контузено рамо

Значи първо проблема е отдавна,но се задълбочи миналата седмица докато правех разгъване на скрипец с 1 ръка и на следващия ден най-вече докато правех рамото.Болката е локализирана повече в предната част и като е отпуснато рамото и натисна в областа на ставата и ме боли.Болката продължава и до днес при натиск.Не сам тренирал от седмица с изключение на събота когато правих крака.Според вас да започна ли лека тренировка с по-малки тежести или да почина още.Планирам тези дни да ходя на травматолог.

Предполагам, че щом си тръгнал на лекар, не става въпрос за преходна или търпима болка...

Кажи резултатите от травматолога.
Мястото е т.нар. “Ротаторен маншон”.
Означава че има две големи стави, две бурси и цифра сухожилия.
И поради концентрацията им и една основна нервна ос не може да се каже нищо само по болката. Трябва да се види за подуване,посиняване, да се проследят движенията на ръката, как и къде се проявява болката и каква е - остра, пареща, в плиткото ли, в дълбочина ли...
Даже снимка няма да е излишна.
Мястото на натиска според мен не е сигурна диагноза.

Прилича на травма в основната раменна става.
Може и да е друго.

Лечение: Не просто почивка, а най - добре обездвижване, докато не се разбере какво е. Имай предвид, такива травми освен болезнени могат да се окажат с времето и деформиращи, да инспирират сериозни козметични дефекти.
Така че до нареждане от лекар според мен даже избягвай да спиш на тази си ръка. Обездвижи я.

Недей я натиска и недей я въртя.

забравих да кажа,че при ротационни движения пука силно и ме затруднява понякога самото движение

Върви непременно на травматолог... За мене е или ставата, или бурсите, които осъществяват ролята на “амортисьори” при движение. Но това са съвсем повърхностни предположения.
Но щом имаш усилена болка и ограничени движения, придружени с пукане, работата не е за подценяване. Наистина си обездвижи ръката и според мен даже и друго не тренирай за да не се напрягаш докато не стане ясна диагнозата...

Поздрави и бързо възстановяване!

TB

07.01.09
13:32

Според мен спри да тренираш поне за 2 седмици. Никакви тренировки, нищо.
Иначе има опасност да си докараш нещо хронично.
Ако трябва почивай повече от 2 седмици, но първи иди при лекар да те види.
Фитнеса няма да избяга...

07.01.09
16:25

Аз в началото като почнах да тренирам имах подобна болка в рамото. Е небеше толкова остра и се проявяваше при специфични движения - когато си дигах ръката нагоре. Бях конузил raмото си на раменнта преса и 2 месеца неправих рамо. След това болката взе да отшумява но още 2 месеца не го натоварвах много. Все пак върви на доктор за да си сигорен какво ти има.

Бях на ортопед вчера и ми направиха снимка.На нея не може обаче да се види самия маншон и ми изписа CELEBREX 200mg по 1 за 10 дена.След 2 седмици пак ще го посетя и ако няма подобрение ще ми направят ЯМР и при някакав проблем може да се наложи артроскопия.Каза ми,че не може да ме спре да тренирам,но ако тренирам да е по-леко с минимално натоварване.Аз мисля да си намаля упражненията наполовина както и тежестите и сигурно ще наблегна на корема и краката.

Т.е. нищо не сте видели?
Лошо... Противовъзпалителните са добра идея и могат да имат ефект.
Но моят съвет пак е НЕ ТРЕНИРАЙ.
Явно може да не обездвижваш рамото., но не тренирай.
Полвин натоварване, не знам си какво.
В отворена рана дали бъркаш с пръчка или с половин пръчка, пак боли и я възпалява. Лекарството, коеот ти е дал доктора е лекарство, не е просто обезболяващо, т.е. и той смята, че има проблем.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 09.01.09 09:40.

10.01.09
09:31

казано от Dancho0o на 09.01.09, 09:11:

Аз мисля да си намаля упражненията наполовина както и тежестите

Е, ти сам ще се изкараш завинаги от залата! Човек каквото сам си направи, нокой не може да му го направи. Възстановяването на подобна контузия трае с месеци...

щом е така ще си наблегна на кардио,корем и малко крака

18.02.09
14:19

помагайте бе хора.имам периартрити на двете рамена

Мнението беше редактирано от pacooooo на 18.02.09 15:24.

19.02.09
01:07

Абе вие луди ли сте като имате проблеми спрете да тренирате.Толкова че евентуално сте щяли да свалите някакви размери майната му,все пак става дума за тялото ви,починете си и му дайте време да се възстанови,иначе за цял живот се осакатявате.

за щастие не се стигна до операция..единия лекар искаше да ме оперира след като видя резонанса,но другия не беше на това мнение...проблемът се оказа течност в предната част на ставата кадето излиза сухожилието на бицепс брахий и също и в бурсата отстрани.Докторът каза ,че няма смисъл от операция,защото ако сега ми се бърка в ставите след 10г...Та сега съм на физиотерапия през ваканцията и 1 месец почивка задължително и мисля през май месец да подновя тренировките.Как ще ме посъветвате да започна ?

Мнението беше редактирано от Йордан Христов на 02.04.09 12:50.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1