Разликата м/у...

18.01.09
13:33

Каква е разликата м/у бицепсовото сгъване с прав лост, и бицепсовото с крив лост?
Като стегна бицепса и въртя китката така, сякаш съм хванал кривия лост положението на мускула е различко от положението си, когато извия китката така, сякаш държа прав лост. Какво означава това?

18.01.09
13:48

В 1ното влиза повече бицепс а в другото и предмишницата

18.01.09
15:45

Когато се върти китката се променя натоварването между двете глави на бицепса, това е основната разлика. Кривият лост, може би, намаля напрежението върху китката.

18.01.09
16:07

Мисля,че при сгъването с прав лост натоварването отива повече на късата глава,а при сгъването с крив или EZ лост има повече натоварване на дългата глава.Но не съм 100% сигурен и ако греша ме поправете!

18.01.09
16:07

С крив лост имаш по-малко товарене на китките.

Обаче съкращението на бицепса е по-пълно с прав лост тоест повече го товариш.

18.01.09
16:17

Напрежението в китките е по-малко с Z лост.Разпределението на натоварването между двете глави зависи от хвата, а не от лоста ;)

18.01.09
20:07

казано от RedWalker на 18.01.09, 16:17:

Напрежението в китките е по-малко с Z лост.Разпределението на натоварването между двете глави зависи от хвата, а не от лоста ;)

Е нали като хванеш крив лост и хвата се променя малко.
Според мен не си струва човек да мисли за такива подробности, като натоварването между двете глави на бицепса. Има и по-големи проблеми :)

18.01.09
21:45

казано от ko_drugo на 18.01.09, 20:07:

казано от RedWalker на 18.01.09, 16:17:

Е нали като хванеш крив лост и хвата се променя малко.
Според мен не си струва човек да мисли за такива подробности, като натоварването между двете глави на бицепса. Има и по-големи проблеми :)

Аз това питам, пък по-големите проблеми ще си ги мисля отделно.

18.01.09
21:49

казано от ko_drugo на 18.01.09, 20:07:

Според мен не си струва човек да мисли за такива подробности, като натоварването между двете глави на бицепса.

При мен именно различното натоварване на двете глави е главната причина да присъстват и двата вида - крив и прав лост в тренировката на бицепса.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.01.09 21:50.

FZ

19.01.09
10:15

казано от Thrashmetal на 18.01.09, 13:33:

Каква е разликата м/у бицепсовото сгъване с прав лост, и бицепсовото с крив лост?
Като стегна бицепса и въртя китката така, сякаш съм хванал кривия лост положението на мускула е различко от положението си, когато извия китката така, сякаш държа прав лост. Какво означава това?

Хвърли едно око на тази статия
http://www.bb-team.org/exercise/1161/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1