако си на добър зоб ще стане нещо :),но ако не си DeadManWalking ти отговори на въпроса :D(споко няма да е в буквалния смисъл,недей да ходиш с памперси)
Не намесвайте зоба. Зависи каква точно му е тренировката.Ако е с висока интензивност и съобразен обем, стига да се храни добре...не виждам проблем. Поне няколко човека от форума тренират по този начин. :)
12.12.08
11:44
Ако прави на ден само по 2-3 серии е възможно да се възстановява,но ако на упражение прави по 2-3 такива серии и тренира всеки ден доста добро трябва да му е храненето + много добавки.Подобен метод използва Христомир Христов(2-3 загряващи + 1,2 работни на упражнение)само ,че човека почива ,а не тренира всеки ден.Според мне всекидневно да тренираш МНОГО тежко е доста голям шок за нервната система,макар да правиш по 3 серии
Нещо сте се объркали - като се тренира с висока интензивност се тренира още по-рядко от нормалното,понеже трява повече време за възстановяване.Ако ще го правиш това всеки ден като нищо да пукнеш накрая.Аз тренирам с няколко серии на 5-6 дена и като знам как се чувствам в края на тренировката,определено не би могло да се прави това всеки ден.И колкото и добавки и протеин да вземаш,то си трябва време за въстановяването,не слагайте знак за равно между храната+добавките и възстановяването.
Мнението беше редактирано от Nikolay на 12.12.08 14:11.
Хм, след 5 серии по 5 повторения на което и да е упражнение се чувствам сравнително свеж и едвам усещам каквато и да е умора, само известен спад на силата. А в случая става дума дори за по-малък брои серии. Щом не се стига до отказ и се тренира с малък обем възтановяването е доста по-бързо.
Е,прави си ти по 5х5 и си оставай свеж,за кво ти е да се мъчиш.Пробвай с 10ина до отказ и тогава ще видиш за кво става дума.Ако не се измъчиш максимално няма да стимулираш максимално мускулите.Но предполагам,че и това,че правя много малки почивки между сериите ми се отразява така.
Мисля че човекът искаше да прави по 2-3 серии на тренировка, никои не спори че при 10+ серии с висока интензивност и умората е по-голяма отколкото с по-малък брой. Затова хората гледат да не стигат до отказ, че нервната система да остане възможна най-свежа за колкото се може повече серии.
Поздрави! :)
Аз исках да кажа 10 повторения :) Иначе сериите са мн малко - по 1-2 на упражнение.И заради голямото натоварване тренираш по-рядко.
Под интензивност по-принцип разбирам % от максимума. Затова съм се объркал явно :)
Взе да става off topic
13.12.08
16:18
казано от R-tin на 15.06.08, 06:15:
Обоснови се по- обстойно, как може да го отметнеш това с две изречения и шест точки......
Никъде не съм казал че твърдя обратното, това сам си го заключи......казано от f1sh на 30.05.08, 20:35:
Не искам да прозвучи като хвалба, но мога да правя каквото си поискам с килограмите си....
за 1 седмица съм качвал 4 килограма и за същото време съм свалял 6…А за това няма да говоря......
За един месец може да качиш и 10 кг но само 1-2 ще са мускулна маса и то това е в най добрите случаи.Всчико друго е вода гликоген и мазнини...
А колкото до програмата повечето хора ще изгорят на нея, защото не спазват точно указанията
.А това дали ще има маса или не не зависи толкова от тренировката колкото от хран. режим.Така ,че не виждам какъв е смисъла да коментирате какъв ефект имало от програмата
Мнението беше редактирано от The Prowler на 13.12.08 16:19.
15.12.08
10:42
Ако тренира с 80% от макса за дадено упражнение и 3х5 серии, нищо няма да му стане.
Всеки ден до отказ - забрави! Нервната ти система няма да издържи.
15.12.08
10:59
5 кг мускулна маса за месец. :) Години мускулна памет и добавки/химия и ще стане,защо да не стане ? А да,и ген. :)
10.05.09
20:15
От понеделник я лепвам-пък квот то.Струва ми се суперска ;)
11.05.09
10:14
казано от Nikolay на 12.12.08, 19:07:
Е,прави си ти по 5х5 и си оставай свеж,за кво ти е да се мъчиш.Пробвай с 10ина до отказ и тогава ще видиш за кво става дума.Ако не се измъчиш максимално няма да стимулираш максимално мускулите.Но предполагам,че и това,че правя много малки почивки между сериите ми се отразява така.
http://www.sibir.bg/blog/vulc/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=19195
27.08.09
09:20
ne che neshto ama za 2 chasa se kachvat 6 kilograma ;)
Петко К - кирилица!?
Мнението беше редактирано от Петко К на 27.08.09 22:38.
27.08.09
09:23
Дам ако изпиеш 6 килограма вода и после не пикаеш може да качиш. На мен тази програма не ми харесва , трибойска-небилдърска ми се струва
аз съм тренирал по подобен начин и .. мн съм доволен... обаче малко преуморих кръста ..иначе качих 4-5 кила .. и доста си вдигнах постиженията.. искара ме от застой ...
казано от tbby на 15.12.08, 10:42:
Ако тренира с 80% от макса за дадено упражнение и 3х5 серии, нищо няма да му стане.
Всеки ден до отказ - забрави! Нервната ти система няма да издържи.
ем аз тренирах с голяма интензивност 80 -90 % ... но никога до отказ... винаги до 1-2 повторения преди отказ..