Дневника на Vessi :)

Темата е заключена.

12.12.08
10:14

Здравейте и от мен. Най накрая се реших и аз да направя свой личен дневник, където да споделям тук с вас моите цели, амбиции, постижения и други.
Ами .... започвам.
На 28 год. съм 9 год. съм играла народни танци, след това пауза, после 6 год. ( а и по настоящем ) Тае Бо редовни тренировки. Фитнес.....често ходех, но не бях постоянна, а и без никаква точна програма....хаотична работа, какво да ви кажа.
Но сега съм решила да гоня това което искам. А то е, да сваля от тук - там ( проблемни зони, няма как :( ) да оформя релеф, с лека женска маса. Не знам дали някой се е изразявал така, имам в предвид че искам да се орефля и леко да увелича мускулите.
В момента какво правя :
в момента фитнеса ми е три пъти в седмица, като редувам два пъти Тае Бо.
Храната.....ами старая се да ограничавам сладко, почти не го ям, тесто също, наблягам на зеленчуци, месо, продове, мляко, овесени ядки. Старая се да се храня здравословно.:)
Ами това е за сега от мен.

П.П. Искам само още да кажа, че много се възхещавам на дами като Winnie и Kozunaka :)

Темата беше редактирана от Vess на 12.12.08 14:09.

12.12.08
11:11

Ха добре дошла на борда и успех!

Кои са “проблемните зони”? И колко са проблемни? Може освен словом, и цифром да подскажеш ;)

Как тренираш в залата? Edit: Това го видях в друга тема :) На мен лично ми допада тази програмка - динамична е! Макар че аз лично предпочитам суперсерийки.

Усмивки

Мнението беше редактирано от Limka на 12.12.08 11:18.

12.12.08
12:47

Привет и от мен.
Такааа...ами проблемни зони при мен са най - вече корема и краката, но от вътрешната страна :roll: а за мерки....висока съм 173 см. килограми - 60 - 63, варирам особено покрай периода на ” онези дни ” бедро горе - 53 - 54 см. ханш - 93 - 94 см. талията и бюста не знам да си призная :(
Иначе да, динамична е програмката, ама й се кефя  %-P
А в залата правя следното :

Първи ден :
1.Повдигане щанга от полулег 3х15
2.Повдигане дъмбели от лег 3х15
3.Пек-дек 3х15
4.Раменни преси 3х15
5.Разтваряне с дъмбели 3х15
6.Сгъване с дъмбел от стоеж 3х15
7.Концетрично сгъване 3х15
8.Коремни преси 3х30
9.Вдигане на крака от вис 3.20
10.Пътека 30 мин.
Втори ден : почивка
Трети ден :
1. Предърпване на вертикален скрипец 3х15
2.Придърпване на хоризонтален скрипец 3х15
3.Гребане с дъмбел 3х15
4.Обратен пек-дек 3х15
5.Френска преса 3х15
6.Разгъване на скрипец за трицепс 3х15
7.Коремни преси 3х15
8.Вдигане на крака от вис 3х20
9.Пътека 30 мин.
Чевърти ден : почивка
Пети ден :
1.Клекове с щанга 3х20
2.Бедрено разгъване 3х20
3.Бедрено сгъване 3х20
4.Адуктор машина 3х20
5.Абдуктор машина 3х20
6.Глутеус машина 3х20
7.Калф машина прасец 3х20
8.Коремни преси 3х30
9.Вдигане на крака от вис 3х20
10.Пътека 30 мин.

Тае Бо-то е два пъти в седмица, супер динамично предполагам знаете всички :)

Ами...това е....for now ;)

Мнението беше редактирано от Vess на 12.12.08 14:06.

13.12.08
07:40

Здравей, Веси! Добре дошла :)
Мерси за комплимента.
Колко време трае една тренировка? Дълго ми се струва... от кога си на тази програма?

Мнението беше редактирано от Winnie на 13.12.08 07:45.

13.12.08
08:17

успех, наборе:))

15.12.08

Здравей, Winnie а и на всички които са ме поздравили за добре дошла. Ох ами доста ми трае тренировката, може би околу 1 час и 40 - 45 мин. Но само пътеката накрая ми е 30 мин. Инъче правя я програмата от две седмици и половина някъде.  Обичам много кардио тренировките, затова и не спирам да ходя на Тае Бо. Два пъти в седмица ми е достатъчно. По принцип най - големия ми проблем е корема, затова наблягам много на кардиото. Инъче краката са ми стегнати, но корема.....никак не го харесвам :(

15.12.08
18:09

веси...обърни внимание на манджите-оттам идват повечето позотиво и негативи съответно...:)))...и да се смажеш от кардио, като изядеш после 2 вафли с един сладоледи чао на пресата..:)))

15.12.08
21:16

Махни по една серия от всичко, съкрати почивките двойно и направи кардиото високоинтензивно-интервално! Мисля, че ще се побереш в 55-те минути!

16.12.08
07:10

Здравейте :)
Благодаря Ви много за съветите, но Slavko вафла или сладолед не съм кусвала не помня от кога. Просто не ги обичам. Дневното ми меню е долу горе това. За вчера например беше това :
Закуска : 9,30 две суп.лъжици овесени ядки с 200 гр.кис.мляко
Обяд 12,30 - 13,00 150 гр.пилешко филе и 200 гр.кис.мляко
19,00 Тренивовка Тае Бо - само кардиото ;)
Вечеря 21,00 Зелева салата + риба печена на скара.
Това е :)

16.12.08
09:04

Замени киселото мляко с извара! ;)

16.12.08
11:01

Но защо да заменям кис.мляко? Аз ям само от обезмаслено 0,1 % мазнини. А и тази извара хич не мога да я ям :( Ако махна кис.мляко няма ли да намаля много въглехидрата?

16.12.08
11:51

Лактозата в киселото мляко не е за диети! ;)

16.12.08
18:56

белчо, значи следя ти мненията от доста време(в това число и сайта ти-него ЕЖЕДЕВНО...), та искам да се разберем по една тема-който иска наистина да изкара фибрите и да се изчисти просто забравя млякото така ли...????....без значение 0,1 % или 0,00001%

16.12.08
19:16

В диетите, които пиша не препоръчвам никакво мляко. Закупих си книгата “Лъжата за киселото мляко” на Марита Фолборн - тогава чашата преля и лично аз, няма да препоръчвам мляко! Мен не ме притеснява мазнината на млякото, притеснява ме лактозата, която задържа вода в подкожието! Особено, ако кожата е пухкава.

Лично на мен, киселото мляко не ми действа добре, задържам вода! Веси в случая има проблем в корема и краката - нека да пробва! Просто да пробва.

Ако искаш суха и стегната кожа, под нея фибри, както казваш ти, млякото не бих го препоръчал. Веси, това са подбудите ми. Не искам да ти кажа, така, сигурен съм, просто ти предлагам вариант. Опитай за 10 дена с извара и резенчета киви ... даже е по-вкусно и ... сподели :)

Славко, това е мнението ми. Сега ще кажете, ами калций? Повярвайте ми, повече ме притеснява съмнителното хранително вещество в днешната млечна индустрия, недекларираните генно-манипулирани съставки и облъчените хранителни допълващи субстанции!

BU

16.12.08
19:28

Питон (помниш ли дето те бях нарекъл “Петко”  :-) ) ,това което говориш за киселото мляко се отнася и за прясното ,нали? Просто знам от собствен опит. : ))

16.12.08
19:34

ами аз доста чета по темите...и вервай ми твоето мнение го ценя и то доста...за млякото наситина ще те послушам и ще пробвам, въпреки, че доста мляко пия, разбира се “обезмаслено на 0,1%”, но както казваш ти-най-добре с извара..:)))
поне нямам проблем с волята и лишенията...имам половин литър прясно за тая вечер с ленено семе, ама от утре ще го бъде с извара..:)

16.12.08
19:40

Ей, не оставяйте с погрешно виждане - благодаря за доверието, но направете така - купете книгата, 15 лв - не е кой знае колко скъпа. Прочетете и вижте сами.

Дед Мен - говоря за киселото! Книгата е киселото мляко!

17.12.08
07:45

Здравейте на всички :) Благодаря много за съветите, Питон, ок ще пробвам да махна млякото, но вчера...... :red: ядох, така че ще започна от днес :)
Та какво правих вчера ?
Закуска : овесени ядки с кис.мляко Верея 0,1 %
Обед : Пилешка пържола без кожа + шопска салата 300 гр.
18,30 Тренировка :
2.Пек-дек 3х15
3.Раменни преси 3х15
( опс тук правех и разгъване с дъмбели за рамо 3х15 )
4.Разтваряне с дъмбели 3х15
5.Сгъване с дъмбел от стоеж 3х15
6.Концетрично сгъване 3х15
7.Коремни преси 3х30
8.Вдигане на крака от вис 3.20
9.Гръбни преси 3х20
10.Пътека 30 мин.

Вечеря : зелева салата околу 300 гр. и омлет от белтъци, извара и малко шунка.
Това е. Днес обаче мисля да почивам и утре на тренировка again ;) т.е. в чътвъртък а в петък Тае Бо - супер интензивно + гири + упражнения за брич, дупе, вътршна част на бедрата и корем. Ихаааа голям кеф ;)

Ох айде за сега толкова че работа ме чака в офиса хи хи, после като имам free time пак :) Чао от мен и до скоро :)

Мнението беше редактирано от Vess на 17.12.08 07:49.

17.12.08
08:14

Ха, сетих се нещо :) А какво ви е мнението за соевото мляко ???

Мнението беше редактирано от Vess на 17.12.08 08:14.

17.12.08
08:38

казано от vessi на 17.12.08, 08:14:

Ха, сетих се нещо :) А какво ви е мнението за соевото мляко ???

Решила съм да го пробвам и ще докладвам ;-)

17.12.08
09:07

И аз мисля да го пробвам, пък ще видим :)

18.12.08
08:51

Привет на всички :)

Нещо не мога да намеря соево мляко, търсих вчера в Пикадили, но.....цъ...няма. Но днес закусих с две кивита смесени с извара, обезмаслена...мммм много вкусно :)

18.12.08
11:03

Пак съм тук, ами забравих да си кажа режима за вчера 17.12.2008. Значи :
Закуска : овесени ядки + извара, обезмаслена.
Обяд : Пилешка пържола без кожа + шопска салата, околу 300 гр.
Вечеря : Овчарска салата + пилешки карета с малко кашкавал и шунка ( хич не разбрах че ги има, ама айде...така пишеше в менюто, понеже се храних в бирария ).

Тренировка вчера нямах.....но днес, след работа съм в залата.
За днес съм решила това да правя :

3.Гребане с дъмбел 3х15
4.Обратен пек-дек 3х15
5.Френска преса 3х15
7.Коремни преси 3х15
9.Пътека 30 мин.

Супер, утре ли, охоо....утре съм на Тае Бо, страхотен начин за края на работната седмица  :)
Е, за мен утре ще е края, тъй като в събота не съм на работа....УРА  ;-P

Мнението беше редактирано от Vess на 18.12.08 11:05.

18.12.08
11:36

казано от vessi на 18.12.08, 08:51:

Привет на всички :)

Нещо не мога да намеря соево мляко, търсих вчера в Пикадили, но.....цъ...няма. Но днес закусих с две кивита смесени с извара, обезмаслена...мммм много вкусно :)

Вкусно я! ;)

18.12.08
13:56

Соевото мляко е на щанда с диебетичните продукти в Пикадили (или поне в Пикадили Парк)
Защо ядеш само три пъти на ден?

18.12.08
15:16

Ами не знам, закуската ми е в 9,30 - 10,00, после обяд към 12,30 - 13, а вечерята към 20,00 - 20,30 тя е след тренировка.

19.12.08

Здравейте :)

Бързам да докладвам вчерашната си тренировка за гръб, трицепс :
Ето я и нея :

3.Гребане с дъмбел 3х15
4.Обратен пек-дек 3х15
5.Френска преса 3х15
7.Коремни преси 3х15
9.Пътека 20 мин.

Ох, обаче пътеката ми беше 20 мин. много уморена се чувствах а и днес съм на Тае Бо :) Ще компенсирам от вчера ;)

Вечеря към 20.30 - печена скумрия на скара 150 гр., шунка 200 гр. и малко извара.

Ами това е от мен, сега да се залавям за work.
Хайде до скоро от мен ;)

22.12.08
07:21

Здравейте симпатяги :)

Тъй като събота и неделя си почивам от Интернет - сърфирането днес ще докладвам каква я свърших през почивните дни :
Така, петък :
19,00 Тае Бо супер интензивно темпо + упражнения за ръце, брич, бедра, корем и дупе.

Събота : ПОЧИВКА

Неделя :
Фитнес, правих любимите ми упражнения за крака.
1.Клекове с щанга 3х20
2.Бедрено разгъване 3х20
3.Бедрено сгъване 3х20
4.Адуктор машина 3х20
5.Абдуктор машина 3х20
6.Мъртва тяга 3х20
7.Коремни преси 3х30
9.Пътека 25 мин. умерено темпо.

А след тренировката охооо една страхотна сауна, направо се размазах. След това се чувствах все едно ще полетя :)

Ами това е от мен ;) и до скоро ;)

Мнението беше редактирано от Vess на 22.12.08 07:25.

22.12.08
10:25

Vessi, къде/ при кой ходиш на тае-бо?

22.12.08
11:02

Limka здравей :)

Значи, първо ще започна така, аз по принцип ходя на тренировка по Тае Бо заради самата тренировка, а не заради луксозната и лъскава зала.Казвам това, защото там където ходя не е лукс и удобство. Ходя на Тае Бо от 6 год. ( май почнах 7-та вече )  в дом Младост, може би ще ти е далеко, май си по към центъра, и на мен ми е далеко, живея в Чайка, но тренировката си струва, повярвай ми. От 19,00 до към 20,35 - 20,45 часа е цялата продължителност.
Тренировки има всеки ден от 19,00 часа. Треньорката се казва Галя, супер яка мацка :) и много надъхва, просто няма как да ти е скучно когато си на тренировка при нея ;)
е, има и такива които имам чувството че на сила някой ги е дърпал да влязат в залата, но такива ги има навсякъде.....защо ли си губят времето  :roll:
Но, определено мен ми е кеф когато отида на Тае Бо :)

Мнението беше редактирано от Vess на 22.12.08 11:04.

22.12.08
11:43

хехе, аз също  много обичам Тае-бо. Бях голяма маниачка преди няколко години. И много добре разбирам защо ходиш :) И...едва ли точно в този форум има някой, който ходи да тренира заради лъскавите зали ;)  Много добре зная за какво надъхващо чувство говориш... Моите колена не издържат на него. Сега си позволявам да отида от време на време, просто така, за да съживя чувството... Инструкторката, при която аз ходех (Теди), сега е в майчински...та затова попитах...Мога да се пробвам в Младост.

А..и.. всъщност, бъркаш, дом Младост ми е съвсем близо :) Аз живея там, но работя на гарата, и бягам на плажа... Да живеят автомобилите! Може би затова си останала с погрешно вчепетление :)

22.12.08
12:32

Да, може би затова сам се заблудила че си някъде в центъра, ами да ела някой път, няма да съжеляваш. Аз редувам Тае Бо с фитнес, но напоследък май идва в повечеко и днес се чувствам много уморена :( май ще почивам днес.....не знам, но се чувствам сякаш нямам сили, май храната нещо обърках....хммм.....трябва да се стегна. Хайде..до скоро :)

22.12.08
15:16

казано от Limka на 22.12.08, 11:43:

И...едва ли точно в този форум има някой, който ходи да тренира заради лъскавите зали ;)

Аз лично временно ходя в ТИМ - повярвайте ми, това е най-тъпата зала във Варна! Ходя, защото ми е на 3 мин пеш от нас. Не заради нещо друго!

А колкото до качеството на тренировката - правил съм и ще правя много хубави тренировки в моето студио, колкото и да не е за вярване!

23.12.08
07:32

Добро утро на всички :)
За ТИМ не ми се говори......имах едни пререкания там с Ръководството им и не мисля вообще да ходя там. Не ме кефят, това е.
Но да оставим тази тема, не заслужава вниманието ми, поне моето ;)

Вчера, както Ви казах по рано бях решила да съм на Тае Бо, и така и направих :) направо се размазах, много гот се чувствам след това :)

Прибрах се и вечерята ми беше следната, наблегнах на белтачини, разбира се без въглехидрати :
Пилешко филе, печено на скара, околу 200 гр. + млечна салата :)

Ами това е. Днес ще се скатаем от работа по-рано, все пак идва Коледа и мисля направо да се приземя в залата. Идва ред на гърди, рамо, бицепс :)
Естествено завършека винаги е 30 мин. пътека умерено темпо :) Най се кефя на кардиото накрая :)
Това е от мен, до скоро :)

Мнението беше редактирано от Vess на 23.12.08 07:33.

23.12.08
07:52

Здравей и от мен!
Поздравления за дневника. Попречетох го и някои неща ми направиха впечатление: тренираш горната част на тялото по един и същ начин, а със сигурност целите там не са еднакви; краката ги тренираш рядко и малко (да, така е модерно, но не е най-доброто за тях/теб); нищо не казваш за почивките между сериите.
Ако направиш промени в посочените насоки, ще подобриш ефективността на тренировката в пъти.
Успех!

23.12.08
08:03

Здравей Mitaka101 :)
Благодаря ти много за вниманието. Програмата ми във фитнеса си я взех от тук, от BB-Team. Тридневна програма във фитнес зала + два дни Тае Бо. В залата и трите дни, два дни горна част на тялото и третия ден крака, винаги и трите дни завършвам с 25 - 30 мни. пътека. На Теа Бо в първата част работят основно краката, супер интензивно с много напади, отпади и клякания. В последната част от Тае Бо - то имаме доста упражнения за вътрешна част на бедра, брич, дупе.
Не знам, посъветвайте ме нещо. Програмата която взаймствах от сайта е следната :

Първи ден :
3.Пек-дек 3х15
4.Раменни преси 3х15
5.Разтваряне с дъмбели 3х15
6.Сгъване с дъмбел от стоеж 3х15
7.Концетрично сгъване 3х15
8.Коремни преси 3х30
9.Вдигане на крака от вис 3.20
10.Пътека 30 мин.
Втори ден : почивка
Трети ден :
3.Гребане с дъмбел 3х15
4.Обратен пек-дек 3х15
5.Френска преса 3х15
7.Коремни преси 3х15
9.Пътека 30 мин.
Чевърти ден : почивка
Пети ден :
1.Клекове с щанга 3х20
2.Бедрено разгъване 3х20
3.Бедрено сгъване 3х20
4.Адуктор машина 3х20
5.Абдуктор машина 3х20
6.Глутеус машина 3х20
7.Калф машина прасец 3х20
8.Коремни преси 3х30
9.Вдигане на крака от вис 3х20
10.Пътека 30 мин.

За почивките, признавам че не знам колко да почивам, почивам колкото да си взема глътка въздух и пак почвам.
Искам да уточня че напоследък започнах да вдигам с по големи тежести и намалям сериите в 10 - 12 повторения, някъде и по 8 повторения. Целта ми е и малко маса ;)

23.12.08
08:23

3.Пек-дек 3х15

чудесен начин да си съсипеш бюста.
Обема на женската гърда идва освен от мускула под нея и от специфична мастна тъкан, която със серии от 15 повторения ти успешно гориш. Никога неправи повече от 8-10 повторения за гърди. Свали си бройката поторения на 6 за упражненията с лост и на 8 за останалите. Съответно тежестите ще нарастнат. При тренировката за гърди е задължително да имаш поне 60-90 секунди почивка между сериите.
Махни си раменните преси от тренировката - предното рамо се товари достатъчно от упражненията за гърди. Горните гърди и предното рамо са мускули “синергисти”, т.е. работят заедно. Ако след упр. за горни гърди продължиш с предно рамо - най-вероятно ще претовариш гърдите.
Щом целиш да качиш малко маса - сваляй бройката повторения и за гърба, рамото и ръцете. На 10, да речем.
Имаш някои проблемни зони за сваляне - ами прави в края на тренировката, точно преди аеробиката по 2 упражнения с голям брой повторения за тях.
На първо време стигат толкова промени. Замери се с шивашки метър и всеки месец следи за резултати. Ако няма промени - значи ще трябва да се коригира тренировката.
Успех!

23.12.08
08:32

Благодаря ти много за съветите, ще ги следвам. За обиколки и см. вече имам някой подобрения, и бавно но славно намалят обиколките.
Благодаяря още веднъж за съветите, ще се постарая да ги следвам :)

05.01.09
08:19

Здравейте на всички и Честита Нова Година :) Най-вече здраве ви желая, то е най ценно :)

Сега да се захващам по дневника, че доста време съм отсъствала, лелеее.....ами да, през почивните дни гледах да не сядам на компютър, че от днес в офиса само това ме чака :(

Та да започвам, значи равносметката за празничните почивни дни, е : много ядене, много течности, задърване на вода, подуване и качени 2 кг.
Но....всичко успях да възтановя за 4 дни, от което много се гордея.... :)
Да, така е метнах се от 01.01.2009 и си казах, ще започна новата година с още по голяма воля и старание и ще постигна това което искам :)
И така с тренировки и умерен режим на хранене успях да си възвърна предпразничната форма ;) а тя е 59 - 60 кг. на 173 см. височина :)
Ох имам доста работа тук и ще се захващам, така че утре ще пиша за днешното ми хранене и спорт. :)
До скоро :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1