18.01.09
13:33
Каква е разликата м/у бицепсовото сгъване с прав лост, и бицепсовото с крив лост?
Като стегна бицепса и въртя китката така, сякаш съм хванал кривия лост положението на мускула е различко от положението си, когато извия китката така, сякаш държа прав лост. Какво означава това?
18.01.09
13:48
В 1ното влиза повече бицепс а в другото и предмишницата
Когато се върти китката се променя натоварването между двете глави на бицепса, това е основната разлика. Кривият лост, може би, намаля напрежението върху китката.
18.01.09
16:07
Мисля,че при сгъването с прав лост натоварването отива повече на късата глава,а при сгъването с крив или EZ лост има повече натоварване на дългата глава.Но не съм 100% сигурен и ако греша ме поправете!
С крив лост имаш по-малко товарене на китките.
Обаче съкращението на бицепса е по-пълно с прав лост тоест повече го товариш.
Напрежението в китките е по-малко с Z лост.Разпределението на натоварването между двете глави зависи от хвата, а не от лоста ;)
казано от RedWalker на 18.01.09, 16:17:
Напрежението в китките е по-малко с Z лост.Разпределението на натоварването между двете глави зависи от хвата, а не от лоста ;)
Е нали като хванеш крив лост и хвата се променя малко.
Според мен не си струва човек да мисли за такива подробности, като натоварването между двете глави на бицепса. Има и по-големи проблеми :)
казано от ko_drugo на 18.01.09, 20:07:
казано от RedWalker на 18.01.09, 16:17:
Е нали като хванеш крив лост и хвата се променя малко.
Според мен не си струва човек да мисли за такива подробности, като натоварването между двете глави на бицепса. Има и по-големи проблеми :)
Аз това питам, пък по-големите проблеми ще си ги мисля отделно.
казано от ko_drugo на 18.01.09, 20:07:
Според мен не си струва човек да мисли за такива подробности, като натоварването между двете глави на бицепса.
При мен именно различното натоварване на двете глави е главната причина да присъстват и двата вида - крив и прав лост в тренировката на бицепса.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.01.09 21:50.
19.01.09
10:15
казано от Thrashmetal на 18.01.09, 13:33:
Каква е разликата м/у бицепсовото сгъване с прав лост, и бицепсовото с крив лост?
Като стегна бицепса и въртя китката така, сякаш съм хванал кривия лост положението на мускула е различко от положението си, когато извия китката така, сякаш държа прав лост. Какво означава това?
Хвърли едно око на тази статия
http://www.bb-team.org/exercise/1161/