Ръцете ми не растат

17.12.08
09:57

Здравейте,от близо година ходя по-редовно на фитнес теглото ми е 81кг ръст 179,възраст 26 год.В началото на лятото ръката ми беше 37,5 студена,тогава направих около 3 седмици почивка,след което като започнах да тренирам беше спаднала на 36,5 и така до сега тренирам но не мога да кача и милиметър.Също така забелязвам че вместо да качвам съм свалил 3 кг понеже пролетта бях 85 кг,а сега съм 81,82.Не вземам протеини,разчитам на хубава храна , храня се редовно,напоследък ограничих и хляба,защото искам да ми се изчисти корема който в момента е 94 см.Програмата ми е гърди,бицепс.....гръб,трицепс.....рамо,трапец,крака. Ходя два пъти седмично в залата,един път в седмицата на бокс и футбол.

17.12.08
10:47

Пробвай да не ги тренираш или ако ги тренираш не повече от 2 упражнения по 2-3 серий, виж тогава какъв ще е резултата.

17.12.08
12:08

С бокса и футбула не очаквай разтеж от към килограми..

Дай примерен хранителен режим или ако нямаш поне последните 2-3 дни как е яденето.Бокс+Футбол+Фитнес не е добра комбинация особено ако искаш да качваш(какво представляват тренировките ти на футбола и на бокса,ако ги тренираш сериозно и тях не очаквай напредък дори обратното)

17.12.08
15:37

Може да ги преуморяваш ръцете. Тегло не качваш от педесете спорта дето тренираш .

Мнението беше редактирано от Sha6ma на 17.12.08 15:39.

FZ

17.12.08
15:41

Претренираш ги !

17.12.08
16:17

Или храната не достига за мускулен растеж (най-вероятно), или грешни тренировки. Опиши как тренираш ръцете, опиши и менюто си.

17.12.08
22:23

Значи храня се така:на тренировка отивам гладен към 10-11 часа,след тренировка изяждам 4 яйца със сирене с малко хляб,след 4 часа хапвам месо-кебапчета или кюфтета с някаква салата и малко хляб,след още 4 часа пилешка пържола и преди лягане забърквам 150г извара с половин кофичка кисело мляко и лъжичка фруктоза.На втория ден почивам като храната е малко в по лошо качество но все пак приемам белтъчини ,третия ден тренирам бокс след бокса вечер отново приемам крема от изварата и така общо взето.Не мисля че си претренирвам ръцете даже дори когато ги тренирам правя по 2 упражнения съответно за бицепс и трицепс.Тренирам гърди с бицепс-за бицепс прав с щанга 3-4 серии по 6,7 повторения и скотово с дъмбели 3-4 серии по 6,7 повт.,трицепса го комбинирам с гърба - на скрипец 3-4 серии по 6 повторения и сгъване зад врата с дъмбел 2-3 серии,понякога правя и кофички по 2 серии за трицепс.Целта ми е главно да качвам чисто,защото корема ми е доста голям кам 94 см,но искам да отива нещо и на ръцете :)

FZ

18.12.08
10:10

казано от levins на 17.12.08, 22:23:

Значи храня се така:на тренировка отивам гладен към 10-11 часа,след тренировка изяждам 4 яйца със сирене с малко хляб,след 4 часа хапвам месо-кебапчета или кюфтета с някаква салата и малко хляб,след още 4 часа пилешка пържола и преди лягане забърквам 150г извара с половин кофичка кисело мляко и лъжичка фруктоза.На втория ден почивам като храната е малко в по лошо качество но все пак приемам белтъчини ,третия ден тренирам бокс след бокса вечер отново приемам крема от изварата и така общо взето.Не мисля че си претренирвам ръцете даже дори когато ги тренирам правя по 2 упражнения съответно за бицепс и трицепс.Тренирам гърди с бицепс-за бицепс прав с щанга 3-4 серии по 6,7 повторения и скотово с дъмбели 3-4 серии по 6,7 повт.,трицепса го комбинирам с гърба - на скрипец 3-4 серии по 6 повторения и сгъване зад врата с дъмбел 2-3 серии,понякога правя и кофички по 2 серии за трицепс.Целта ми е главно да качвам чисто,защото корема ми е доста голям кам 94 см,но искам да отива нещо и на ръцете :)

Истината се крие в отговора на Sha6ma + това и храната ти не е на ред и каква е тази тренировка сутрин на гладно , ако нямаш възможност да ядеш друго преди тренировка , то поне пийни един протеинов шейк !

казано от Sha6ma на 17.12.08, 15:37:

Може да ги преуморяваш ръцете. Тегло не качваш от педесете спорта дето тренираш .

10.04.10
13:42

здравеите бих искал да ви попитам нещо
значи тренирам от около година и три месеца 91 кг 190 висок 39.5 рака след тренировка храня се около 5 пути на ден неспазва някаква стро диета но се стемя да ям колко се може повече (750 гр хляб 150 ориз 450 пилешко месо ъ отделно плодове и зеленчуци)
тренировката ми е следната
понеделник гърди вторник гръб сряда крака четрв. руце (бицепс: скотово,сгъване с прав лост, и сгъване с гири от стоеж трицепс: френско с гира , френско с крив лост и кофички или горен скрипец правя по 4 серии по 8/10 повторения) ъ петък рамо
та вапросат ми е следният на какво може да се далзи застоят ми от около 3 месеца несам качи нито милиметар на ръката
благодаря предварително :)

10.04.10
13:59

Може би от това , че тренираш 5 дни един след друг без почивка ... А към автора 1-во в никакъв случай не отивай гладен на тренирвка , направи 1 стабилна закуска , след това веднага след тренировка едно стабилно ядене и след това не на 4 часа а поне на 2 3 се старай да се храниш така , че да имаш едно 5 6 стабилни хранения на ден и вечерта за какъв чеп слагаш фруктоза към изварата .. О_O прави си я с кисело мляко и зехтин или шепа ядки

Мнението беше редактирано от hardrlz на 10.04.10 14:02.

10.04.10
17:15

За година и половина в които не съм писал тук,бях спрял с фитнеса и го почнах преди 5 месеца.В момента ръцете са ми 38 а теглото 85кг , но всравнение със трупа изглеждат много слаби,всмисъл гърбът раменете и гърдите ми са развити но ръцете отново изостават най-вече предмишниците.Промених си начина на хранене,никога не ходя гладен на тренировка,пия суроватъчен протеин,включих много месо в храненето както и яйца,извара кисело мляко,риба.Ходя 3 пъти в залата седмично като доста често си сменям упражненията гледам да не правя едни и същи упражнения в деня когато тренирам дадени групи.Програмата е 1 ден гърди бицепс,втори или треди ден почивка 4-ден гръб трицепс,5 ден почивка 6 ден рамо крака.Футбола и бокса са спряни отдавна единствено веднъж на една или две седмици ходя да бягам по 5км главно за въздух.Бихте ли ми дали някаква примерна програма главно за разтеж на ръцете смисъл другите групи мога да им игнорирам до някаква степен растежа. Благодаря :)

10.04.10
17:28

Рацете са ти нормални за рьста и килата  ;-)

10.04.10
17:59

казано от vatman на 10.04.10, 17:28:

е аз несам мн сигорен в това защтото като се видя в огледалото изглеждат мн слаби бих искал да кача пък и ако е нормален този размер защо некачвам а стоя на едно място вече 3 месеца

10.04.10
19:04

казано от vatman на 10.04.10, 17:28:

Ами не мисля така имам един приятел с които тренираме по габарити в гърба и гърдите е малко над мен , ама ръката му е 44 и изглежда сто пъти по добре от мене, а моята когато не е сгъната на фона на трупа ми изглежда много малка и не един човек ми е казвал че ако имам по-голяма ръка на тези кг ще изглеждам много по добре.Преднишницата ми е супер малка и аз си мисля и че оттам идва проблема , моля наистина хора които са били в подобна ситуация да споделят , въпреки че то си е генно , но би трябвало да има някаква рецепта разбира се без стероиди или анаболи :)

Пусни специалиация за ръце. Мишо прави наскоро и качи 2 санта за месец.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 10.04.10 19:11.

11.04.10
11:51

казано от Oranje на 10.04.10, 19:11:

Пусни специалиация за ръце. Мишо прави наскоро и качи 2 санта за месец.

oranje какво по точно е тази специализация може ли да обясниш малко повече за нея

11.04.10
12:01

http://www.bodybuilding.com/fun/dober3.htm eто един пример за специализациа  ;-)

11.04.10
12:31

Oranje виж моляте тази програма за спрециализациа и даи своето мнение дали трябва да се промени нещо и така нататак и колко време трябва да я правя смисал 2 3 4 седмици колкото е нужно и още нещо мисля от утре да почна на л/глутамин това дали е добре при специализация
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО също така и останалите посетити на форума могат да си кажат мнението да несте ме разбрали погрешно когато написах
Oranje виж моляте тази програма.......
Понеделник (ръце):
1. повдигане щанга от лег с тесен хват 4 х 12,10,8,6
2. сгъване прав с щанга с прав лост  4 х 12,10,8,6
3. френско разгъване прав с щанга с EZ-лост 3 х 8
4. френско разгъване от лег с щанга с EZ-лост + скотово сгъване с щанга с EZ-лост (суперсерия) 3 х 8
5. разнопосочно сгъване с дъмбели от полулег 3 х 8

Вторник (крака, рамене):
1. клек с щанга зад врат 6 х 10
2. сгъване на краката от лицев лег 4 х 10
3. повдигане на пръсти с щанга зад врат прав 6 х 20
4. странични разтваряния с дъмбели прав 6 х 12, 10, 8, 8, 8, 8

Сряда:
почивка

Четвъртък (ръце):
1. сгъване прав с щанга с прав лост + разгъване на скрипец прав (суперсерия) 4 х 12,10,8,8
2. скотово сгъване с щанга с EZ-лост + френско разгъване от лег с щанга с EZ-лост (суперсерия) 4 х 8
3. концентрирано сгъване с дъмбел + френско разгъване с дъмбел от сед (суперсерия) 3 х 10

Петък:
почивка

Събота (гърди, гръб):
1. Набиране на лост с широк хват пред врат 5 х 8
2. Повдигане щанга от лег 5 х 8
3. Мъртва тяга 3 х 8
4. Флайс с дъмбели от полулег 3 х 8

Неделя:
почивка

Ръцете добре, но другите мускули се тренират доста - посъкрати малко от тях.

11.04.10
13:28

Просто трябва да подьржаш гьрба гьрдите и краката  докато правиш специализациа и си готов аз бих правил рьце 3 пьти седмично.Сьщо може преди тренировка за рьце да направиш 3 серии тежки клекове. ;-)

казано от vatman на 11.04.10, 13:28:

Просто трябва да подьржаш гьрба гьрдите и краката  докато правиш специализациа и си готов аз бих правил рьце 3 пьти седмично.Сьщо може преди тренировка за рьце да направиш 3 серии тежки клекове. ;-)

Рич Гаспари така е пълнил с кръв бицепсите - серия  клек (заден, преден, хакен...) и след нея упражнение за ръце. После серия от друг вид клек и следващото упражнение за ръце. Аз също съм го пробвал и наистина ръцете се пълнят с кръв след клека. Но не бива да е прекалено тежък клек.

11.04.10
15:13

ок Oranje вия я сега в този вариант

1. повдигане щанга от лег с тесен хват 4 х 12,10,8,6
2. сгъване прав с щанга с прав лост  4 х 12,10,8,6
3. френско разгъване прав с щанга с EZ-лост 3 х 8
4. френско разгъване от лег с щанга с EZ-лост + скотово сгъване с щанга с EZ-лост (суперсерия) 3 х 8
5. разнопосочно сгъване с дъмбели от полулег 3 х 8

Вторник (крака, рамене):
1. клек с щанга зад врат 4 х 10
2. сгъване на краката от лицев лег 3 х 10
3. повдигане на пръсти с щанга зад врат прав 4 х 20
4. странични разтваряния с дъмбели прав 5 х 12, 10, 8, 8, 8, 8

Сряда:
почивка

Четвъртък (ръце):
1. сгъване прав с щанга с прав лост + разгъване на скрипец прав (суперсерия) 4 х 12,10,8,8
2. скотово сгъване с щанга с EZ-лост + френско разгъване от лег с щанга с EZ-лост (суперсерия) 4 х 8
3. концентрирано сгъване с дъмбел + френско разгъване с дъмбел от сед (суперсерия) 3 х 10

Петък:
почивка

Събота (гърди, гръб):
1. Набиране на лост с широк хват пред врат 5 х 8
2. Повдигане щанга от лег 5 х 8
3. Мъртва тяга 3 х 8
4. Флайс с дъмбели от полулег 3 х 8

Неделя:
почивка

така и още нещо вместо в петък да почивам може ли да направя гърди и гръб а вместо в събота да тренирам да почивам
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

11.04.10
15:21

И ОЩЕ НЕЩО КОЛКО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА СЛЕДВАМ ТАЗИ ПРОГРАМА ????????????

http://www.bb-team.org/articles/3789/
Има отговори на въпросите ти.
И в обновения вариант правиш много упражнения за останалите групи. Ако държиш да ти остане така - направи съботата с програма за гръб и гърди, в които активно участват ръцете и това ще ти е третата тренировка за тях.

11.04.10
17:06

ok Oranje благодаря ти мн още утре ще почна програмата и дано има резултат :)

14.04.10
21:29

здравеите отново може би ще кажете че тук не е мястото за този вапрос но ако мога да ви помоля за малко лични мнения върху програмите ‘’системи за размер’’ :) благодаря предварително

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1