Тренировка с тежести

15.12.08
13:17

Привет на всички в bb-team, от известно време една мисъл не ми дава мира и се колебаех дали да попитам във форума.Един мой познат тренира футбол и ползва тежести за крака и ми даде идеята(видях предишната тема за бягането с тежести),та аз смятам да си закупя тежести за ръце и крака и с тях да тичам или просто да ги нося докато тялото ми привикне с тях.Целя по този начин тялото ми да заякне и да си подобря бързината.Относно фитнес целите ми смятам да променя програмата си на 5x5.Чисто и просто целя сила и бързина,въпросът ми е добра ли е идеята?Знам, че е възможно да се появят болки в ставите и евентуално да ми предложите как да предотвратя  появата на този проблем.И има ли ефект от гумите за стискане за подобряване на силата на хвата ,защото моя ми се струва много слаб.

15.12.08
13:34

Личното ми мнение е, че няма особена полза от тежестите за глезен и китка, излишно товарят. Хвата можеш да си го усилиш по доста начини - споменал си гумите за стискане - да те вършат работа до някъде; можеш да заякнеш сгъвачите и разгъвачите на предмишниците; да висиш на лост (може и с тежест); има една топка powerball, която също е с такава насоченост. Относно 5х5 - лошо няма, опитай.

TI

15.12.08
20:19

Тежестите за крака и ръце не знам дали помагат, но ми звучи не лоша идея. Програмата 5х5 е доста добра идея. А за хвата има много неща за стискане. Също така можеш да висиш или да държиш щанга. Също може да правиш упражнения за предмишница: екстензии на китките и други, но не знам дали ще ти усилят хвата те.

16.12.08
07:11

за здравина на хвата можеш и разнасяш дискове из залата - хващаш по един във всяка ръка само с пръстите и ги държиш колкото можеш ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1