От какво още имам нужда ?

28.12.08
09:15

Здравейте, значи имам на разположение креатин на Power Food - Crea mass и гейнър на Universal Nutrition - Ultra Mass 4500… Въпроса ми е: От какво още имам нужда ? :)

DE

28.12.08
09:22

От добър хранителен режим, тежки тренировки и сън.

28.12.08
09:24

И аз затова си мислех, само че ми казаха да си взема и глутамин , кво ще кажете ? ;)

28.12.08
09:39

Ако имаш достатъчно пари.... с креатина е добра комбинация.

HE

28.12.08
10:26

Взимаш си и едни аминокиселини разклонена верига и друго не ти трябва за сега...

Силно се надявам в друга тема да си описал/а “бекграунда” ти (стаж, хранителен режим, цели), тъй като тук не ги видях и останах учуден на какво се базират съветите в такъв случай.

СБ

28.12.08
15:26

казано от Димитър Михайлов на 28.12.08, 14:53:

Силно се надявам в друга тема да си описал/а “бекграунда” ти (стаж, хранителен режим, цели), тъй като тук не ги видях и останах учуден на какво се базират съветите в такъв случай.

x2

28.12.08
22:11

Значи на 16 год съм 72 кг , целта ми е покачване на мускулна маса, стажа ми е 7 месеца . Преди това бях постигнал доста килограми ... като започнах да тренирам бях 57 и бях стигнал до 78 и бях доста релефен, но лятото започнах работа и свалих до 65 и сега възтанових малко но без да тренирам просто с добра храна ;)

Добре, информацията даде насока. :) Разбира се, не е никак маловажно да се спомене и с какъв бюджет разполагаш на месец, тъй като (според моя прагматичен опит с добавките) прием под една година системно на есенциалните продукти като протеин и аминокиселини би бил неразумна инвестиция. В този ред на мисли, ако нямаш фиксирана сума, с която да осигуриш необходимите неща, по-добре се фокусирай единствено върху по-богата и разнообразна храна.

FZ

29.12.08
10:10

казано от Димитър Михайлов на 29.12.08, 06:51:

Добре, информацията даде насока. :) Разбира се, не е никак маловажно да се спомене и с какъв бюджет разполагаш на месец, тъй като (според моя прагматичен опит с добавките) прием под една година системно на есенциалните продукти като протеин и аминокиселини би бил неразумна инвестиция. В този ред на мисли, ако нямаш фиксирана сума, с която да осигуриш необходимите неща, по-добре се фокусирай единствено върху по-богата и разнообразна храна.

Аз мисля ,че на тази възраст  му трябва стабилно хапване и да се научи да тренира правилно !

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 29.12.08 10:10.

29.12.08
10:32

Митко , на 16 години какъв бюджет може да има ? Колкото даде тате толкова , като изключим , че лятото се хваща на работа . Много ни е развинтено мисленето и за това са виновни непрестанните провокиращи реклами на продукти , от който само за месец се става Mr.Olympia . За това все повече да си го кажем деца ( тийнейджъри ) посягат към добавките , с единствената мисъл да станат като батковците от рекламите. Аз не съм изключение , но го правя с друга мисъл и от потребност , защото колкото и да е протеин можеш да си набавяш от храната , докато креатина е невъзможно. Успех на момчето , искрено се надявам през новата година да постигне целта си :)

29.12.08
12:40

казано от FZKTWGS на 29.12.08, 10:10:

казано от Димитър Михайлов на 29.12.08, 06:51:

Аз мисля ,че на тази възраст  му трябва стабилно хапване и да се научи да тренира правилно !

За упражненията бъди сигурен, че може и да съм тренирал само 6-7 месеца редовно но знам упражненията и знам как да ги правя така че да има максимален ефект ... Гошко много ти благодаря успех и на теб и на всички останали тук ! Иначе за храната не спазвах много много режими, всеки път различно, по принцип си похапвах стабилно по 7-8 пъти на ден, пиех по 4-5 литра вода... наблягах повече на въхлехидратите и не толкова на белтъците и въпреки това имах резултати които повечето на моята възраст и моя опит нямаха и въпреки това не бях мазен , имах леко омазняване в бедрата нищо повече, нито в корема , нито в задника ! ;)

29.12.08
12:44

казано от Гошко на 29.12.08, 10:32:

докато креатина е невъзможно

Ти откъде мислиш се е пъкнал на белия свят креатина?Основен източник на креатина е месото.Ако не ме лъже паметта в килограм телешко има около 5 г креатин ;) .Че не може да се набави достатъчно от храната е друг въпрос(така е с повечето добавки).

Мнението беше редактирано от Aquiles на 29.12.08 12:45.

29.12.08
16:22

Хаха приятел , кое е по-изгодно чисто финансово - да купуваш кило телешко , за да си набавиш 5г креатин или да си купиш сумплимент креатин :) Това имах в предвид , защото става дума за финанси :)

DE

29.12.08
16:49

Тати обаче може да дава достатъчно :) Като иска - нека взима. Негова си работа. Пък и хипотетично, може да си има собствен бюджет.. аз имам собствени пари от 16 годишен с работа през събота и неделя и някоя друга игра на комар :)

29.12.08
16:56

Е ... всеки си искарва по един или друг начин по някой допълнителен лев, но все пак не мога да си позволя всеки ден по кило телешко, че те нашите не могат камоли аз ...

29.12.08
17:16

Не съм казал да ядете по 1 кило телешко за да си набавите 5 г креатин, просто исках да отбележа че креатина произлиза от храната, а не както твърдеше някой по горе го няма въобще в нея.То е ясно като бял ден, че няма да седнеш да ядеш по 1 кофа с месо за да си набавиш необходимото количество креатин, а ще си го вземеш като добавка.

DI

29.12.08
17:41

Яж си, тренирай си, купи си един протеин по-качествен, пии сутрин 1 шейк и 2 между основните дневни хранения. Другото е балон работа ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1