Пореден зов за помощ от новобранец.

13.01.09
23:11

Както става ясно от заглавието, нов съм в занаята. Днес прекарах доста време в ровене из нета за нужната ми информация, но като че ли повече се обърках, отколкото образовах. Да се представя - точно 17 и половина години, 192-196 см (нямам никаква представа колко съм висок... нищо чудно да сам ударил и 2та метра вече) 75 килограма (или малко повече, защото кантара на който се меря май не е много точен). Винаги съм в добра форма, или поне така се чувствам.
Желанието ми е категорично да се занимавам с фитнес, доколкото съдбата е благосклонна... Искам да кача солидна мускулна маса в началото, но не съм сигурен че знам правилния път. Няма и инструктур към когото да се допитам в залата в която се записах. Това което измислих днес след като поразрових е: Да разделям храненията на по 5-6-7 на ден. Започвам със закуската 7:10 - 400 мл мляко + мюсли с овесени ядки и шоколад (което го права от години, без някаква цел). За периода от 8 до 13-14 когато съм на училище не мога да измисля нищо, все още. Не ми се иска да се тъпча с сандвичи... Прибирам се и обядвам с въглехидрати - ориз/картофи/спагети|макарони и тнт. Не знам обаче с какво да го комбинирам - с месо, яйца, др млечни продукти ли... нали трябва да се подсиля и с белтъци? След час и половина когато обработката на храната тъкмо е приключила, започване на тренировката. Въртене на колелото или бягане 5-10 мин. за влизане в ритъм. И тук малко неяснота. Кръгови тренировки ли са най-удачните за новаците? Последния компетентен коментар който видях за тях беше този:

“Прави се така наречената кръгова тренировка.
По 1 упражнение - 1 серия, за всяка мускулна група в антагонистична последователност.

Пример:
Клякане със щанга, тяга с прави крака, вдигане от лег, придърпване на хоризонтален скрипец, разгъване за трицепс на скрипец, сгъване за бицепс - прав с щанга. Повдигане на щанга от сед пред гърди, придърпване на вертикален скрипец, коремни преси.”

Тоест да минавам всеки уред по 1 път на ден в период на 2-3 месеца? 2-3 месеца в които би трябвало със сигурност да качвам ММ тъй като тялото се адаптира към нарастващите тежести...? По средата на тренировката 20-25тата минута подсилване с какво? В края на тренировките с тежести какво да правя? Тичане или въртене на колело към 5 мин. да се намали кръвното постепенно? Веднага след тренировката при положение че съм начинаещ, кое е за препоръчване - суроватъчен протеин или да го заместя с нещо като мед? Или може би стафиди или разни др. плодове? Час, час и половина след трен какво? В главата ми се въртят бавни въглехидрати и протеини, но... вие ми кажете... След 18:00 да не се приемат много въглехидрати. Час два преди лягане телешко или пилешко месо със салата. Да избягвам мазните работи. И малко преди лягане извара 100-150 гр.

И така го карам на 1 ден тренировка, 1 ден почивка. Горе доло в правилната посока ли съм? Как да се храня в почивните дни? Ако някой ми отговори на въпросите или ме поправи, мерси предварително. Ако вие не помогнете, няма кой... :)

Темата беше редактирана от Boqn91 на 13.01.09 23:35.

14.01.09
07:39

Хранене 1:Закуска - 6 белтъка + 1 Жълтък, 250 гр. Овесени ядки + 1 лъжица мед.
Хранене 2: Втора Закуска - 1 консерва риба тон ,1-2 филии пълнозърнест хляб, 1 суп. лажица обезмаслена майонеза
Хранене 3: Обяд - 150 гр. Телешко месо, 150 гр спагети или ориз
Хранене 4: Храненее преди тренировка - 1 доза суроватъчен протеин на прах с вода, 150-200 гр Овесени ядки
Хранене 5: Хранене след тренировка - 1 доза суроватъчен протеин на прах с вода, 150 гр. Ориз
Хранене 6: Вечеря - 170 гр. пилешко, 1 сладък картоф, 150 гр. броколи
Хранене 7: Преди лягане - 200 гр. обезмаслено сирене или изара (може и 5-6 белтъка) и 150 гр. Спагети
Ако ти е мн. можеш да намалиш грамажа на храните. Това е нещо като диетата на Джеи Катлър- С голямо количество въглехидрати и протеин и ниско съдържание на мазнини.(той обаче я приема в по големи количества)
За начало почни с кръгови тренировки-  http://www.bb-team.org/workout/1359/
Успех ;)

Мнението беше редактирано от Oyama на 14.01.09 07:45.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1