14.12.08
01:45
Здравейте искам да ви попитам тренирам сериозно от един месец... 63 кг 177-8 висок в грешка ли съм че правя лежанка.. защотото са ми казвали че не е хубаво да започвам с подобно натоварване.. иначе програмата ми е.. ‘
1ден. гърди,трицепс,корем
2. почивка
3. гръб,бицепс
4.или почивка или рамо и крака..,корем
ако съм в грешка кажете ми къде е тя и как да я поправя.. ;/
:едит: въпроса ми е като цяло тежка ли е тази програма за начинаещ като мен .. ?
Темата беше редактирана от beyou-to на 14.12.08 01:48.
Не е грешка стига да не се хвърляш на големи тежести.Щом си начинаещ най-добрия вариант е 3 пъти (максимум 4) тренираш цялото тяло, т.е. правиш за всеки мускул по 1 упражнение 3 серии и така месец.След това вече сменяш тренировачната програма.
така ли .. ? но аз вече почнах и свикнах да си правя на една тренировка .. две мусколни групи и видях доволен напредък като например “гъди и трицепс” всмисъл по горе съм написал дали да променя програмата ? както ти казваш ? да правя от всичко ?
14.12.08
21:50
Щом си започнал продължавай така. Само да ти кажа не пропускай почивката в 4 ден. Тренирай 1,3 и 5, а 2,4,6,7 почивай. Иначе не знам кое и е лошото на лежанката. Обикновенно това е най- често правеното упражнение от не трениращи хора като попаднат в зала. Чувал съм за тяга да не се прави като си начинаещ, но за лег няма нищо лошо мисля аз.
нужно ли е да почивам толкова много време.. ? ами ако тренирам понеделник сряда и четвъртък петък почивка и пак ?
мерси.. значи ще си тренирам 3 пъти в седмицата максимум 4.. дано да има ефект мерси отново .. и имам още един въпрос.. след тренировка протеин или амино киселини да взимам ? кое е по добре