15.01.09
17:34
това започна преди около година трябваше да залегна над ученето за малко и не ми оставаше много време за тренировки: проблема ми е следния когато започна да правя коремни преси и след 20 започва да ми се гади.
загрявам много добре преди тях, правя ги най малко 3 часа след хранене, но ништо не помага. плс помогнете
Щом ти се гади не ги прави. Незнам къде е проблема. Прави сгъвания на краката от вис, прави молитва на скрипец.
Хора не се измъчвайте с тоя фитнес, бахти някои на сила ли ви кара да ходите. Нещо което не ти се нрави не го прави.
Подкрепям адаша ;)
И при мен доста често се получава. Просто ги правя на гладен стомах и нямам проблем.
15.01.09
21:43
сетил ли си се че може да правиш по 12-13 и да не ти се догади ?
повечето тренираме за удоволствие.. но ако едно удоволствие е с висока цена доста често се отказваме от него.
Мнението беше редактирано от death на 15.01.09 21:44.
16.01.09
06:55
Както ти казаха прави по малко повторения или просто не прави.Но това гадене от къде може да е ?И само при коремните преси ли е?
16.01.09
07:26
Има три основни правила при коремните преси:
1) Ако можеш да направиш повече от 20 в серия - значи не ги правиш както трябва.
2) Почива се 10-15 секунди между сериите за корем, не повече от 3 упражнения и не по-често от 3 пъти седмично се правят.
3) Коремните преси правят/поддържат/стягат мускула, сланините се свалят от диетата.
Говорим за фитнес/боди билдинг, при бойните изкуства въпросът стои по друг начин.
аз започнах да ги правя от лежанка с обратен наклон с тежест , но започна много да ми се подува корема , вярно че покрай ВВД качин и малко мазно , но нормално ли е това ... все едно имам шкембе .. тренирам ги 1 в седмицата тежко или 2 пъти по леко.. да започна ли да ги правя без тежест.. след 2 месеца мисля да поизчистя малко, предполагам ако стопя мазното проблема ще се реши
16.01.09
09:02
@Oranje, винаги съм правел повече от 20 в серия - около 28-30. И никога не ме е болял кръста, завивало свят или каквато ти е дефиницията за грешно изпълнение.
На мен ми се замрежава погледа като съм седнал и стана рязко.. Може нещо подобно да е и при коремните му.
16.01.09
13:07
Oranje,
кой е определил тия правила за корема?
Не всички тренират стандартно корема, имай го предвид.
И с тази почивка 10-15 секунди... Я направи 15 повторения Янда коремни преси или ренегадско гребане, почини 15 сек и опитай пак.
Съмнявам се да успееш :)
Всичко е според упражненията, които правиш.
започнах с коремните преди пет години и до миналата година правех 200 без проблем, но след като за известно време спрях да ги правя започна това
death е прав като стана ми се замрежват очите
аз лично за корема си поръчах от нета...gravity boots…с тях, който направи 20 го признавам, пък камо ли 3-4 серии. Но съм съгласен, че си е индивидуално...всеки различно усеща упражненията за корем...едни се натоварват от повдигания от вис, друг с римско столче, трети го боли кръста и т.н.