04.01.09
18:52
Сега по независещи от мене причини за около месец, месец и половина няма да мога да пазя режим. И понеже през този период искам да продължа да тренирам, но без правилна храна при тежка тренировка може дори навреди. Та какво ще препоръчате като тренировка? Примерно с 50% от нормалните килограми които тренирам или да кажем малко серии с макс тежест. Ясно е че няма да кача нищо, въпроса през този период да не губя.
Защо пък да намаляваш тежестите? Карай си както преди, а ако нямаш достатъчно сили, ще си проличи и ще свалиш някое килце, но в никой случай 50%. И не го прави предварително, а дай шанс на тялото си да се адаптира и да покаже какво може.
с тежки тренировки без възстановяване ще даде възможност на кортизола да се развихри. мисля, че ще е по-добре да редува тежки с леки тренировки.
казано от FRANKO1 на 05.01.09, 13:38:
с тежки тренировки без възстановяване ще даде възможност на кортизола да се развихри. мисля, че ще е по-добре да редува тежки с леки тренировки.
О, да, такова редуване ще е идеално. Мисълта ми беше, че ако изведнъж свали тежестите наполовина, ще се изпрати сам себе си в девета глуха, независимо какво яде и как се възстановява.
06.01.09
20:05
В смисъл да не загуби сила и обем чрез тежките и да паддзържа форма без излишни катаболни ефекти чрез леките? Това ли е? Предполагам, че става въпрос за нещо от рода на мускулна група през 4 дни, да речем бизепс единия път тежки с малко серии по 7 повторения, следващия път повече серии, по 12 повторения. Питам, защото и на мен може да ми се наложи нещо подобно.
Аз бих тренирал на 80-85% от работните тежести. Т.е. бих се нагласил работните тежести към моментното си състояние без да променям тренировката откъм серии и повторения. То също така зависи какво означава, че няма да можеш да спазваш режим.
казано от Стоянчо на 06.01.09, 20:14:
То също така зависи какво означава, че няма да можеш да спазваш режим.
Да и на мен ми е много интересно?!.. Яж колкото можеш повече и тренирай с колко то можеш, това е. Просто се опитай да си слушаш тялото. Като казва не-значи не. Т.е. не се напъвай да дигаш колкото си дигал до сега ако усещаш, че нямаш сили.
ще се опитам да обясня какво имах предвид
ако примерно е на 4 дневен сплит, то първата седмица прави тежки тренировки в първия и втория ден, а по-леки в третия и четвъртия; следващата седмица - леки в първия и втория, а тежки в третия и четвъртия (може и първи+трети и втори+четвърти) .... това вече ще трябва сам да си прецени. има и други варианти