Време е за смяна, какво мислите?

04.01.09
00:04

Минаха си месеците от септември до сега и е време за малко разнообразяване. Сега ще взимам протеин от семейството на Syntrax или NOW и започвам по-тежки тренировки. До сега го карах без “химия”, само на ядене на пържоли(особено по празниците :) ) и на тридневен сплит за покачване на мускулна маса. Сега взимам протеина и минавам на четиридневен сплит, пак за покачване на ММ.

Не мога да кажа, че програмата, която направих е в завършен вид, та затова пускам и една тема тук. Искам да чуя и вашето мнение.
Едва тогава ще я преправя още малко(ако е наложително, естествено) и ще започна блъскането в залата.

Ето я и нея:

* 1ви ден - гърди, трицепс

повдигане на щанга / дъмбели от лег - 3 серии по 10 повторения
изтласкване на дъмбели / щанга от полулег - 3 серии по 10 повторения
кофички / обратен лег - 3 серии по 10 повторения
флайс / пулоувър – 3 серии по 10 повторения

трицепсово (френско) разгъване с щанга - 3 серии по 10 повторения
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 10 повторения
с дъмбела зад главата - 3 серии по 10 повторения

* 2ри ден – рамо, предмишница, корем

раменна преса зад врат - 3 серии по 10 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 10 повторения
повдигане на ръцете напред – 3 серии по 10 повторения

пронирано разгъване за предмишници – 3 серии по 10-12 повторения
сгъване за предмишници – 3 серии по 10-12 повторения
маймунски вис

коремни преси - 3 серии по 20 - 25 повторения
повдигане на крака - 3 серии по 20 - 25 повторения

* 4ти ден – гръб, бицепс, корем

набирания – 4 серии по 10 повторения
гребане с щанга – 4 серии по 10 повторения
гребане с дъмбел – 4 серии по 10 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 4 серии по 10 повторения

бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 по повторения
бицепсово сгъване с дъмбели от полулег - 3 серии по 10 повторения
концентрично сгъване с дъмбели от седеж – 3 серии по 10 повторения

коремни преси - 3 серии по 20 - 25 повторения
повдигане на крака - 3 серии по 20 - 25 повторения

* 5ти ден – бедра и прасци

клек с щанга – 3 серии по 8-10 повторения
бедрено разгъване – 3 серии по 8-10 повторения
бедрено сгъване – 3 серии по 8-10 повторения
калф машина от сед – 3 серии по 15-20 повторения

Където има две различни упражнения и те са разделени с “/” означава, че ги редувам. Едната седмица - едното, другата - другото.
Вероятно сте се досетили. :)

Гледам да наблегна на гърдите и на ширината на гръдния кош/гърба. Трябва ли да разместя дни? Това може би най-много ме интересува.

Темата беше редактирана от LttS на 04.01.09 11:13.

DE

04.01.09
11:51

Натоварването на краката ти е прекалено малко - 3 серии на клек са нищо. Направи ги поне 5 работни. Също така добави и лег преса за краката - 3х8-10 отново.
Щом ще наблягаш на ширината, пробвай да правиш пуловър в суперсерия с клека. Тренирания гръб от предишния ден ще бъде разтегнат, което ще е за хубаво. Гръдния ти кош трябва да реагира със разширяване.
За трицепса - размести местата на 2-ро и 3-то упражнение.
Бицепса - можеш да редуваш 2-рото упражнение със чукове с дъмбел.

Това е в общи линии.

04.01.09
12:40

Ако правиш тежка тренировка за гръб ще ти е трудно на другия ден да тренираш крака.Смени местата на тренировката за гръб с тази за крака или измисли нещо друго.
И протеините дето си избрал са от добри семейства ;) .

04.01.09
14:49

Доста добри съвети! Сега ми харесва много повече. :)
Благодаря! Ако още някой иска да сподели мнение е добре дошъл. ;)

04.01.09
17:22

Още нещо да попитам. Дали ще е подходящо да сложа и това упражнение за задно рамо в деня за рамене и ако да, след кое упражнение да го поставя? http://www.bb-team.org/exercise/1664/

DE

04.01.09
17:48

Да, добре е да го сложиш. Може на 3-то място, преди предното рамо.
Не съм съгласен за гърба и краката - човека не прави тяга та да бъдат изморени краката по някакъв начин. Единствено трапец може да го наболява, но от уражненията които е избрал, само чуковете може в някаква малка степен да го натоварват. Кръста никъде не е трениран.
Все пак ако държиш да ги смениш, може да правиш крака във вторник а рамо във четвъртък.

04.01.09
18:02

Не знам, защо очакваш че като си вземеш протеин, то тренировката трябва да стане по-тежка.
Както и да е - 4 дни, 4 дни. Не ми харесват следните неща:
Тренираш рамото след деня за гърди и трицепс, в който имаш 3 упражнения, които засягат рамената и то ...доста. За трицепсите е ясно.
При тренировка на гърди и трицепс и гръб и трицепс, надали ще е нужно да правиш по 3 упражнения за малките мускулни групи. След 9 серии избутвания за гърди, не знам как ще ги правиш 9 серии разгъвания. Същото важи и за бицепсите.

Мнението беше редактирано от 6th на 04.01.09 18:03.

04.01.09
20:42

Всичко е индивидуално...
Тренирал съм с добавки, тренирал съм и без. Усещам разлика, определено! Умората е по-малка, поне така се чувствам. След тежка тренировка и ужасна мускулна треска вечерта на другия ден съм като нов с лека треска и готов за нова тежка тренировка. Освен зоба да не забравяме и храната(най-важното). Храната ми е повече от железна, живея в екологично чист район, млечните и месните продукти са домашни, водата с която се къпя и пия е минерална. Само кокошки нямам :(

Та, значи да разменя дните за крака с рамо и гърба да го изтегля в последния ден...

Ще стане така:

* 1ви ден - гърди, трицепс

повдигане на щанга / дъмбели от лег - 3 серии по 10 повторения
изтласкване на дъмбели / щанга от полулег - 3 серии по 10 повторения
кофички / обратен лег - 3 серии по 10 повторения
флайс – 3 серии по 10 повторения

трицепсово (френско) разгъване с щанга - 3 серии по 10 повторения
дъмбел зад главата - 3 серии по 10 повторения
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 10 повторения

* 2ри ден – бедра и прасци

клек с щанга – 4 серии по 8-10 повторения
пулоувър – 4 серии по 12 - 15 повторения
бедрено разгъване – 3 серии по 8-10 повторения
бедрено сгъване – 3 серии по 8-10 повторения
калф машина от сед – 4 серии по 15-20 повторения

* 4ти ден - рамо, предмишница

раменна преса зад врат - 4 серии по 10 повторения
раменно разтваряне встрани - 4 серии по 10 повторения
повдигане на дъмбели встрани за задно рамо – 4 серии по 10 повторения
повдигане на ръцете напред – 4 серии по 10 повторения

пронирано разгъване за предмишници – 3 серии по 10-12 повторения
сгъване за предмишници – 3 серии по 10-12 повторения
маймунски вис

* 5ти ден – гръб, бицепс

набирания – 4 серии по 10 повторения
гребане с щанга / мечка – 4 серии по 10 повторения
гребане с дъмбел – 4 серии по 10 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 4 серии по 10 повторения

бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 по повторения
бицепсово сгъване с дъмбели от полулег - 3 серии по 10 повторения
концентрично сгъване с дъмбели от седеж – 3 серии по 10 повторения

Нещо трицепса и бицепса не ми харесват толкова раздалечени като тренировки. :(
Но пък наистина, ако остане като преди ще претренирам рамото. Така рамената имат 2 дена почивка между тренировката за гърди и собствената си тренировка. Само не знам, дали това че тренировката на трицепса и бицепса е толкова раздалечена ще повлияе негативно. Ако някой има наблюдения по въпроса, моля да ги сподели.

Мнението беше редактирано от LttS на 04.01.09 20:51.

DE

04.01.09
20:55

Пуловъра не е основно упражнение, той е в суперсерия с клека.
Отново не ти виждам лег пресата - натоварването на краката ти е наистина малко.
Не се притеснявай за ръцете - добре са си.

04.01.09
20:59

Знам, че упражненията ми за крака ти се струват малко, но краката ми са доста слаби и смятам да започна с по-леко натоварване в началото. До сега съм правил само 2 упражнения за крака и мускулите ми горяха. Едвам се прибирах вкъщи. Затова лег пресата мисля да я включа чак когато усетя, че натоварването ми става малко.

K.

04.01.09
21:28

Добра е. Недей го слушай тоя, за кво ти са крака, само раце ти трябват в живота да няма да ставаш пътешественик :Д

DI

05.01.09
00:07

А за добавките, специално за протеина, и това че забелязваш по добри тренировки когато го приемаш...
30% от този спорт са психическа нагласа! Ако мислиш, че като си пил един протеин имаш повече сила, по-добри тренировки... СУПЕР :) все пак, внушението е голям процент от реалноста ;)

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 05.01.09 00:09.

05.01.09
13:41

И така да е, от това само печеля. :)

Мислих за размяната, но пък тогава се прецаква работата с пулоувъра в суперсерия с клека след като предишния ден съм тренирал гръб. И затова мисля да си разменя дните както си бяха и просто да намаля работните серии на всички упражнения за рамо от 4 на 3. Така все едно намалям упражненията с едно. Естествено, пак може да претренирам, но без да пробвам няма как да разбера...
Все пак главната ми цел е разширение на гръдния кош и гърба и добре оформени гърди.

Мнението беше редактирано от LttS на 05.01.09 13:42.

DE

05.01.09
18:40

казано от K.Dimitrow на 04.01.09, 21:28:

Добра е. Недей го слушай тоя, за кво ти са крака, само раце ти трябват в живота да няма да ставаш пътешественик :Д

Така е :)
Пукай здраво ръце да вържеш някое 13 годишно пТиче и да я заведеш да пийнете водчица на пейката в парка :)
Що ли вече нищо не ме учудва..

Мнението беше редактирано от death на 05.01.09 18:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1