15.12.08
14:45
Искам да попитам добре ли е ако правя 3 упражнения по 4 серии за бицепс и за трицепс ?
15.12.08
16:58
Стаж,Години...?
15.12.08
17:22
То е добре, ама зависи колко си тренирал...Дай повече инфо
ами от всички случаи, точно в този не е добре :cheese:
малко ти е стажа
започни с по-леки тренировки
първия месец не правиш ли само кръгови тренировки???
ако си го минал този период може да правиш
да кажем ... по 2 упражнения за бицепс и 2 за трицепс
след още 2 месеца вкарай и трето
не се изсилвай в началото още
повече тренировки не означават непременно повече мускули
особено в началото
мускулите ти имат нужда от почивка, за да растат
успех ;-)
15.12.08
19:31
4 серии са ти много са много в този случай.Аз тренирам година и 4 месеца вече и си правя 3 упражнения по 3 серии.С този месец стаж,би трябвало още да си на кръгови тренировки.А и не смятам,че ще можеш да направиш пълноценна тренировка с 12 серии,просто ще се претовариш...
Аз в началото правех на скрипеца 2 упражнения за трицепс с В-образната ракохватка и с равната а за бицепс прав с лост и седнал с дъмбели ;)
15.12.08
20:37
6-7 серии за МГ и това ти е. Няма смисъл от повече. Иска ми се и аз да го знаех като започнах :lol: , а не да правя по 10-12 :red:
Тарантула и аз така тренирам но Бицепса след гърдите а трицепса след рамото ;)
Относно бицепса искам да ви попитам нещо
Значи тренирам си го мъшката и си личи тоест орелефява се но на 2 - 3 месеца си го меря и постоянно спада възможно ли е това да е от орелефяването защото то верно си оказва влияние ама от 39-близо 40 до 36-5 , 37. Както споменах по-горе тренирам го след гърдите 1вата седмица правя
1прав с щанга 12 12 10 8
2Седнал с дъмбели 12 12 10
3 Скот - тесен хват 12 12 10
2рата седмица
Прав с дъмбели 12 12 10 8
Прав с Z лост 12 12 10
Контцентрирано 12 12 10 8
3та седмица
Скот тесен хват 12 12 10 8
Седнал с дъмбели 12 12 10
Концентрирано 12 12 10
Айде чакам коментари :)
Став - 3 години с 2 прекъсвания по 3 месеца , 20 години
3 упр. по 3 серии ще са ти добре. Принципно зависи и от упражненията и от начина на изпълнение. Личното ми мнение е, че и 2 упражнения са достатъчни за бицепс (но в момента и аз правя 3).
а какво ще рече кръгови опръжнения
баси трудния български - в една дуна 2 правописни грешки
по темата - при 3 год. стаж можеш да пробваш първото упражнение за трицепс (при мен е френско)да е 4 серии, а другите 2 по 3. за бицепса 3х3 е добре. растежа не зависи само от упражненията както предполагам знаеш
Аз съм доста начинаещ , но реших да споделя нещо което научих наскоро в залата . Аз правя бицепс и трицепс в един дет и ми препоръчаха следната програма 3 упражнения за бицепс на лежанката по 10 повторения всяко без почивка помежду им и тия трите по 10 повторения се водят 1 серия и се правят 4 серии и за трицепс пак 3 упражнения но те не на лежанка и пак 3те без почивка се водят 1 серия и се правят 4 серии . Какво ви е мнението
24.12.08
22:32
Мнението ми е, че абсолютно нищо не разбрах, ако случайно е това за което си мисля, е пълна глупотия!
Ах тези ръце... докато разбрах как да ги тренирам, мина доста напразно изгубено време...
А ето, какво работи при мен:
Ден за ръце - Трицепс/Бицепс 1-1
Първа част:
Трицепс - Повдигане на щанга от лег с тесен хват - 8 повторения със сравнително лека тежест.
Бицепс - Стандартно бицепсово сгъване с крив лост - 8 повторения със сравнително лека тежест.
Трицепс - Повдигане на щанга от лег с тесен хват - 8 повторения с по-голяма тежест +5/+10кг от предходната.
Бицепс - Стандартно бицепсово сгъване с крив лост 8 повторения с по-голяма тежест +5/+10кг от предходната.
Трицепс - Повдигане на щанга от лег с тесен хват - 8 повторения с максималната тежест, с която можете да направите тези пповторения.
Бицепс - Стандартно бицепсово сгъване с крив лост - 8 повторения с максималната тежест, с която можете да направите тези повторения.
Почивка... Втора част от сплита:
Трицепс - Френско с тесен хват - 8 повторения със сравнително лека за вас тежест.
Бицепс - Бицепсово сгъване на скрипец от лег с късо право лостче :) - 8 повторения със сравнително лека тежест.
Трицепс - Френско с тесен хват - 8 повторения със по-голяма тежест +5/+10кг от предходната
Бицепс - Бицепсово сгъване на скрипец от лег с късо право лостче :) - 8 повторения с по-голяма тежест от предходната / Бицепс
Трицепс - Френско с тесен хват - 8 повторения с максимална работна тежест.
Бицепс - Бицепсово сгъване на скрипец от лег с късо право лостче :) - 8 повторения с максимална работна тежест.
Трета част:
Трицепс - Трицепсово разгъване на скрипец - 10 повторения със сравнително малка тежест.
Бицепс - Концентрирано - 8 повторения със сравнително малка тежест.
Трицепс - Трицепсово разгъване на скрипец - 9 повторения с по-голяма работна тежест.
Бицепс - Концентрирано - 8 повторения с по-голяма работна тежест.
Трицепс - Трицепсово разгъване на скрипец - 8 повторения с максимална работна тежест.
Бицепс - Концентрирано - 7 повторения с максимална работна тежест.
п.с Весела коледа “Колеги :)”
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 24.12.08 22:35.
25.12.08
10:55
Аз мисля , че и 2 упражнения по 4 серии ще са екстра за бицепс и 3 упражнения по 4 серии за трицепс