Правилна ли е програмата

12.01.09
20:52

Здравейте !
Аз съм на 15 години 166 см 56 кг.Тренирам от 3.5 месеца с цел покачване на мускулна маса , но резултатът е почти незабележим.Относно хранителния режим-опитвам се да се храня с богати на белтъчини и мазнини храни но явно на организма ми не му понася прясното мляко и яйцата а за месото нямам възможност да ям всеки ден.Сега ям редовно сандвичи с извара и овесени ядки с кисело мляко и приемам по 1 лъжица мед с пчелен прашец преди ядене по 2 пъти на ден.
Програмата ми е 4дневен сплит като напоследък много се колебая как да си подредя дните.Досега беше така 1.ден – гърди корем ; 2.ден гръб крака ; 3 ден почивка; 4.ден-рамо корем ; 5.ден ръце
За гърди правя щанга от лег ; дъмбели от полулег и пек дек.
За гръб правя придърпване на вертикален скрапец над и зад врат и придърпване на долен скрапец и гребане с дъмбел
За крака правя бедрено сгъване и разгъване и повдигане на пръсти на калф машина
За рамо правя повдигане на ръце в страни ; повдигане на ръце на пред ; разтваряне на пек дек и раменни преси
За бицепс правя концентровано сгъване ; прав с щанга и бицепсово сгъване от седеж като редувам ръцете
За трицепс правя лежанка с тесен хват ; френско и разгъване на скрапец
Въпросът ми е трябва ли да разменя някои дни или да добавя някое упражнение за по-добър ефект и трябва ли да приемам някакви шейкове или витамини за стимулиране на растежа на мускулите ?
И дали някое от упражненията от програмата вреди на растежа (на височина) ,защото ми се иска да го увелича ?

12.01.09
21:26

1.Гръб и крака в един ден за теб не е подходящо.
2.Ти не правиш гръб и крака
3.За 3 месеца си на 4 дневен сплит ?
4.Можеш ли да се набираш? По-удачен вариант е спрямо скрипеца. ( Ако не можеш, започни )
5.3 месеца не смяташ ли, че са малко за видим резултат?
6.Серии, повторения да кажеш?
7.Наблегни на базовите упражнения, направи сплита 3-дневен.
8.Шейкове и подобни сега не ти трябват.Парите които си готов да хвърлиш за тях ги дай за ядене.
9.Не ми хареса програмата ти.Предлагам ти примерна.

Понеделник - Гръб и бицепс
1.Набиране/Скрипец
2.Гребане с щанга
3.Тяга ( леко )
4.Бицепсово сгъване
5.Скот

Сряда - Гърди и трицепс
1.Полулег
2.Лег
3.Флайс
4.Разгъване на скрипец
5.Френско

Петък - Крака и Рамо
1.Клек
2.Напад
3.Бедрено сгъване
4.Повдигане за прасец
5.Раменна преса пред врат
6.Разтваряне встрани с дъмбели

Базовите упражнения ги карай в диапазона 6-8 повторения, изолираните до 10.Сериите за големите мускулни групи 3-4, малки 2-3.
Яж, яж, яж.

13.01.09
16:19

Набирания не мога да правя (нито едно,което е неразбираемо за мен защото не съм толкова тежък а на скрапеца слагам по 8 плочки). А за видимия резултат аз нямам предвид само видим а и не чувствам че съм добил сила защото не съм вдигал тежестта на лежанката от месец и половина а на бицепс изобщо не мога да я увелича.Правя по 1-2 серии загряване с по 10-15 п. и 3 серии по 7-8 за гърди и бицепс за гръб 2 загр с по 10-15 и 3х8-10.
Три-дневния сплит не оказва ли по-малко натоварване ,защото имам време за повече тренировъчни дни.А и избягвам да правя клек,напад и тяга,заради растежа,а и чувствам голямо натоварване в кръста.

Мнението беше редактирано от darkdevil на 13.01.09 16:21.

BU

13.01.09
17:25

Тренираш от 3 месеца и резултатът е незабележим ? : ) Дай си 2-3 години и пак ще говорим. Не бързай,няма да си увеличиш силата толкова бързо.Включи упражнения със собствено тегло,зарежи тези тежести засега.Разнообразни лицеву упори и опити за набирания/набирания ще свършат работа.От фитнеса засега файдата ще е малка,нямаш изградена база от сила ,с която да започнеш.Лично мнение.

Освен това сплитът не е за теб.Независимо от факта,че целиш мускулна маса първата ти работа в момента е да ставаш по-силен и да заучаваш движенията правилно.Прави тяга,клек и лег всеки тренировъчен ден.Може и без други упражнения.Започвай с клек,няма да умреш ако правиш и тяга и клек в една тренировка. :)

В началото е нормално да усещаш изтръпване в кръста при тяга.Аз имах доста слаб кръст и при 40 кг изтръпваше.Друг е въпросът,че и тягата не изпълнявах много правилно.С постоянство в тренировките кръста ще спре да се обажда.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 13.01.09 18:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1