06.01.09
07:39
Ехо, здравейте и Честита да ви е Новата 2009 година на всички. Много здраве най вече, то е най ценно, късмет и успехи в реализирането на целите ви.
Така, започвам дневника си с нови още по силни цели ( дано да ги реализирам ) с нови сили и много усмивки разбира се.
Такаааа след лудото ядене и пиене по празниците, прибрах се към Варна още на 01,01,2009 и се започна от тогава, още от първи.
Удърно белтачини за 3 - 4 дни, с малко съдържание на въглехидрат в хранения, основно през деня, и фитнес разбира се. Единия от дните комбинирах със сауна, мммм.....чудесно се чувствах после.
Равносметката : 2 кг. качени по празници, но за 4 дни възтановени :red: супер, нали.
А сега какво искам да постигна през новата година :
Ами да сваля още поне 3 килца, намаляне на обиколки по 2 - 3 см. и дано успея до 30.06.2009. Мисля че ще успея :red:
Така, вчера 05.01.2009 :
Закуска 2 лъжици овесени ядки + 200 гр. Вирея 0,1 %
Обяд : тук малко се поизложих....2 пилешки кебапчета + купа таратор ( имам в предвид кебапчетата, не съм превърженичка но нямаше избор в стола където се храня )
19,00 лудо скачане в залата, имам в предвид Тае Бо - кардио само правех + гирите....мммм супер си беше.
Вечера : Пиле печено на грил, без кожата of course + околу 100 гр.свежо сиренце + още 100 - 150 гр. пуешко филе.
Днес : днес съм в залата, днес се пада честа на краченцата, охааа.....ще поработя за тях.
Но, имам следния проблем, имам страхотна травма на кръста и от време на време се обажда, както е и тези последните 2 - 3 дни. Та искам да ви питам мъртвата тяга с какво да я заместя? Няма да мога днес да я правя, адски ме боли кръста :down:
Това е за сега от мен. Чао и спорен ден на всички :)
Темата беше редактирана от Vess на 06.01.09 07:40.
06.01.09
08:03
ЧНГ и на теб! А и какви са тия 3 килца и 2-3 санта до лятото. Не се съмнявам, че ще го постигнеш до 2 месеца :)
Успеххххх!
Ох, хора....много зле е положението ми с кръста :( адски ме боли и едвам седя на работа. Ставането и сядането на стола е много мъчително за мен, май днес ще се простя с фитнеса :( Не знам но ако ида само ще влоша положението :down:
Май ми трябва почивка, а ?
Здравейте,
ох :( какво да Ви кажа, голям проблем, много ме боли кръст, ще откача. Тази травма се оказа доста сериозна :( едвам се движа, за спорт да не говорим :(
Инъче хранене за вчера 06.01.2009 веднага докладвам :)
Закуска : 2 суп.лъжици + 200 гр.кисело мляко
Обяд : салата шопска 300 гр., + пилешка пържола без кожа на скара
Вечеря : 200 гр. извара с кис.мляко Верея 0,1 % + 200 гр. пилешко филе на скара
Трябваше да правя краченца, но..... :down: едвам се добрах до нас......да живее почивката и Фастумгела
07.01.09
07:53
Почивай иначе само ще се влоши положението. Ти сама ще усетиш кога си готова ;)
Ако Фастумгела - който аз намирам за слабичък не помогне посъвтвай се с лекар и го питай дали да пиеш хапче Диклак. Гарантирано много помага! И наистина си почивай, и се обличай добре - яко “загащтване” (винаги ми е била смешна тая дума) с боди , виско чорапогашник и пр. Лично аз съм върл противник на голите кръстове, голите паласки и голите пъпове защото знам какви бели стават и как се трупат сланинки там, когато са открито изстудени. С това разбира се не ти се карам - намям представа как ходиш облечена, а само апелирам да си топлиш кръстчето. Особено сега! ;-)
Хм, аз пък съм на мнение, че когато боли кръст, раздвижването помага... Преди няколко години се бях приковала за леглото, и се чувствах малко по-добре единствено като се раздвижа... Сутрин болеш най-много...или ако съм се заседяла някъде много... Откакакто пък си тренирам кръста с тяги и екстензии, нямам никакви проблеми с него.
Нещо повече, майка ми е с дископатия; пиеше какви ли не хапчета, инжекции, нагревки, но все се оплакваше, че не минава - да, малко по-малко я боляло, но я боляло. Успях да я накарам да кара велото ми сутрин по 15-20 мин (не зная как успях, но се договорихме за период от 2 седмици да пробва, ако не усеща подобрение, няма да я карам повече) - почувства се много по-добре и оттогава (това беше преди около 4-5 месеца) всяка сутрин кара колело. Страх я е, че ако спре, ще я заболи пак...
Та, мисълта ми е, не гледай да стоиш по цял ден седнала/ легнала....така само ще става по-зле... Движи се - не казвам, отиди на таебо или метни най-тежките щанги, които можеш да помръднеш, но не се обездвижвай!
Много ти благодаря за отговора Limka. Да, съгласна съм с теб напълно, просто мисълта ми беше че няма да мога да спортувам, вчера трябваше да съм в залата,но....По никакъв начин не съм спряла да се движа, взех да качвам стълбите у дома ( 7 етаж )и на работа ( 6 етаж ) пеш, но наистина най страшно е вечер като лягам и сутрин ставането.....леле.....кошмар.
Дано скоро да се възтановя, аз затова и питах преди време мога ли да заменя мъртвата тяга с друго упражнение, на нея много ме заболява кръст :down:
Limka, искам да се обърна и към теб да те питам, какво е това упражнение което правите с Wienne Добро утро? Би ли ми обяснила ? :red:
Здравейте,
днес мисля и се чувствам по добре. Което ме навежда на мисълта след работа да отскоча до залата и да направя една лека програма за крачка ;-)
Kozunak, благодаря и на теб за отговора ти, и съм напълно съгласна с теб. Това с голи пъпчета паласки и т.н.никак не ми е любимо. Да живеят бодитата %-P
Фастумгела свърши работа при мен, чувствам се вече добре :)
Днес :
Закуска : 2 с.л.овес + 200 гр.Верея 0,1%
Обяд : 150 гр. пилешко филе на скара + 100 гр.извара с Верея 0,1%
след работа тренировка крака :
1.Клек с щанга 3х20
2.Бедрено разгъване 3х20
3.Бедрено сгъване 3х20
.Адуктор машина 3х20
5.Абдуктор машина 3х20
6.Напади с тежест 10-12 кг.(май толкова е с лоста) х 20 със всеки крак 3 серии
7.Преси 3х30 ( но на земя )
8.Повдигане на крака от вис 3х20
9.Пътека 20 - 25 мин.
Вечеря : още не съм решла, но мисля да е отново пиле или пуешко + салата, не знам, ще видим :)
Ох, супер си харесвам програмката ама дано да се справя, мисля че няма да имам проблем :)
Това е от мен за сега, чао и лек и спорен ден, за сега де :red:
Мнението беше редактирано от Vess на 08.01.09 07:52.
Веси, вчера съм проспала малко в-са за Доброто утро. Ей това е упражнението
http://www.bb-team.org/exercise/1181/
Много е добро за кръст и задно бедро. Но гърбът трябва да е максимално изпънат, в така известната S-форма, където кръстът е ‘вдлъбнат’
Пробвай го ако искаш днес в началото на тренировката, преди клековете, с малкия лост.
Относно тягата - щом те заболява много кръста и ако не използваш много големи тежести, много е вероятно да не правиш упражнението правилно. Помоли някой в залата (инструктор най-добре) да ти покаже как да я правиш и да те наблюдава след това дали спазваш ;)
Внимавай много с клековете и пресите, щом те боли кръст!
Мнението беше редактирано от Limka на 08.01.09 10:16.
08.01.09
13:03
Vessi, радвам се, че Фастум гела е помогнал... Продължавай да се мажеш с него сутрин като станеш, преди тренировка и вечер като си лягаш. Съветвам те да сикупиш някакъв еластичен колан и с него да спиш. Има ги по аптеките за 2-3 лв. Аз си купих от Кауфланд даже с някакви магнити за 7 лв.Според мен е много важно да спиш с колана, защото по време на сън най-изстива кръста... Всичко това,което ти го говоря съм го правил и аз когато ме заболя моя кръст, не говоря само каквото съм чул...
А вместо упражнението “добро утро”, което ти е предложила жената по-горе, аз те съветвам да опиташ хиперекстензиите. Аз винаги ги давам на клиентки, защото повечето жени имат нужда да засилят мускулите, държащи гръбначни стълб, а и спомага за изчистването на кръста и появата на “трапчинките” там. ;-)
И един последен съвет - намери си добър масажист, а ако може да “разпуква” ставите още по-добре... Всеки има нужда от един цялостен масаж поне веднъж на 2 седмици... Ако може да си го позволи, естествено!
Мнението беше редактирано от nikolabull на 08.01.09 13:04.
Благодаря много за отговорите на Limka и Nikola BULL.
Благодаря много на Limka че ми обясни за това упражнение, но май няма да мога да го практикувам, тъй като винаги когато товаря кръста повечко и ме заболява, а мисля че Добро утро ще ме товари яко :roll:
На Nikola BULL да ти благодаря за съветите, да мажа сутрин, вечер с Фастума и помага. За тези колани не знаех, ще ги потърся в търговската мрежа на всяка цена.
Това с кръста при мен мисля че вече се е превърнало в дископатия :down: дано да не е но......
08.01.09
14:09
казано от vessi на 08.01.09, 13:57:
Това с кръста при мен мисля че вече се е превърнало в дископатия :down: дано да не е но......
Не вярвам, Vessi, но за да си съвсем сигурна отиди на лекар... Най-вероятно има нещо прещипано и едно добро разпукване ще те оправи. За съжаление не мога да ти препоръчам някой добър във Варна... В София е друга работа!
Успех!
П.П. И да не развалиш правилното хранене сега, докато не тренираш - сега то е още по-важно!
Оо, храненето, не не, стрикно се придържам, ограничавам въглехидрата, на мен това много ми действа. За лекар, да ще я свърша тая работа :roll:
В днешната закуска за първи път опитвам чист овес, и ми допадна :) преди това закусвах с овесени ядки с % плодове в тях, но и чистите овесени трици не са лоши :)
08.01.09
16:56
Vessi “разпукването”, за което стана въпрос се нарича мануална терапия и по принцип си е цяла наука. В никакъв случай не позволявай масажист да ти го прилага, най-малкото защото повечето са некомпетентни в тази деликатна област и второ - трябва да имаш ясно поставена диагноза, тъй като има състояния при които мануалната терапия е противопоказана. Наистина отиди на лекар и спазвай лечението, което той ти назначи. Успех!
Привет :)
Благодаря на всички за съветите Ви :)
Да довърша и докладвам какво правих вчера.
Ами след работа :red: ох...не издържах и такава яка тренировка си направих :) за краченца. Много съм доволна
Вечеря : 200 гр. пилешко филе на скара + 100 гр. ролце от кашкавал и шунка. Леле....май само това ядох, хммм.....май е малко, но за след тренировка мисля че е ОК :)
По повод кръста ми, днес се чувствам много по добре, след като съм се пораздвижила :) за лекар наистина ще трябва да го посетя :down: колкото и да не ми се ще ;)
Днес съм решила да посветя тренировката си на :
гърди, рамо, бицепс :)
Това е от мен, до скоро, трябва да се бачка >:-(
Мнението беше редактирано от Vess на 09.01.09 07:12.
10.01.2009
Добро утро на всички :) и днес се работи :(
Така вчера 09.01.2009 :
Закуска : 2 суп.л.овес + 1/2 кофичка Верея 0,1%
Обяд : 150 гр. пиле печено на скара + 150 гр. ролце от кашкавал и шунка %-P мммм...много го обичам това
Към 19,00 лудо готино Тае Бо, супер кардио :) много го обичам
Вечеря : пуешко филенце ....ооо колко май 40-50 гр. за мезе на чашката бяло винце която си гаврътнах :red: и после печено пиленце на грил....че колко изядох, :roll: знам ли, абе поне 250 - 300 гр. изядох :red:
Та това за 09.01.2009
Днес мисля малко да позаредя с въглехидрат :)
Хубав и ползотворен ден желая на всички :)
П.П. Имам един такъв въпрос, искам да кача малко маса, без мазно of course но на какво трябва да наблегна като храна, с това месо дето все го ям, направо се увълчих, егати ;-)
Моля ви посъветвайте ме, белтъка добре ли ми е в храненето, и дали въглехидрата ми е малко ?
Благодаря Ви предварително :)
Здравей. Аз съм в период на учене и търсене на подходящ хранителен режим и тренировки и “крада ” идеи от чуждите дневници/ с най-добри намерения/. Та в тази връзка исках да попитам умишлено ли не ядеш зеленчуци?
Здравей, не не е умишлено яденето на зеленчуци. Просто тия дни така се случи, ами егати зеленчуците >:-( , в търговската мрежа те струват почти колкото месото вече аааааа :coolsmirk:
Инъче си хапвам зеленчуци, да да :)
казано от vessi на 10.01.09, 11:29:
Здравей, не не е умишлено яденето на зеленчуци. Просто тия дни така се случи, ами егати зеленчуците >:-( , в търговската мрежа те струват почти колкото месото вече аааааа :coolsmirk:
Инъче си хапвам зеленчуци, да да :)
Да права си. Аз на сергията за зарзават плащам повече отколкото в хранителния магазин. Благодаря за отговора :)
12,01,2009
Здравейте готини хора :)
След ден почивка, again на работа ;-P
Бързам да Ви споделя каква я свърших вчера :
11.01.2009 :
Сутрин : само кафе с мляко 0,1 % без закуска
Тренировка :
Гърди:
Повдигане на щанга от лек 11 кг. 3х15
Пек дек 12-13 кг.някъде 3х15
Рамо :
Повдигане на дъмбелих6 кг. 3х10
Раменни преси 3х10
Бицепс : Сгъване с дъмбели от х 6 кг. 3х10
Концетрирано сгъване отново с дъмбели от х 6 кг. 3х10
Корем:
Повдигане на крака на лежанка 3х40
( само това ) :red:
И любимия ми завършек на всяка тренировка ;-)
пътека 30 мин. еха....много добре се чувствах след това :)
Храната ми вчера, ами....поизложих се, дотътрих се до нас едва в 16,00 и чак тогава ядох :red:
пилешко месце на грил околу 150 гр.
После към 19,30 вече вечеря :
Извара с кис.мляко малко кис.краставички и няколко скилидки чесън, ммм....страхотна салата се получава.
Пилешко филе 250 гр. + чаша и половина бяло винце ;)
Ами това е :)
Хайде лек и спорен ден от мен.
П.П. Никой не ми отговаря на въпроса :down: защо
искам да кача малко маса, без мазно of course но на какво трябва да наблегна като храна, с това месо дето все го ям, направо се увълчих, егати
12.01.09
14:29
Според мен трябва да почнеш да пиеш аминокиселини BCAA примерно, ама не съм много веща в добавките за качване, гледам че моят приятел ги пие за маса. По-добре някой по-компетентен да ти отговори
12.01.09
16:44
казано от vessi на 12.01.09, 15:20:
Да Венци, и аз се надявам някой компетентен да ми даде отговор :)
Компетентен не,некомпетентен ще ти отговори. :) Можеш да разнообразяваш с извара и други млечни продукти.Киселото и прясното мляко ще те накарат да задържаш вода и ще ти замажат фигурата.
ПС: Яйца?Омлетчета? :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 12.01.09 16:51.
Предполагам, че визираш покачване на мускулна маса?
Този процес е сто пъти по-труден от процеса на сваляне на излишни мазнини, особено при жените.
Трябва да си смениш хранителния режим, с това безвъглехидратно хранене няма да стане. Покачването на маса е коплексно, тоест няма как да не качиш известно количество мазнини. Колко зависи от режима ти на хранене, метаболизма и т.н.
Тренировките, които си описала включват твърде много интензивно кардио натоварване. Това ще ти попречи. Отделно самата фитнес тренировка трябва да е съобразена- повече базови упражнения с повечко тежести, кратки серии,... (има на сайта примерни програми).
Препоръчително е да има прием на хранителни добавки, най- вече за да се възстановяваш пълноценно и да се предпазиш от загуба на муск. маса.
С няколко изречения горе долу така стоят нещата.
Благодаря много за съветите Бухта, много :) обаче :red: какво да направя като адски много обичам кардиото, не мога без него......
Така, нищо де, сега за вчера да си кажа аз :)
12.01.2009
Този ден ми беше почивка, имам впредвид без тренировка, и именно затова внимавах с храната, оооо забравих, какво съм внимавала опънах 100 гр. кашу :down:
Така:
7,00 кафе с мляко 0,1% Фитнес на МАй ДЕЙ
9,30 50 гр. кашу :down:
12,30 пил.филе + салата домати + краставици
някъде към 15,30 пак 50 гр. кашу :down: остатъка от пакета
19,30 зелена салата + печено пиле без кожата и.... :red: чаша и 1/2 бяло винце
Ами като се замисля май това беше :)
Айде, за сега чао от мен :)
От това което съм чела и са ми казвали инструкторите, в деня без тренировка не трябва да се намаля храната, защото тогава мускулът се възстановява. Ако не се храниш достатъчно и умишлено намаляш храната, не само че няма да качиш маса ами ще отслабнеш. Пък това не е твоето желание май.Аз правих същата грешка доста време ама се вразумих. Поздрави :-)
:) Да, май си права Дива97. Но, аз първо искам да изчистя мазнините, най-много имам по корема, там ми е слабо място и там се насаждат >:-( гадините.
От корема свалям най трудно :sick: и засега наблягам на супер кардио, и после вече искам да оформя вече мускул, хем красив %-P хем маааалко по големичък :)
Ох, много ме срам, ама ще си кажа, за сега имам only 28 санта бицепс стегнат :red: само него съм мерила.
Незнам това малко ли е много ли е :question:
:sick: ooooo направо ми иде да се застрелям, върнах се току-що от РД на една колежка ииииии хич не можах да устоя на две, три целувки, пет шест панделки(тия дето са от бутер тесто) и чаша Спрайт. Опаааа и фъстъци, една шепичка :down:
Много ме е яд на мен, че така се искуших, но това май е защото навлизам в ПМС :down: аз вече съм влязла де. Оффффф
Сега след работа отивам в залата:
За днес това :
Вертикален скрипец 3х8
Хоризонтален 3х8
Гребане с дъмбел или на машината ще видим 3х8
Кик-бек 3х8
Френско сгъване 3х8
Трицепс разгъване 3х8
Хиперекстензии 3х25
И пътека 30 мин. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО :red:
Здравейте!
:) така бързам да довърша за вчерашния ден, нали ви казах че оплесках нещата с почерпката в офиса :red: но, мисля че пооправих нещата в залата :)
13,01,2009 :
Вертикален скрипец 3х8
Хоризонтален 3х8
Пек дек на обратно за гръб 3х8
Гребане с дъмбели 3х8 с всяка ръка
(вдигам много тежестите и затова малко бройки) бая се узорих
Френско сгъване трицепс 3х8
И трицепс разгъване 3х8
Корем
и естествено любимия ми завършек пътека 30 мин.
Обаче интересно, вчера дали заради сладичкото дето си хапнах, :red: толкова много сили имах да тичам, имах чувството че още поне 15-20 мин. мога да тичам.
:) но във фитнеса където ходя максимума на исползване на пътека е 30 мин. :down: после се доплаща ако я ползваш повече.
инъче сме с карти ама айде.....
та така драги приятели :) после като се прибрах вечерях със следното :
само белтъчини, то с това сладко оплесках нещата :down:
Телешко филе околу 80 гр. + пиле печено без кожа, + сос от извара, кис.мляко 0,1% и няколко скилидки чесънче ;-P
Та така :)
но във фитнеса където ходя максимума на исползване на пътека е 30 мин. downer после се доплаща ако я ползваш повече.
инъче сме с карти ама айде.....
Много се възмутих като прочетох това! >:( За такава практика за първи път чувам. И коя е тази “специална зала”?
:red: ох Бухта, как да ти кажа, да има такъв но неискам да цетирам тук, сещаш се защо. Ами искам да си намеря някой по удобен и готин но за сега цъ. ....
Има много лъскави и луксозни скъпи фитнес зали във Варна, но нещо уредите не ми напасват :down:
Ти къде тренираш ?
Нещо не разбрах точно какво те притеснява с уредите?
Аз тренирам в JK в София.
14.01.09
12:51
Мдам и аз се зачудих какъв е тоя фитнес по дяволите. По-голяма глупост не бях чувала.
Ами честно казано, аз пък го намирам за много смислено. Пътечките са ограничен брой, а клиентите са много и ако на другите уреди може да се редувате, то като заемете една пътечка и висите с часове на нея, какво ще правят останалите, които също искат да потичат малко?
Плос това, повече от 30 минути кардио така или иначе си е загуба на време, така че няма за какво да съжалявате ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.01.09 13:56.
Кардио уредите са част от фитнес залата, за която плащаш. Ако ще ти взимат допълнително пари, аз предлагам да се сложи цена на всеки уред и който прави повече от 4 серии да плаща за всяка следваща. Звучи несериозно нали?!
Много жени използват само кардио машините в залата и въобще не се доближават до останалите уреди.
В този смисъл има зали, в които са разделени ценово кардио и фитнес машините, ако ще ползваш само една от двете групи плащаш различна сума. Това е далеч по-коретния вариант.
Извинявам се за отклонението от дневника :roll: :red:
Бухта права си, и аз мисля като теб. Не се притеснявай за дневника :) относно другите машини, скрипец, лежанки и т.н. аз пък трудно се вреждам да си направя там сериите, така че.....;)
Няма проблем, сега искам да докладвам за вчерашния си ден :)
14.01.2009 :
Храна : овес 2 с.л.+200 гр.Верея 0,1%
100 гр. печено пил.филе, 4-5 бр.кюфтета, омлет от 5 белтъка, салата домати с няколко капки олио,
и околу 100 гр. свежо сирене, май това беше :)
Тренировката ми вчера беше Тае Бо, но не в залата където си ходя по принцип, понеже много ми беше кофти вчера ( корема ме болеше адски много, женски неща ) и реших да си пусна диска у дома на Billy Blanks направоооо се взривих, днес вече ми гъделичка туй-онуй мускулчета ;-P
но нищо, аз обичам да сменям тренировки, понеже мускулите ми превикват към едно натоварване а така ги стряскам от време на време :roll:
Бухта, относно уредите където споменах, че не ми напасват, има сега една зала във Варна сравнително нова, с някакви уреди където за първи път виждам такъв дизайн, та за тях говорех, нещо не ми напасват на мен лично, или са ми къси, дълги, много странни не знам :roll:
Та така, да се залавям за работа, стига съм се моткала :)
Лек и спорен ден на всички :)
Билито и аз го уважавам. Много!
Веси, всичките белтъчни неща трябва да се подплътят със зарзавати поне и... както ги пишеш, все едно сеи ги изяла наведнъж. Така ли е? Или на няколко пъти ги консумира?
2 л. овес е много малко за тренировка на Билито :)
Уини, здравей! Благодаря много че ми писа :) Да, права си, нещо ги позабравих зеленчуците, а не бива :red:
Нр, разбира се че не съм ги изяла на веднъж тия неща, всичко е разпределено в закуска, обяд и вечеря. Рядко ям между тези хранения, нещо не огладнявам, и само три пъти се храня, най-много четири :)
Ето за вчера това беше
15.01.2009
Закуска 2 с.л.овес + 200 гр.кис.мляко Верея 0,1%
Обяд : 175 гр. пилешко филе + 200 гр. кис.мляко Верея 0,1%
Вечеря : 205 гр.(така пишеш на опаковката) пил.филе + незнам колко извара(околу 100-150 гр.) и тук май се поизложих :red:
хапнах си и околу 150 гр. луканков салам, много го обичам, какво да направя.
И какво стана то, равносметката е че въглехидрата никакъв го няма. хмм....лошо.
Тренировка вчеря нямах, но за сметка на това днес отивам в залата :) Днес се пада честа на краченца :)
Уини, много благодаря че си ми писала, много ме кефи как съветваш Лимка в храненето и тренировките. Възхищавам се на теб и на Лимка, много сте готини :)
Сега се залавям за работа, пфуууу....все пак е петък, да го избутваме :)
Мерси за комлпиментите!
Лимката ... аз съм и нещо като персонален треньор... :red: може и да не съм най-кадърния треньор, ама... толкоз мога :)
Ами няма да огладнееш, като се затапваш само с белтъци, няма въглехидрати... сигурно няма как и да сваляш предполагам. Луканката е чудесна, трябва и малко мазничко все пак :)