07.01.09
10:38
Значи първо проблема е отдавна,но се задълбочи миналата седмица докато правех разгъване на скрипец с 1 ръка и на следващия ден най-вече докато правех рамото.Болката е локализирана повече в предната част и като е отпуснато рамото и натисна в областа на ставата и ме боли.Болката продължава и до днес при натиск.Не сам тренирал от седмица с изключение на събота когато правих крака.Според вас да започна ли лека тренировка с по-малки тежести или да почина още.Планирам тези дни да ходя на травматолог.
07.01.09
11:19
Предполагам, че щом си тръгнал на лекар, не става въпрос за преходна или търпима болка...
Кажи резултатите от травматолога.
Мястото е т.нар. “Ротаторен маншон”.
Означава че има две големи стави, две бурси и цифра сухожилия.
И поради концентрацията им и една основна нервна ос не може да се каже нищо само по болката. Трябва да се види за подуване,посиняване, да се проследят движенията на ръката, как и къде се проявява болката и каква е - остра, пареща, в плиткото ли, в дълбочина ли...
Даже снимка няма да е излишна.
Мястото на натиска според мен не е сигурна диагноза.
Прилича на травма в основната раменна става.
Може и да е друго.
Лечение: Не просто почивка, а най - добре обездвижване, докато не се разбере какво е. Имай предвид, такива травми освен болезнени могат да се окажат с времето и деформиращи, да инспирират сериозни козметични дефекти.
Така че до нареждане от лекар според мен даже избягвай да спиш на тази си ръка. Обездвижи я.
Недей я натиска и недей я въртя.
07.01.09
11:26
забравих да кажа,че при ротационни движения пука силно и ме затруднява понякога самото движение
07.01.09
13:00
Върви непременно на травматолог... За мене е или ставата, или бурсите, които осъществяват ролята на “амортисьори” при движение. Но това са съвсем повърхностни предположения.
Но щом имаш усилена болка и ограничени движения, придружени с пукане, работата не е за подценяване. Наистина си обездвижи ръката и според мен даже и друго не тренирай за да не се напрягаш докато не стане ясна диагнозата...
Поздрави и бързо възстановяване!
07.01.09
13:32
Според мен спри да тренираш поне за 2 седмици. Никакви тренировки, нищо.
Иначе има опасност да си докараш нещо хронично.
Ако трябва почивай повече от 2 седмици, но първи иди при лекар да те види.
Фитнеса няма да избяга...
Аз в началото като почнах да тренирам имах подобна болка в рамото. Е небеше толкова остра и се проявяваше при специфични движения - когато си дигах ръката нагоре. Бях конузил raмото си на раменнта преса и 2 месеца неправих рамо. След това болката взе да отшумява но още 2 месеца не го натоварвах много. Все пак върви на доктор за да си сигорен какво ти има.
09.01.09
09:11
Бях на ортопед вчера и ми направиха снимка.На нея не може обаче да се види самия маншон и ми изписа CELEBREX 200mg по 1 за 10 дена.След 2 седмици пак ще го посетя и ако няма подобрение ще ми направят ЯМР и при някакав проблем може да се наложи артроскопия.Каза ми,че не може да ме спре да тренирам,но ако тренирам да е по-леко с минимално натоварване.Аз мисля да си намаля упражненията наполовина както и тежестите и сигурно ще наблегна на корема и краката.
09.01.09
09:39
Т.е. нищо не сте видели?
Лошо... Противовъзпалителните са добра идея и могат да имат ефект.
Но моят съвет пак е НЕ ТРЕНИРАЙ.
Явно може да не обездвижваш рамото., но не тренирай.
Полвин натоварване, не знам си какво.
В отворена рана дали бъркаш с пръчка или с половин пръчка, пак боли и я възпалява. Лекарството, коеот ти е дал доктора е лекарство, не е просто обезболяващо, т.е. и той смята, че има проблем.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 09.01.09 09:40.
казано от Dancho0o на 09.01.09, 09:11:
Аз мисля да си намаля упражненията наполовина както и тежестите
Е, ти сам ще се изкараш завинаги от залата! Човек каквото сам си направи, нокой не може да му го направи. Възстановяването на подобна контузия трае с месеци...
10.01.09
10:48
щом е така ще си наблегна на кардио,корем и малко крака
помагайте бе хора.имам периартрити на двете рамена
Мнението беше редактирано от pacooooo на 18.02.09 15:24.
Абе вие луди ли сте като имате проблеми спрете да тренирате.Толкова че евентуално сте щяли да свалите някакви размери майната му,все пак става дума за тялото ви,починете си и му дайте време да се възстанови,иначе за цял живот се осакатявате.
02.04.09
12:49
за щастие не се стигна до операция..единия лекар искаше да ме оперира след като видя резонанса,но другия не беше на това мнение...проблемът се оказа течност в предната част на ставата кадето излиза сухожилието на бицепс брахий и също и в бурсата отстрани.Докторът каза ,че няма смисъл от операция,защото ако сега ми се бърка в ставите след 10г...Та сега съм на физиотерапия през ваканцията и 1 месец почивка задължително и мисля през май месец да подновя тренировките.Как ще ме посъветвате да започна ?
Мнението беше редактирано от Йордан Христов на 02.04.09 12:50.