09.01.09
15:49
Здравейте.Проблемът ми е,че рамената ми някак изостават.И на вид не изглеждат много добре(то защото не съм се изчистил още),а и съм много слаб в упражненията за рамена,особено раменните преси.Значи в моята зала лостовете са по 20 кила,на раменни преси тренирам максимум с 25 килограма.За около 3-4 месеца нямам почти никакъв напредък с рамената,Та чудя се дали вместо класическите с щанга да започна да ги правя с дъмбели или на смит машина,защото там няма да се чудя да балансирам,а само бутам нагоре,за да ми заякнат малко повече и тогава да се върна към обикновените преси.
Как ги тренираш рамената ? То и пресите с дъмбели или на смит машина също са обикновени преси :)
09.01.09
16:11
ами,ето какви упражнения правя за рамена:
1.раменни преси 3х12.
2.Разтваряне на дъмбели встрани 3х12.
3.Повдигане на ръцете напред 3х12.
Още един въпрос - при Разтваряне на дъмбели встрани аз го правя почти с прави ръце,а като гледам доста хора го правят с доста по -голяма чупка в лактите.Как е по-правилно?
Мнението беше редактирано от az100yan на 09.01.09 16:12.
и аз правя същият сплит и съм доволен ... упражненията ги правя с помалко кила за да е по чисто изпълнението
Мнението беше редактирано от CheFolino на 09.01.09 16:29.
казано от az100yan на 09.01.09, 16:11:
Още един въпрос - при Разтваряне на дъмбели встрани аз го правя почти с прави ръце,а като гледам доста хора го правят с доста по -голяма чупка в лактите.Как е по-правилно?
Я ги остави такива. Стъпих в една зала в Пловдив и за мое учудване видях как един пич се пънеше да прави рамо с по общо 120 килограма дъмбели(говоря за някакво негово измислено упражнение...не е разтваряне встрани, да не си помислите нещо). В изданието и описано съвсем подробно как трябва да се прави. Никога не гледай какво правят другите, освен ако не си сигурен, че са професионалисти.
Тези 12-ки са ти множко като повторения според мене..придържай се в диапазона на 6-8 като се стремиш да вдигаш максимално тежко.Това важи за всичките упражнения за рамо.Виждам също че пренебрегваш задното рамо.Изключи последното упражнение и на негово място вкарай разтваряне назад.Задължително тренирай раменете поне с 2 дена разстояние между гърдите, за да можеш да направиш качествена тренировка.Размяната на упражненията и вида им също може да ти донесе бонус, а както и използването на дроп серии.
09.01.09
17:48
ами мерси много за отговорите.Реших да правя раменните преси на смит машина,упражненията засега ще ги оставя същите,само ще правя 8-ци.За времето м/у гърди и рамо-да -в пон.са гърдите,а в петък рамо.Ще сменя последното упранение с разтваряне назад,но не сега,а след около месец мисля.Ще качвам килограмите на смит машина и попринцип,за да се товарят повече раменете с цел растеж,без да ги претоварварвам естествено.Ще видя до няколко месеца дали ще има резултат,ако няма ще променя програмата още малко като разнообразявам с упражнения.
Един приятел рамото му беше много изоставащ мускул и почна да прави Арнолд преси 1во упражнение 4 серий по 12 12 10 8 и имаше ефект ако искаш пробвай!
казано от az100yan на 09.01.09, 16:11:
ами,ето какви упражнения правя за рамена:
1.раменни преси 3х12.
2.Разтваряне на дъмбели встрани 3х12.
3.Повдигане на ръцете напред 3х12.Още един въпрос - при Разтваряне на дъмбели встрани аз го правя почти с прави ръце,а като гледам доста хора го правят с доста по -голяма чупка в лактите.Как е по-правилно?
Задно рамо не виждам...може би го правиш при гърба?
Чупката трябва да е малка. Идеята й е да пази сухожилията и ставите. По-голямата чупка товари по-малко.
10.01.09
09:25
ами досега не съм правил задно рамо.Мерси,че ми разясни защо е чупката.Значи може да вмъкна задното рамо в програмата ми за гръб и трицепс.Рамото след трицепса ли да го вкарам или най-добре да махна 3-тото упражнение в програмата за рамо и там да вмъкна разтваряне назад?
казано от az100yan на 10.01.09, 09:25:
ами досега не съм правил задно рамо.Мерси,че ми разясни защо е чупката.Значи може да вмъкна задното рамо в програмата ми за гръб и трицепс.Рамото след трицепса ли да го вкарам или най-добре да махна 3-тото упражнение в програмата за рамо и там да вмъкна разтваряне назад?
Щом правиш фръб и трицепс, сложи си задното рамо в деня за рамо.