23.12.08
21:27
Здравейте, нов съм във форума ,но попрочетох туй, онуй и има няколко въпроса.Но преди това първо малко информация относно мен и моята програма , за да могат тези които могат да ми помогнат да са наясно за какво иде на реч.
Та първо аз съм на 21 години, 185 см висок, 86 кг. тежа .. тренирам от 2 месеца по следната програма :
Понеделник: Гърди
Вторник: Гръб
Сряда: Почивка
Четвъртък: Бицебс и Трицебс
Петък: Рамо и Трапец
Като примерно Понеделник и Четвъртък правя коремни преси .. на римското столче, вдигане на крака от вис, и изправяне в страни с дъмбели по 15 кг. като сериите са 3 по 15 повторения .. на римското 3 серии-30, вис 3 серии-20.
А във Вторник и Петък-крака клякане,прасец, и на женските уреди за оформяне на четириглавият мускул .. никакви клек-преси..и темподобни .. не искам огромни крака, а просто да ги пооформя .. тренирал съм лека атлетика(спритиор) и съм ги поразвил.
Като През ден на края на Тренировката въртя по 15-20 минути на Велоаргометара-Искам да питам дали е правилно така ?????
Хората който ме знаят казват че съм направил работа за 2 месеца.. бицебс,гръб,трапец,трицебс съм развил доста .. рамо, гърди по малко ... мога и снимки да дам ако ще е от полза !!!
Храненето ми не е избирателно, а каквото има такова ям .. и то по много не спазвам никакви часови графици или ограничения, за 2 месеца от както почнах да вдигам съм качил 3-4 килограма.От както почнах да вдигам и апетита ми се качи, пък и зима идва нормално е по-вечко да се храни човек.
Въпросите са ми :
1.Правилно ли е след тренировка да въртя на Велоаргометъра ?
2.Дали е уместно правенето ми на крака и корем ? Не ми се иска отделен ден за крака, защото както казах не са ми толкова важни !!!
3.След тренировка на Гърди ме болят и рамената ? Но мусколите не ставите .
4.Понякога ходя и блъскам по крушата към 15-20 минути след тренировка.Това правилно ли е ?
Поне за сега е това !!! Ако се присетя нещо ще пиша !!!
пак ще попитам..как след ден с тренировка за трицепс тернираш рамо...особено в избутващите упражнения, нямаш ли умора в трицепса...????...или наблягаш на разтварящи упражнения за рамо?
така зачетох поста на един колега от форума, тренирал тежко гърди и на другия ден яко предно рамо и се чудел защо не расте, ами защото претренираш.
та пипни си малко програмата...поне според мен правенето на бицепс и трицепс в една тренировка е супер неудачно(не знам що толкова се напъвате да ги тренирате заедно..?????).
23.12.08
21:48
Забравих да си опиша програмата:
Гърди.
Права лежанка-3 серии (пирамида качване на килограмите) макс 75 кг. -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Горна гърда- 3 серии с дъмбели макс кила 25 -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Долна гърда-3 серии с дъмбели или с лост редувам ги макс 25 кг., -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Флайс- 3 серии макс 15 кг.,-повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Гръб.
Набирания на лост 3серии-5-6
Гребане с щанга 3 серии, -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Мечка 3 серии,-повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Скрипец пред и зад врат и с лястовицата-редувам през седмица-3 серии, -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Хоризонтален скрипец-Лодка-редувам 3серии ,-повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Гребане с Гира -редувам 3 серии,-повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Като Гребане с щанга и мечка ги правя от преди ден .. защото не знаех техниката,не се бях научил а може и още да не съм но се мъча!!!
Но Набирането на лост ми е основа !!
Навсякаде по 3 серии като всичко е пирамидално в килограмите
Бицебс.
Легнала лежанка сгъване макс 15 кг 3 серии -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Чукчета 12 кг макс 3 серии -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Концентрирано сгъване 3 серии макс 15 кг.-повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Скот-с крив лост или с дъмбели редувам- 3 серии -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи. Макс 30 кг.
Прав Лост !!
Трицебс.
На гладиатора с важетата-3 серии -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Чукчета 3 серии макс 15 кг.-повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Зад врат с гира -3 серии -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи. Макс кила 30.
Рамо.
С щанга пред и зад врат 3 серии макс 40 кила -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Разгъване в страни с гира 3 серии-повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи. 12 кг макс
Разгъване напред с гира или диск 3 серии -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи. 12 килограма макс
Разгъване за задно рамо 3 серии с 12 кг макс -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Хеликоптер 3 серии -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи.
Редувам ги по 3 упражнения през седмица !!!Макс 4 упражнения.
Трапец.
С щанга или с гири 3 серии -повторения както следва 13-10-(8-9-10) зависи. макс 100-110 кила ..
Ами това е !!!
Писах бързо ако съм пропуснал нещо или сгрешил ще го редактирам и обесня !!!
23.12.08
21:53
Ако може на въпрос под номер да ми се отговаря !!
А иначе защо се мъчим така бицебс и трицебс защото така си знам от край време,така съм чувал и сметнах за удачно ... По не ми се Връзва Гърди и Трицебс , Гръб и Бицебс .. ама карай ...
А иначе може и да се пренатоварвам.... последният път ..като правих рамо .. имах сила но след всяко упражнение яко ме болеше ще кажеш че си ме удрял с юмрук 1000 пъти ... и така .. нз !!!
казано от slavko на 23.12.08, 21:48:
пак ще попитам..как след ден с тренировка за трицепс тернираш рамо...особено в избутващите упражнения, нямаш ли умора в трицепса...????...или наблягаш на разтварящи упражнения за рамо?
така зачетох поста на един колега от форума, тренирал тежко гърди и на другия ден яко предно рамо и се чудел защо не расте, ами защото претренираш.
та пипни си малко програмата...поне според мен правенето на бицепс и трицепс в една тренировка е супер неудачно(не знам що толкова се напъвате да ги тренирате заедно..?????).
Айде сега кажи като твърдиш нещо да се обосновеш.Защо според теб да тренираш бицепс+трицепс в една тренировка да е неудачно.Това че ти може да ги правиш с Гръб или с Гърди-това не значи,че и другите така трябва и че не било удачно да се тренират в един ден.Лично аз съм ги правил и отделно и заедно и да ти кажа от това отделно правене не бях кой знае колко доволен-като сили и прочие...
обосновавам се с това, че според мен се претренирва и се натоварват едни и същи мускулни групи в последователни дни...оххх не ми се спори де, аз лично тренирам по една мускулна група(разбира се ако имам възможност за деня да тренирам двуразово-правя по две). Също така разделям краката на предна и задна част, също никога не ги правя заедно и така брат...аз никога не споря, защото темата е необятна, просто споделмя какво работи при мен, а ако ти си някакув мега спец-ОК- ела да направим по някоя тренировка, да видим кой накъде е..:)...
п.с. пиша с най-добри чувства към всички съфорумци...
29.12.08
13:55
Айде бе какво стана с въпростите ми няма ли компетентни хора тука да се изкажат ???
Аз уж четох четох викам си тука ще ми помогнат а какво стана !!! Моля ви се имам желание и искам дали го вкарвам в тялото си по правилният начин!!!
Весели Празници !!!!
1.да, но не повече от 2 пъти/седм по 15 мин
2.ако държиш по този начин да правиш краката, по-добре е да ги правиш след гърдите. корема - след гърба и рамото- не повече от 2 пъти/седм
3.нормално е - раменете (особенно предната част) се натоварват доста, а освен това, ако вдигаш щангата с широк хват, се натоварват още повече
4.зависи
гледай тренировката ти да не е по дълга от час
30.12.08
11:22
Franko Благодаря ти братле, тренировката ми е около 1.30 минути незнам гледам да се вписвам в час , ама немога незнам защо така .. За другото го разбрах .. един пич ми вика ти наред ли си помпал си се за бицебс и трицебс (примерно) и вика сега ще въртиш на велоаргометъра .. вика то се едно нищо не си направил .. Така ли е , аз що си мисля че те са се напомпали и сега си почиват и като се прибера да си почивам в нас нали там растът -мусколът като се храни и почива след тренировки расте ...той ми вика тя кръвта ти от бицебс,гърди и други работи ти слиза в кракта и корема .. зарад туй че вартя и вика прайш х..ска работа, демек нищо !!!
Благодаря ви Предварително !!! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !!!
идеята на кардиото след тренировка е да ти държи метаболизма ускорен и да поизгориш малко мазно при изчерпани гликогенови депа. напомпването на мускула по време на тренировка е добро защото предизвиква микротравми на мускулните влакна (това е и идеята на азотните бустъри), но самия растеж става докато почиваш.
30.12.08
13:37
Значи ... хубаво че въртя след тренировка за да ми се повиши метаболизма .. освояването на веществата ... ами малко круша заедно с велоаргометъра или прекалявам ...
Целата ми е да ми се разшири гърбът и да кача маса .. с ограничаване на сланините.. казвам ограничаване защото при моето неизбирателно хранене няма как да е без !!!
Една от най-големите глупости е да не тренираш крака защото не искаш да ти стават големи, спокойно няма да ти пораснат толкова краката ако почнеш да клякаш с щанга зад врат, примерно. Ако нямаш мъртва тяга или клякане под някаква форма в програмата си значи нищо не правиш. Относно сплита може да стане нещо от типа на
1 ден гърди/бицепс
2 ден крака
3 ден почивка
4 ден гръб/трицепс
5 ден почивка
6 ден рамо
7 ден почивка
02.01.09
19:29
Според вас добре ли е след тренировка да вземам по 5 хапченца -Витамин Ц , какво ви е мнението !!!
Сега съм болен и няма как да тренирам .. от 21 не съм тренирал .. а това е зле !!! Дано да наваксам , като се възвърна !!!
А и налях маса на крака,гъз и на други места !!!
Поздрави !!!
Смисъл от витамини след тренировка няма.Мястото им е на закуска.И тия 5 хапчета няма ли да ти са много?Колко мг е едното?
Краката може да не са ти важни но са 50% от тялото ти .... няма да е зле и на тях да обръщаш подобаващо внимание. Успех
витамин С пии преди тренировка - около час (по-добре е на ампули - уж се усвоявал по-пълно).... може и 1 кафе да вкараш
04.01.09
10:00
Благодаря тоз на ампулите не е ли ЦеТеБе с дълготрайно действие дето е -а иначе аз приказвам за обикновенните хапченца на блистери дето са по много не ги знам в млг. колко са !!! А това кафе за какво е ???
Поздрави !!!
има и само витамин С на ампули. нормалните хапченца са по 100мгр. кафето е за енергия ;)
06.01.09
11:07
Благодаря ти Франко, много това за кафето не го знаех .. ще го пробвам ей сега като се възтановя от грипа ... да видя за какво иде реч.. четох, писах , гледах и понасъбрах инфо ..което смятам ми е от полза за да мога да го съчетая с програмата си и тренировките ...
Поздравчета !!!