15.01.09
10:08
Здравеите момчета :) вчера тренирах гърди и ми пукаше дясното рамо на лежанката но не съм сигурен дали е рамото или гърдата много е близо мястото където пукаше та ако може да ми кажете как да разгрявам раменете или да ми дадете линк където да видя много ще съм ви благодарен аз търсих но нищо неможах да намеря . И мисля да отида другата седмица вторник ще отида до личната лекарка понеже ми пукат и лактите явно претренирам :( благодаря много ! просто ви моля да ми дадете съвети и ако се сещате за някои линк мерси много !
Ами аз лично ги разгрявам чрез въртене напред,назад. И повдигане в страни и напред (без тежест). После ги разтягам и нямам проблеми. ;-) Разгрявай по-дълго.
Мнението беше редактирано от Петров на 15.01.09 11:17.
И аз последния път когато правох трицепс на лежанка с тесен хват и на всяко сваляне ми пукаше лявото рамо.Според мен е защото не я балансирах мн добре и затва.Ако ти се случи няколко пъти тогава отиваи на лекар.
Мнението беше редактирано от GUDZO на 17.01.09 09:56.
казано от Nikolay на 15.01.09, 19:02:
Трицепс,не трапец,нали ;-)
Мерси че ме поправи,че все ги бъркам :(
По темата подкрепям мнението на Стоян :)
В началото на тренировката може да вземеш ако имате в залата леки гирички 3-4 кг и да направиш набързо малко разгряване аз така правя. Примерно първо правя избутване на горе на гиричките след това ги разтварям в страни и след това правя вдигане напред за предното рамо и така тези 3те ги правя по 10 повторения 1 път и рамото ми е загрято. Преди тренировка загрявай и лактите и китките за да нямаш контузий!
ахам ясно а има ли разлика дали загравката е преди тренировката или преди да почне упражнението понеже напоследък започнах хубаво да разгрявам по половин час накъде
Попринцип аз си загрявам за 3 минути преди тренировката. В зависимост от това какво правя загрявам различните мускулни групи. Правя и по 1 серия загряваща и така, ти какво правиш в тази 30 минутна загрявка :?
примерно около 500 въртения в лакътя :) китките също там някъде кръста също но в доста по малко махове насам натам рамото започнах както ми предложиха и подобни лошо ли е че ги правя толкоз или обратното много хубаво ? :)
:lol: Те скоро и лактите ще почнат да те наболяват...малко прекалено ми се вижда
17.01.09
20:22
Имаш железни нерви,аз не мога да се накарам да направя 30 секундна загрявка,не 30 минутна...
:) значи са доста така ли ? тези 500 въртения във китките и лактите така ли
Абе 1 минута загрей китките, 1 минута лактите рамената си ги върти 1 минута направи това с дъмбелите което ти казах и мисля че си готов. Като правиш лежанка прави 30 повторения на празен лост и тренирай. Тия 500 въртения си ебало майката направо ти все едно правиш тренировка по този начин :D