Започвам активно трениране (с добавки) нужна ми е програма.

SP

11.01.09
19:41

Здравейте. Планирам да започна да тренирам (отново) сериозно, взел съм си протеин, амино, л-карнитин и фат бърнър. Обаче имам две дискови хернии. Тежа 90кг, висок съм 185см. Добавките би трябвало да ми стигнат за месец и нещо, след което ще продължа да тренирам. Целта е да изчистя мазнините (един вид да отслабна много, понеже мазнините не са ми малко :)) и да се орелефя максимално бързо. Обаче кръста ми е проблем, като го натоварвам много следват големи болки вечерно време.
Може ли да ми помогнете с някаква седмична програма на трениране и взимане на добавки? (За добавките имам идея, все пак си пише на тях как се взимат, но ако имате по-добра - ще се радвам да прочета) Нужно е да си стегна кръста максимално много за да не натоварвам прешлените. И също така ме интересува дали би било зле ако не си тренирам краката докато съм на диета с добавки. Те са доста стегнати, но се опасявам да няма обратен ефект за тях ако не ги тренирам.

Благодаря предварително. :)

/bow

Темата беше редактирана от Splitloop на 11.01.09 19:42.

LO

11.01.09
20:18

Херниите ме накланят към мисълта , че си правил нещо което не само , че не бива , а че и не си знаел какво правиш. От кога ги имаш? И какъв опит си натрупал(започваш “отново”)? Съмнявам се , че имаш 18 години.
Каква ти е диетата и какви добавки си взел.. Относно краката. Както всеки друг мускул , ако нямат активност по-голяма от всекидневната , не очаквай красота и сила.

Мнението беше редактирано от Looney One на 11.01.09 20:24.

SP

11.01.09
21:22

На 19 съм, херниите ги имам от айкидо. Ходих около 1 година на тренировки и много често се борех с адски тежки мъже (не по мое желание, ама глупав съм че не съм помислил малко преди това) което накрая ме срина малко или много. Девети и десети клас ходих на тренировки (не много активно, но ходех). Преди да спра вдигах около 70кг от лежанка, а бицепсите тренирах с 20-30 кг дъмбели. За другите мускули не помня много, тъй като не ги тренирах достатъчно. Затова сега искам точна програма, която да следвам стриктно и да тренирам почти всички мускулни групи качествено. Добавките, които съм купил са Протеин (Whey supreme), BCAA 1000 caps, L-Carnitnine и фат бърнър (Diet Boost).

LO

11.01.09
21:39

Е това с айкидото си е малко смешно. Мога да кажа само горкия.. те са те използвали за круша. Помня същото отношение когато ходих на “карате” в първи клас , бях доста малък и ме хвърляха навсякъде. Според мен започни със ОФП тренировки лишени от упражнения които натоварват кръста. Кардио прави , но умерено (15 - 20 мин) въртяне на вело-то в началото и края на тренировката (като в края по-умерено , но и в края и началото го прави с една и съща скорост и трудност.) L-carnitine-a ще ти свали от масата , но няма да ти се отрази много на визията. Все пак искаш да запазиш масата или да изкарваш релеф?

Мнението беше редактирано от Looney One на 11.01.09 21:51.

LO

11.01.09
22:25

ОФП - Обща Физическа Подготовка , сигурно знаеш , но да кажа. Включва обхождане на залата , както казах без натоварващи кръста упражнения. Започни лежанки , дъмбелчета , малки тежести и умерено кардио + L-Carnitine(и бърнъра). Протеина щом е whey можеш да го взимаш успоредно със карнитина , но не съм много сигурен , някой друг ще ти обясни. Верижките bcaa-то го започни сега и него или употреби whey-а и мини периода на връщането ти в залата , а след това вземи нещо по-скъпо(и не чак толкова - ON Classic Whey личен избор) и тогава ги започвай. За ОФП-то може да измислим нещо , пиши на ЛС когато решиш.

SP

11.01.09
22:26

Не беше точно така, повечето пъти побеждавах, но на каква цена? :D Иначе най-вече искам визия. За релеф е рано да се говори, тъй като ще ми отнеме много време да изчистя всичко и т.н., но мисля че ще го постигна рано или късно. Иначе изготвих някаква програма, колкото да има какво да следвам. Ето я:

ПОНЕДЕЛНИК
гърди          лег, полулег, флайс
бицепс          щанга от стоеж, дъмбел от седеж
корем          преси
СРЯДА
гръб            гребане с щанга, набиране, мъртва тяга, дърпане на скрипец
трицепс        лег с тесен хват, френска преса, скрипец
ПЕТЪК
рамо            раменна преса пред врат, повдигане на дъмбели встрани, повдигане на    щанга    до брадата с  по-широк хват
крака          клек с щанга зад врат, тласкане на тежести
корем          преси
НЕДЕЛЯ

Няма да натоварвам много гърба, затова ще го повтарям.
Иначе най-вече искам да изглеждам добре, разбира се. Не търся много сила или издражливост. Кардиото не знам дали ще мога да му издържа, но най-вероятно като постигна нещо визуално задоволяващо ще мина на плуване за доизчистване и стягане още повече. Но пак казвам, главната ми цел е да изглеждам добре (крайно време е да си вдигна самочувствието ^^) и да си стегна кръста, защото най-гнусното нещо е че ми пречи в секса адски много.

LO

11.01.09
22:35

Клека не е много уместен като за “връщане” при твоето положение в залата. По-скоро прави подскоци с полуклек (пак казвам Не на големите тежести) и определено с колан. Плуване.. иска се упоритост там. Самочувствието се третира най-добре като не обръщаш внимание на другите. А за секса.. ще лягаш ти , няма начин.
Жив здрав и силен. Успех!

11.01.09
22:43

Лелееее,човека с 2 хернии а ти му казваш да прави подскоци с щанга... :grrr: Няма такива съвети,честно.Те за здрав човек са опасни,кво остава за него...

Мнението беше редактирано от Nikolay на 11.01.09 22:45.

SP

11.01.09
22:46

Благодаря, дано след два месеца резултатите са на лице. :)

SP

11.01.09
22:56

Впрочем, имам още един важен въпрос. Изготвих си някаква програма за пиене на добавките:

Diet Boost:        Първите 3 дни по 1 кап. сутрин и 1 кап. един час преди тренировка. От 4 ден по 2 капсули.
Whey Protein:    1 лъжица в 200мл вода след тренировка.
BCAA:            2 капсули 1 час преди и 2 капсули веднага след тренировка.
L-Carnitine:      2 капсули 1 час преди тренировка.

И ме интересува освен протеина, има ли нещо друго което да взимам дните, през които не тренирам? И ако да, то в какво количество и по колко пъти на ден? (добавките са ми по една опаковка всяка и не знам дали ще мога да продължа да ги взимам след един-два месеца ако се наложи да пия някои всеки ден.) И да попитам - след като ги привърша има ли нещо, което е наистина нужно да продължа да взимам за да се поддържам, или ако просто тренирам няма да имам проблем?

12.01.09
01:21

Това дайет буст не знам какво е, няма да пиша за него.
Протеина го пий веднага след ставане и 30мин след тренировка. И каква е тая една лъжица, трябва да е “скууп” около 30-35гр.
Л-карнитина по 2-3 капсули или веднага след ставане или веднъж м/у храненията и 30мин преди трен.
Бцаа, 15-20 мин преди трен, и веднага след. може да добавиш и м/у някое от храненията.
Пий много вода, това е важно.

SP

12.01.09
01:29

Diet Boost-a е фат бърнъра за справка.

LO

12.01.09
08:11

казано от Nikolay на 11.01.09, 22:43:

Лелееее,човека с 2 хернии а ти му казваш да прави подскоци с щанга... :grrr: Няма такива съвети,честно.Те за здрав човек са опасни,кво остава за него...

Подскоците ще ги прави с минимална тежест , без отлепяне на пръстите от земята. Само с лост , 20 - 40 - максимум 60 кг, ве пак кръста лека полека трябва да укрепне. Но няма да успорвам мнението ти.

Мнението беше редактирано от Looney One на 12.01.09 08:36.

12.01.09
10:25

казано от Boko на 11.01.09, 22:26:

Не беше точно така, повечето пъти побеждавах, но на каква цена? :D Иначе най-вече искам визия. За релеф е рано да се говори, тъй като ще ми отнеме много време да изчистя всичко и т.н., но мисля че ще го постигна рано или късно. Иначе изготвих някаква програма, колкото да има какво да следвам. Ето я:

ПОНЕДЕЛНИК
гърди          лег, полулег, флайс
бицепс          щанга от стоеж, дъмбел от седеж
корем          преси
СРЯДА
ПЕТЪК
рамо            раменна преса пред врат, повдигане на дъмбели встрани, повдигане на    щанга    до брадата с  по-широк хват
крака          клек с щанга зад врат, тласкане на тежести
корем          преси
НЕДЕЛЯ

Няма да натоварвам много гърба, затова ще го повтарям.

Само да ти напомня.При коремните преси, ако ги правиш неправилно или пък на уред пускайки много надоло ще ти се обади кръста.Правиш 2 пъти гръб? И трицепса покрай него, а ?  :) Тази тренировка в неделя е неподходяща.След нея имаш гърди -> трицепса няма да е възстановен.За да намалеят болките в кръста заякни в поясната област.Тяга, клек и СИЛЕН корем ще са добре за целта, естествено с леки тежести и перфектна техника.Коремните преси не правят силен корем.Раменната преса я прави седнал, за да намалее натоварването върху кръста.
Мое мнение: Махни тренировката в неделя.
Тези неща надявам се ги знаеш, а е и хубаво да се припомнят.Успех :)

@Сянков, като чета какви глупости пишеш направо лошо ми стана. Къде я чете тази методика за тренировки след дискови хернии, работил ли си с такива хора, за да знаеш изобщо за какво става въпрос?! Какво ОФП, к’ви 5 лева!
@Boko, не си написал нито преди колко време са ти дисковите хернии, нито на кое ниво са, как са лекувани, моментна симптоматика и прочие. Как искаш някой компетентен да ти отговори без никаква информация от твоя страна!

LO

12.01.09
11:16

Не помня да съм пост-вал лиценза си за медицина някъде.. Не съм казал , че трябва да следва моето мнение , пускам отговор с това което знам , а именно , че трябва кръста лека полека да заздравява. Както всеки друг съм тук за да трупам опит.

Мнението беше редактирано от Looney One на 12.01.09 11:27.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1