Изкривявания, деформации и дисбаланси

Според мен е добра идея да се сложи информация за изкривявания, деформации и дисбаланси в сайта.
Информацията най-добре да бъде:
1.Какво представляват тези неща.
2.как да проверим дали нямаме подобно нещо.
3.превантивни мерки
4.начини за Корекция (ако има)
5.всичко съпроводено със снимков материал.

Има хора, които почват фитнес не с мисълта да станат големи “говеда” или нещо подобно, а за да коригират разни изкривявание...
Информация за тези неща е доста оскъдна.. поне на български език. Според мен е важно да има такива материали.

Преди бяхме мислили, до известна степен опираме до медицината, което не е основна цел за изданието (нямаме необходимата квалификация). Все пак ето и какво сме публикували по темата:

http://www.bb-team.org/articles/1517
http://www.bb-team.org/articles/1518

LI

15.12.08
11:31

казано от Димитър Михайлов на 18.09.07, 19:26:

Преди бяхме мислили, до известна степен опираме до медицината, което не е основна цел за изданието (нямаме необходимата квалификация).

Навлиза влиянието на едно ново звено между фитнес-треньора и кинезитерапевта. Мислите ли за развитие в тази насока, или оставаме насочени към фитнеса?

ВН

15.12.08
23:21

Здрасти!

Според мен е добра идея да се сложи информация за изкривявания, деформации и дисбаланси в сайта.
Информацията най-добре да бъде:
1.Какво представляват тези неща.
2.как да проверим дали нямаме подобно нещо.
3.превантивни мерки
4.начини за Корекция (ако има)
5.всичко съпроводено със снимков материал.

Според нас основната идея е добра, но не висичко от изброеното може да е от реална полза за читателите ни.
1. Описанието е добра идея.
2. Как да се провери сам, не е добра идея. Като цяло, тези неща следва да се уточнят (да се постави диагноза) от лекар ортопед, който да е много наясно с кинезиологията и да си свърши добре работата след надлежна антропометрия. В случай на дисбаланс/деформация лекаря от своя страна, дава направление към кинезитерапевт, който на свой ред може да работи с треньор или пък сам по себе си да е треньор-кинезиолог за подобряване и затвърдяване на здравето на клиента.
3. Превенция - добра идея.
4. Начини на корекция - можем да запознаем, читателите ни за схеми и терапии като ги опишем, но не и за готови практики.
5. Снимковият материал по точки 2. и 4. е по-подходящ за учебници по Кинезиология, защото изкушава към самотерапия, а това не е добра идея когато имаш смътна представа за нещата. 

Навлиза влиянието на едно ново звено между фитнес-треньора и кинезитерапевта. Мислите ли за развитие в тази насока, или оставаме насочени към фитнеса?

Ако говорите (...с кой от трима ви всъщност разговарям? :) ) за практичната кинезиология и здравният и принос в тренировките за любителския спорт и кондиционирането, то: Да, ще има развитие по това направление.

Поздрави!

LI

16.12.08
07:00

казано от Владимир Недков на 15.12.08, 23:21:

Здрасти!
2. Как да се провери сам, не е добра идея.

Ако говорите (...с кой от трима ви всъщност разговарям? :) ) за практичната кинезиология и здравният и принос в тренировките за любителския спорт и кондиционирането, то: Да, ще има развитие по това направление.

2. Не съм съгласен. Това е лоша идея. Има граница между това което треньорите и лекарите трябва да знаят и това което трениращите и пациентите трябва да знаят.

Не знам за какво говориш :) От този акаунт винаги съм писал аз, въпреки че колегите имат достъп до него.
Сега няколко думи с които не съм съгласен:
- практическа, а не практична.
- здравният и принос, само това ли?
- любителски, защото професионалистите не са хора ли?

Успех.

ВН

16.12.08
13:00

Здрасти!
За практическа и практична съм съгласен. Любителски, защото bb-team.org не е насочен към професионални спортисти, а не че последните нямат полза от кинезиологията. За границата - има нещо, което не одобрявам, но което се случва в България всеки ден. Това е всеки сам да си изписва лечение и лекарства, посещавайки аптеката, където дежурния фармацевт изземва ролята на GP-то, специализирало обща медицина. Може и да има граница между препоръка и изписване на лекарство, но за човека с ниско ниво на в конкретната област знания, всичко изглежда еднакво.

Че треньорът може да види патологии в стойката и динамиката на тялото, съм съгласен. Редно е обаче, да се консултира с ортопед, добре е да се пусне един ЯМР и други подробности. Наречи го ако искаш презастраховка, тя си е в полза на клиента. Дали има медицински специалисти от нов (западен тип), е друга тема на разговор.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1