как познавате изварата

QM

21.12.08
17:48

как да позная дали изварата е обезмаслена или не
става въпрос за изварата от сирене
по принцип на някои извари пише ,но това не е знак че наистина е обезмаслена(например дядо либен,пише обезмаслена пък е доста мазничка)

AZ

22.12.08
12:28

на дядо либен си е ок.Иначе на вкус е като мастило и суха една такава.Иначе ако не си пише на нея не може да разбереш по друг начин дали е,защото няма да тръгваш да я опитваш в магазина я.

22.12.08
18:29

Доверяваш се на етикета, но си имаш 1 на ум, че не е много старателно обезмаслена :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.12.08 18:29.

AG

24.12.08
23:06

ами какво мислете за изварата от сурватка? На вкус ми е отвратителна и е толкова суха,че ми присяда на всяка втора глътка

QM

25.12.08
07:26

ако не се лъжа дядо либен си от суроватка и тя трудно се преглъща

30.12.08
12:22

Аз лично я познавам дали е мазна или не като я сложа в чинията и после като я изплаквам с хладка вода ако всичко се измие,значи не е била мазна,ако е нужна гореща вода или препарат за измиването,значи има повечко мазнинка в изварката...

ИВ

30.12.08
14:50

1. Като пипнеш нещо мазно различава ли се? Да.
2. Етикетът.
3. Обикновено обезмаслената извара има кофти вкус, суха е.

Аз си купувам тази на Мероне, мисля, че е напълно обезмаслена, но дори и да са останали 2-3% мазнина това не е особен проблем.

30.12.08
15:10

Изварата на “Мероне” няма втора....Ям я вече цяла година, по-2 на ден и не ми е омръзнала, даже не се налага да й добавяш друго. Тя си е и по-скъпичка.

ИВ

30.12.08
15:33

Ами аз и добавям малко зехтин и подправки. Става по-вкусно и по-полезно. Пробвай с парченца плод като киви (да е жив и здрав Питона).

30.12.08
15:49

Ами попринцип я слагам и в овеса, яйцата, вечерта със зехтин,сусамов тахан, даже с леща става идеално.....,но понякога (случва ми се много рядко  :) ) не успявам да си разбъркам манджите сутринта преди работа и купувам една извара :)
Кофти е, че го няма написан хранителния й състав!? Предполагам протеина й се движи средно 15гр.-18гр.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1