21.12.08
20:20
Отново съм аз
Искам да ви попитам относно базовите упражнения.Значи аз тренирам за маса,само че понеже по природа сам си височък и клиощав,през цялата година тренирам за маса.За това преди да отговорите на въпроса имайте впредвит че не искам лятото 3 месеца да чистя мазнини,направени през зимата.
Тренирам класически - за всяка мускулна група първо базови,после неща от сорта на концентрично за бицепс и флайс.Мисълта ми е дали не е по-добре да правя само базови (например гърди-горен лег,нормален лег,кофички).От една страна така правя по-кратка тренировка и по-малко серий(по-добре за маса),от друга нали за културистичните тренировки е важно кръвонапомпването,а горните упражнения дето ги правя последни точно това правят.Съвет?
П.С. Ръст - 183 см,71 кг,стаж - година и половина.Тренирам за чиста мускулна маса,не целя сила(въпреки че тя си идва)
22.12.08
05:52
Аз базови упражнения казвам на тяга, клек, военна преса...
Иначе ще ти споделя как да комбинираш всички методи (кръвонапомпване и т.н.) в една тренировка за гърди например:
Хоризонтална лежанка - 5 серии х 8 повторения
Наклонена с дъмбели - 4х10 - тук е много важно да не правиш никаква пауза, докато работиш с тежестите. Мускула трябва да е в постоянно напрежение.
Пек-дек или лицеви опори - 3х15
Опитай така една тренировка и сподели.
Пич че ти си си добре ;) Едно приятелче дето тренира с мене е 189 см и тежи 58 кг. Когато започна беше 51 кг и за няколко месеца качи килограми като вдигаше доста тежко за неговите килограми. Бих ти препоръчал да си тренираш по стандартна програма но с по-тежки килограми така ще има ефект ;)
Тренировка с плавни, умерени тежести и сила, с която да се изпълняват заветните 10 повторения е ИДЕАЛЕН метод за тренировка на ектоморфи! Стига с тези тежки серии! Никому не са нужни!
Помпенето (т.нар. от вас кръвонапомпване) е за фаза релеф и дефиниция!