21.12.08
17:48
как да позная дали изварата е обезмаслена или не
става въпрос за изварата от сирене
по принцип на някои извари пише ,но това не е знак че наистина е обезмаслена(например дядо либен,пише обезмаслена пък е доста мазничка)
22.12.08
12:28
#1
на дядо либен си е ок.Иначе на вкус е като мастило и суха една такава.Иначе ако не си пише на нея не може да разбереш по друг начин дали е,защото няма да тръгваш да я опитваш в магазина я.
Доверяваш се на етикета, но си имаш 1 на ум, че не е много старателно обезмаслена :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.12.08 18:29.
24.12.08
23:06
#3
ами какво мислете за изварата от сурватка? На вкус ми е отвратителна и е толкова суха,че ми присяда на всяка втора глътка
25.12.08
07:26
#4
ако не се лъжа дядо либен си от суроватка и тя трудно се преглъща
Аз лично я познавам дали е мазна или не като я сложа в чинията и после като я изплаквам с хладка вода ако всичко се измие,значи не е била мазна,ако е нужна гореща вода или препарат за измиването,значи има повечко мазнинка в изварката...
30.12.08
14:50
#6
1. Като пипнеш нещо мазно различава ли се? Да.
2. Етикетът.
3. Обикновено обезмаслената извара има кофти вкус, суха е.
Аз си купувам тази на Мероне, мисля, че е напълно обезмаслена, но дори и да са останали 2-3% мазнина това не е особен проблем.
Изварата на “Мероне” няма втора....Ям я вече цяла година, по-2 на ден и не ми е омръзнала, даже не се налага да й добавяш друго. Тя си е и по-скъпичка.
30.12.08
15:33
#8
Ами аз и добавям малко зехтин и подправки. Става по-вкусно и по-полезно. Пробвай с парченца плод като киви (да е жив и здрав Питона).
Ами попринцип я слагам и в овеса, яйцата, вечерта със зехтин,сусамов тахан, даже с леща става идеално.....,но понякога (случва ми се много рядко :) ) не успявам да си разбъркам манджите сутринта преди работа и купувам една извара :)
Кофти е, че го няма написан хранителния й състав!? Предполагам протеина й се движи средно 15гр.-18гр.