Колко пъти седмично?

15.01.09
21:37

Здравейте,мисля да тръгвам на фитнес до няколко дни.Интересува ме колко пъти препоръчвате да се тренира мускула седмично 1или 2?Абсолютно начинаещ съм(тренирал съм преди доста време,но за кратко) искам да понатрупам малко маса,като същевременно посмаля и леко корема.Не ми казвайте,че има хиляди статии по въпроса,интересува ме личното ви мнение!

TQ

15.01.09
21:42

Според мен на всички мускули(освен корема и прасеца)тряабва да се тренират по 1 седми4но!!!!

16.01.09
06:52

Зависи от целите.Но сега в началото като си начинаещ правиш цялото тяло всяка тренировка.1 месец така,после мисли за други методики.

16.01.09
08:04

От сума ти време се чудя колко пъти и как точно да тренирам.Из списанията има хиляди програми-при някои всеки мускул се тренира 2 пъти седмично при някои 1 а при някои повече!Изобщо незнам какво да избера за себе си.Цялото тяло в една тренировка?колко пъти седмично?По колко упражнения за мускулна група?Преди тренирах всички групи разделени на 2 дни,след това ден почивка пак всичките групи в 2 дни,2 дни почивка и отначало.Не мога да кажа,че се чувствах особено натоварен.Тук всички говорят за възстановявания,свръхвъзстановявания аз ли нещо не съм правил както трябва...

16.01.09
08:08

Зарежи списанията-и те вече се чудят с какво да запалнят страниците си.
http://www.bb-team.org/workout/1465/ - ето това е за напълно начинаещите. Това имах в предвид.

16.01.09
08:25

Поправете ми ако греша,но тази програма изглежда като писана за хора които не само,че не са стъпвали във фитнес зала,но и не са се занимавали с някаква двигателна активност изобщо.Аз по-скоро се притеснявах да не претренирам ако тренирам мускулите 2 пъти седмично,въпреки,че както описах изобщо не съм се изморявал особено.

16.01.09
08:30

казано от geraldo на 16.01.09, 08:25:

Поправете ми ако греша,но тази програма изглежда като писана за хора които не само,че не са стъпвали във фитнес зала,но и не са се занимавали с някаква двигателна активност изобщо.Аз по-скоро се притеснявах да не претренирам ако тренирам мускулите 2 пъти седмично,въпреки,че както описах изобщо не съм се изморявал особено.

Програмата е хубава която те посъветваха. В началото е най-хубаво да правиш упражнения на машини докато ти свикне нервната система. И наблягай на правилното изпълнение не се хвърляй в някакви големи тежести.

16.01.09
09:54

Напротив, изобщо не струва програмата, освен ако не си с намалена двигателна активност или инвалид. Няма друга разумна причина от първия ден в залата да правиш всичко на машини.

16.01.09
11:49

Петко К какво би ме посъветвал ти?

0N

16.01.09
13:01

Пръй първите седмици кръгови тренировки,по 1 упражнение за всяка мускулна група,през ден-два,зависи от това колко бързо възтановяваш.Като свикнеш с упражненията и натоварването,някаде след 2-3та седмица,разделяи по групи,пример:
1ви ден - гърди,рамо
2ри ден - гръб,трапец
3ти ден - почивка
4ти ден - бицепс,трицепс,предмишница
5ти ден - крака (+ прасец!)
корема можеш да си го “сваляш”(тренираш) по 2-3 пъти на седмица

XE

16.01.09
14:31

Прави базови - учи се на правилно изпълнение на упражненията и си готов. След 3 седмици почни някаква програма за покачване на мускулна маса, направи си хранителен режим и си тип топ.

16.01.09
15:02

Първите поне две-три седмици, три пъти седмично, прави следната програма:
1.Клякане с щанга
2.Лежанка
3.Набиране или горен скрипец
4.Гребане с щанга
5.Раменни преси с дъмбели
по три серии, десетина повторения, не стигай до отказ. Научаването на правилната техника е много важно в началото, защото ако заучиш грешно едно упражнение, после трудно се изглажда, това от опит мога да го кажа.

16.01.09
15:27

Смея да твърдя,че съм заучил в някаква степен правилното изпълнение на упражненията.Значи ли това,че трябва да премина на разделното трениране на всеки мускул?

16.01.09
19:35

Поне аз, не виждам смисъл от преминаването ти към сплит програма.

18.01.09
19:05

Според също е рано за разделяш мускулните групи, ще му дойде времето и на това.

18.01.09
19:09

2-3 месеца “учене” и после минаваш на сплит.

19.01.09
15:59

Учене на какво,момчета?

19.01.09
17:13

учене на правилно изпълнение на упражненията, учене на правилното хранене, изучаване на реакциите на собственото ти тяло, изучаване на добавките, учене на елементарна анатомия (ако си я пропуснал в училище) - в този спорт ако непрекъснато не учиш нещо, нищо не се получава

24.02.09
20:52

От около 2 седмици и малко правя следното нещо:Понеделник и четвъртък гръб,рамо и трицепс,вторник и петък-крака гърди и бицепс.Какво мислите?След колко време да мина на сплит?

24.02.09
21:17

А това твоето да не би да не е сплит?

24.02.09
21:22

казано от Петко К на 24.02.09, 21:17:

А това твоето да не би да не е сплит?

Добре де,може и да не се изразих много точно,но мисля,че ме разбрахте.Подходяща ли е тази програма и колко време да карам по нея?

24.02.09
21:34

Ако има ефект е подходяща. Съответно караш по нея докато работи.

25.02.09
18:03

казано от geraldo на 15.01.09, 21:37:

Здравейте,мисля да тръгвам на фитнес до няколко дни.Интересува ме колко пъти препоръчвате да се тренира мускула седмично 1или 2?Абсолютно начинаещ съм(тренирал съм преди доста време,но за кратко) искам да понатрупам малко маса,като същевременно посмаля и леко корема.Не ми казвайте,че има хиляди статии по въпроса,интересува ме личното ви мнение!

1-во хапни добре ( не означава да се тъпчеш с глупости) за да качиш маса както каза (трябва да ядеш ако искаш да качиш, храната за мене е най-важното нещо, след това тренировките, добавките и после почивката/възстановяването).
2-ро - наблегни на свободните тежести , те ти дават много добро начало, а и ще ти помогнат не само в  началото.

Успех

Мнението беше редактирано от Blahzay на 25.02.09 18:07.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1