Претрениране?

28.12.08
11:02

От месец тренирам по малко-по различна схема-цялото тяло през ден с по едно базово упражнение за мускулна група с 2-3 тежки интензивни серии.Резултатът- прираст на сила,по-изчистена и оформена мускулатура,малко съм качил.Опасенията ми са следните-с покачването на работните тежести има ли опастност времето за възстановяване между отделните тренировки да се окаже недостатъчно и да ПРЕТРЕНИРАМ?

28.12.08
14:19

Това зависи от храненето ти, от спането ти, колко тежки са тренировките и тн..В момента аз тренирам горе долу като теб само, че за сметка на тежките тренировки съм оставил 4 дни за почивка и тренирам през ден.За 3-4 месеца ми се “изчерпаха” малко батериите, но след седмица почивка съм като нов ;)

28.12.08
14:46

Всичко е възможно. Хубавото е, че ако не можеш да възстановиш от тренировка до тренировка, винаги можеш да сложиш почивен ден или да коригираш интензивността и обема на тренировките си. :)

28.12.08
17:09

казано от Trepa4a на 28.12.08, 11:02:

От месец тренирам по малко-по различна схема-цялото тяло през ден с по едно базово упражнение за мускулна група с 2-3 тежки интензивни серии.Резултатът- прираст на сила,по-изчистена и оформена мускулатура,малко съм качил.Опасенията ми са следните-с покачването на работните тежести има ли опастност времето за възстановяване между отделните тренировки да се окаже недостатъчно и да ПРЕТРЕНИРАМ?

Точно така е.След време ще трябва да увеличиш почивните дни между тренировките и/или да намалиш броя на сериите/упражненията.

28.12.08
18:21

Тоя лаф не е ок.Възстановяването не е само в храната и съня.Смисъл,че колкото и да се тъпчеш и да се наспиваш,ако не оставяш достатъчно време,достатъчно дни за самото възстановяване,няма да прогресираш - трябва си ВРЕМЕ.

28.12.08
20:18

Опитай и сам ще разбереш. Симптомите няма да ти убегнат, ако претренираш.

28.12.08
20:56

казано от Стоянчо на 28.12.08, 20:18:

Опитай и сам ще разбереш. Симптомите няма да ти убегнат, ако претренираш.

Може ли малко пояснение ?

02.01.09
09:58

Като започне да ти е постоянно сънливо през деня и да не можеш да се наспиваш колкото и да спиш, като ти се забавят рефлексите и като загубиш апетит, това се нарича претрениране.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1