Голям проблем с горните гърди

28.12.08
11:10

Здравейте, въпреки, че изчетох 100-ци статии за моя проблем, искам да получа съвет от хора които знам, че имат опит, не само поетически и философски ген...

На 19г съм 187, 72кг, тренирам карате близо 8-години, въпреки височината и малките килограми изглеждам доста широк в гръдни кош, и точно там е проблема, долните гърди са ми много силно развити от милионите лицеви опори които съм правил, рамото също ми е огромно, като казвам огромно имам предвид спрямо телосложението ми и другите мусколи...

По едно време силно се бях притеснил, че имам гинекомастия но след консултация с няколко лекари се оказа, че не е това, както казах долната част на гърдите ми е огромна а горна каточели има дупка, стои супер грозно, до преди няколко месеца не ми пукаше въобще, но след скъсан минискус ми се наложи да преосмисля на къде да продължавам, не мога да продължа с карате и с целите които си бях поставил, така, че ще се насочвам къф фитнеса и към оформяне на тялото, не килограми, нито сантиметри а визия, точно това искам да постигна... но стига, че май се отплеснах.

Ходя на фитнес от месец и няколко дни, тренирам по сплит системата, понеделник тренирам гърди, започвам с лежанка полулег, после флайс от полулег, и накрая дъмбели от полулег, въпреки, че от лег не правя никакви упражнения винаги след тренировка имам мускулна треска на долната част на гърдите горната въобще не я чувствам като мускул, въпреки, че съм начинаещ правя серийте на полулега с 75-80 кг инструктора и хората който имат доста стаж там ми казват че механиката на движението ми е правилна... и въпреки това винаги си тръгвам с надути рамена и долна част на гърдите ...

Някакви съвети, от какво защо и как да оправя проблема...

Мерси предварително

28.12.08
13:40

здр :)
Пробвай в трнировката си за гърди за започнеш с лежанка с положителен наклон и след нея хоризонтална.

SE

28.12.08
13:50

Здрасти Мите :). Знам много добре за какво говориш, защото и аз като малък тренирах карате и сме правили сумати лицеви опори, а и като тръгнах в началото на фитнес доста наблягах на права лежанка. Резултата беше нещо подобно на твоя проблем - доста развита средна част на гърдите и също като ги стягах се полъчаваше точно тази дупка, за която говориш. Мога да те посъветвам само да не се притесняваш и в тренировките си за гърди да продължаваш да даваш приоритет на горната си гърда. И аз направих това и се оформиха доста добре, особено след като качих ММ и в ръцете и рамената. Най-вероятно това си е и до ген, защото и на баща ми гърдите са подобни... Горе главата, няма да се отчайваш и всичко ще си дойде на мястото след време. Айде толкова от мен. По-здрави! :)

28.12.08
14:02

Няма ни най-малък нюанс на отчаяние в мене, точно обратното чувствам се прероден ... Ново начало, не, че не обичам това което тренирам, но рефреша винаги е един + в живота на всеки :) Разбира се аз ще продължавам да бутам само горни гърди но усещам, че цялото натоварване отива в гореспоменатите мускули, а не там където аз искам ... просто ако има някакви дребни трикчета - искам да ги разбера .. :) Поздрави !

Мнението беше редактирано от Мите на 28.12.08 14:04.

TS

28.12.08
14:04

Можеш ли да дадеш една снимка да се ориентираме за ситуацията около гърдите ти. Не виждам как от опори толкова пък чак ще ти се развият несъразмерно гърдите.

казано от Мите на 28.12.08, 14:02:

Няма ни най-малък нюанс на отчаяние в мене, точно обратното чувствам се прероден ... Ново начало, не, че не обичам това което тренирам, но рефреша винаги е един + в живота на всеки :) Разбира се аз ще продължавам да бутам само горни гърди но осещам, че цялото натоварване отива в гореспоменатите мускули, а не там където аз искам ... просто ако има някакви дребни трикчета - искам да ги разбера .. :) Поздрави !

Трикчетата са в изпълнението и усещането, но те няма как да се напишат, а трябва да се покажат от опитен треньор с набито око за детайлите в изпълнението. Иначе като съвет от мен е да започваш тренировката с флайс под наклон, един вид предизтощение, след което да правиш с лоста. Но без перфектната техника пак нищо няма да се получи.

28.12.08
15:19

Пич при мене е точно обратното :) Тренирам си гардите и няма тренировка след която да нямам мускулна треска в горната част, долната част обаче е проблем.. Сега наблегнах на нея и почна да се оправя

Искам да ти кажа че доста зависи и от генетиката може при тебе долната част да се оформя по-лесно от горната затова наблегни на нея и не се отчайвай

Айде весели празници и успех ;)

01.01.09
14:06

Забрави лег с щанга за известно време и прави доста флайс.

02.01.09
09:42

Честита 2009 година на всички ви :)  - утре съм на фитнес, ще опитам почти всички упражнениа да ги правя на наклонена лежанка ... пък квото излезе :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1