14.12.08
19:56
здравеите аз сам от варна:)
та въпроса ми е каде мога да изкарам курс или кетап за фитнес инструктор? и това да важи за цял свят :) и ако мога да попитам какво означава C.O.R.F.I.T ;-P занимавам се фитнес от 4 години и сам работил като фит инструктор около 3 години в малка зала !
14.12.08
20:29
College of Registered Fitness Instructors and Teachers
Здравей,
Аз изкарах първите 2 нива и останах много доволен от курса.Обстановка е много нахъсваща ,когато си с още 30 човека вманиачени на тема фитнес.Става лафче общо взето и обмениняне на личен опит освен учебните занятия.Наи-полезно за мен беше някои по-особенни техники при упражненията.Явно вече имаш сериозен опит и знания като инструктор и ще те задоволи до там че да изкараш диплома важаща наи-вече в канада и америка.Хората ,които са замесени в организацияа на курса са много добри професионалисти.Ето ти линк за курса http://www.jk-fitness.com/site/index.php?page=page_5 i www.corfit.com
14.12.08
20:38
Аз също изкарах corfit, определено имаше голяма полза. Това е най-добрия курс, който можеш да изкараш у нас, макар че и цената е добра. АлексК, кога мина курса, да не сме били в една група?
14.12.08
21:12
здравеите :) а бихте ли ми казали каква е цената на този курс ?
Мнението беше редактирано от MAiK на 14.12.08 21:13.
14.12.08
22:32
790 лв беше тази есен. Следващият курс е пролетта, мисля че месец май.
Ултима Ратио - карах го пролетта на 2007
Маик- при мен имаше възможност за още 80 кинта мисля,да ти издадат и диплома от НСА.Има 2 учебника който също се доплащаха.
Бих изкарал и другите 2 нива ,ма време нещо няма за тва удоволствие.
Какви познания трябва да има човек и какво образование преди това , за да може да запише курса ? Искат ли се някакви постижения , покриване на нормативи и подобни , къде се провежда курса и колко време протича ? Благодаря предварително :)
15.12.08
12:16
казано от Гошко на 15.12.08, 11:29:
Какви познания трябва да има човек и какво образование преди това , за да може да запише курса ? Искат ли се някакви постижения , покриване на нормативи и подобни , къде се провежда курса и колко време протича ? Благодаря предварително :)
Не е обходимо да имаш някакво специално образование, нито някой го е грижа с колко клякаш или вдигаш от лег. Даже най-здравия от нашия курс, който освен това беше и състезател най-много се озори на изпита. Изпитите са по теория и практика, като теорията е няколко десетки въпроса. Практическият изпит е все едно работиш с клиент. Курса се провежда в София, в комплекса на JK в жк Бокар, който е нещо невероятно, такава зала няма никъде у нас, там тренира Митко Димитров и още един куп състезатели видях. Продължителността е две седмици.
АлексК, не сме били в една група. Ние също имахме възможност да получим срещу 80лв и дипломата на НСА, плащахме и за учебниците.
Живот и здраве на пролет, ще изкарам 3-то и 4-то ниво
казано от MAiK на 14.12.08, 19:56:
та въпроса ми е каде мога да изкарам курс или кетап за фитнес инструктор? и това да важи за цял свят :) и ако мога да попитам какво означава C.O.R.F.I.T ;-P занимавам се фитнес от 4 години и сам работил като фит инструктор около 3 години в малка зала !
Във Варна провеждаме курс. За повече информация можеш да звъннеш: 0899 228733
Следващия курс маи ще е в Несебър.Аз също го правих там.
Гошко- Не се изиква покриване на нормитиви ,но имаше такива хора кооито никога през живота си не бяха стъпвали в зала.Правеха курса с цел да се изнесат от БГ и да си вържат гащите с няква професия.От тогава искаха вече да има поне някакво предварително одобрение.Абе човек трябва да има представа за кво иде реч преди да се запише,иначе ше гледа като тъпир.
Continental Organisation of Registered Fitness Instructors and Teachers
Това е единственото значение на организацията!!! ;)
Мнението беше редактирано от Питона на 15.12.08 14:11.
Ultima Ratio Не казваш нищо за практическия - пускат ти едни пич там от курса и му казваш как да тренира , това ли е ? :)
Държиш се като в реално обстановка! Ако допускаш грешки по време на практическия, те санкционират с точки, които ти показват крайния резултат! При мен имаше поне 15 скъсани, от 36 участника!
Общо взето се вижда кой има дар словом и кой как се държи по време работа с клиенти. Ако си находчив, креативен и смел - взимаш изпита!
15.12.08
14:19
Е, при нас нямаше толкова много скъсани, но Питона го обясни съвсем точно практическия. Все едно си в залата и работиш с някой напълно начинаещ, обясняваш си всичко.
АлексК, ти си бил в една група в такъв случай с онова момче, което стана състезател при “натуралните”, Антон Големанов?
Да:) и с други знаменитости!
При мен имаше само един скъсан,дето много се отваряше.И Тонката беше на крачка да изхвръхне даже:)
Глен само ни хвалеше че сме наи-силната група до сега.
Мнението беше редактирано от AlexK на 15.12.08 14:39.
Истината е, че след като аз взех дипломата с учене и старание, тези които бяха скъсани, си я взеха така или иначе, без да са чели или да са старали поне малко! Идеята беше Кънингам да си замине, Чимев също и им ги дадоха типично по Български! Което ме навява на мисълта, че наистина все пак от всяко дърво съчка не става!
Защото едно да си от голямото семейство, друго е да докажеш мястото си там! Да не казвам голяма дума, ама от моя випуск много хора не заслужаваха и място с длъжност хигиенист! Явиха се точно 2 пъти на лекции, други се перчеха, че знаят най-много (а за тях креатин и карнитин са едно и също), трети мислеха, че ако си най-як си най-добрия и т.н.
И нас Глен ни хвали, но истината е друга! А това момче от Сливен, как точно той за една година лъсна, че и Олимпия стана - просто нямам думи! Огромен и нацепен и тази година на Републиканското по културизъм ако имаше фейс контрол - със сигурност щяха да искат лична карта! Ни спомен от формата, ни наченки на сертифициран по КОРФИТ!
15.12.08
17:48
казано от Питона на 15.12.08, 13:27:
та въпроса ми е каде мога да изкарам курс или кетап за фитнес инструктор? и това да важи за цял свят :) и ако мога да попитам какво означава C.O.R.F.I.T ;-P занимавам се фитнес от 4 години и сам работил като фит инструктор около 3 години в малка зала !Continental Organisation of Registered Fitness Instructors and Teachers
Това е единственото значение на организацията!!! ;)
В името на истината, C.O.R.F.I.T e - College of Registered Fitness Instructors and Teachers .
Източник на информацията : http://www.corfit.com/about/ .
Оригинален текст - “The College of Registered Fitness Instructors and Teachers (C.O.R.F.I.T.) was founded in 1982 by Glen D. Cunningham. C.O.R.F.I.T. represents the vanguard school of instruction in the entire personal trainer certification industry…”
Чета и пиша дословно от дипломата ми Continental Organization of Registered Fitness Instructors and Teachers
Питон- от всяко дърво свирка не става.А колкото до Тони не мога да разбера какво точно искаш да кажеш.Ще бъдеш ли малко по-конкретен?
15.12.08
19:32
Това с college е нещо ново... От край време си го знам като continental organization…
15.12.08
20:21
На моята също пише Continental Organization of Registered Fitness Instructors and Teachers, така пишеше и в залата, където карахме лекции.
Доказателството: http://www.belchohristov.com/about
В името на истината, така да бъде! ;)
Оригинателен тескт от дипломите ми! На черното не може да се каже бяло! Колкото до думата КОЛЕЖ, да, така е било, когато Глен още не е предполагал, че ще създаде международна, континентална организация! Чиито права се държат за цяло Европа от Карабиберов!
Не познавам това момче Тони, но да излезеш ти в национален ефир и да твърдиш, че си натурален ... хайдееее, скирй се момко! Йото Йотов ми пише, че е забранен Анимал М стака при подготовка за Олипмията, а пропионата и мастерона разрешени ли са Йото?
Много лоша реклама на КОРФИТ, много лоша! Какъв пример ще даваме на клиентите си? Че с ярма и трици правим чудеса ли?
Мнението беше редактирано от Питона на 15.12.08 20:44.
15.12.08
23:01
Haha, I surrender. Bad source ;)
16.12.08
06:55
То всичко в милата ни родинка си е предварително опорачено, всеки може да си изкара диплома за фитнес инструктур, за инженер или за каквото с поиска малко постоянство малко пари и е готов.Повечето младежи гледат да минат по ниското съпротивление, да препишат да излъжат да им подарят, но неосъзнават, че едва ли би им било приятно личния им лекар да препише или шофьора на автобуса който ги вози.А по темата ако не греша преди години поне преди да влезе КОРФИТ имаше един курс за фитнес инструктури организиран от НСА и доц. Владимир Боянов (дано да не греша името).Та там също си имаше разни изцепки, например един републикански по културизъм за младежи на който няма да му споменавам името (от Варна е :)), беше изкарал там някакви четворки, в същото време други хора далеч от теоретичното и практичното му ниво имаха по добри оценки, но крайния резултат беше еднакъв за всички просто си получаваха “дипломите”.
Иване, пред мен в класацията по успех е професор по физиология. Защо ли? Но какво се оказа - пълен хаос с практиката. Знае перфектно за дишане, кръвоснабдяване, знае какво е активна двигателна единица, знае какво е тропомиозин - обаче какво от това! Не може да ги приложи в практиката, защото тя е далеч по трудно достижима. Една физиология се научава и за 2 години - с лекции и упражнения! Но опита да речем с тежести, диети и т.н. - минимум 10 години! На които те му липсваха. Той започва едва сега ...
Същото е и със състезателите: и какво като са шампиони - голяма вълна!!! Ще си гледа злобно, защото е най-здрав, (уж), ще си мисли нон стоп за поредната инжекция в задника си, за поредния хап напосим и т.н.
Прав си, всеки може да си изкара диплома! Даже и по интернет! Затова ще съществува масов непрофесионализъм - чел недочел две книжки и вече е пазара! Добре дошъл - но си обречен!
Опс, ето линк: http://www.vbox7.com/play:cf6bd883 Без коментар! Антон Големанов и Кирил Вълчев ;)
Ако някой се съгласи, че Антон е натурален, подарявам магазина си (по голяма Коледна промоция колеги .... здраве му кажете :) -100% ) със всичкия му асортимент и препарати! Скачам от Аспаруховия мост и ако оживея ставам жътвар на село!
П.С. Около 4.36 мин от клипа и 6.31 виждаме и тазгодишния Сървайвър - може и той да е натурален, знам ли ...
Мнението беше редактирано от Питона на 16.12.08 21:01.
16.12.08
22:19
Много бих искал да ти взема магазина, ама няма как да стане :cheese: . Между другото, в края на октомври видях Антон Големанов и беше пъти по-зле от мен, въпреки отчайващата ми форма тогава.
Колкото до резултатите от изпита, еми аз вече казах, че най-здравия в цялата ни група едвам взе теорията, а и на практиката го разсипаха. А момчето състезател. Така че не е важно колко зоб си изпил и дали ръката ти е 50см, важното е какво знаеш и да можеш да го прилагаш на практика(най-вече). Освен това, от един фитнес инструктор не се очаква да знае как да стане по-як, а да помогне на клиентите си да постигнат желаните резултати. Трябва да можеш и да мотивираш хората, защото всички искат бързо и лесно, а като видят, че така не става, се отказват. Ако не можеш това, ще си останеш гладен, каквито и знания да имаш
Ултима, знаеш ли какъв извод си имам аз, за себе си: професионален персонален треньор е този, не който е най-здрав, а колко иска и показва, че иска да знае най-много! Да има качества да го приложи в работата си с клиенти и да се развива непрекъснато - но не и физически!
И на моя изпит имаше едно ренде, което беше скъсано, защото дъвчеше! Един го скъсаха защото имаше шапка с козирка, а трети, защото вместо да пази - пипаше там където не му е работата! И съм с две ръце ЗА такива пъпеши да не влизат като треньори в залите!
Много хора приемаха курса като начин да подобрят собствената си физика (много груба грешка)! Втори, бяха си домъкнали задниците ей така, от куртоазия, малко се постараха, а от тях колко продължиха по-натама - не искам да посочвам цифри.
С други думи, курса ти дава насока и право да работиш тази професия. Курса не дава знания. Те се усвояват именно както се усвоява едно висше да речем! Не може да тръгнеш да обясняваш, че мускулите се изграждат от протеин, а ядем белтъчините!!!
Не може да боравиш с една физика и анатомия толкова лековато - малцина са ходили и в морга дори, не знаят строежа на мускула, инервацията му, незнаят нищо, а раздават тренировъчни програми за покачване на мускулна маса, вярват си, че със алфа липоева киселина ще направят огромна маса и сепарация.
Вчера на тренировка наблюдавах един от инструкторите във Варна, който силно критикува мои принципи и модели на работа, които сам съм избрал за веврни. Та, момчето завъртя една дама на средна възраст по всички уреди що има за корем. Горката, зави и се свят от усуквания! Пребледня. А онзи там, наречен много некоректно инструктор - продължава да си вярва, че е номер едно! Мисли си, че хората са балъци и тази дама ще се върне при него. Цъ, както викат по зрелите. Тази дама получи моя визитка и разяснения, как никога повече да не си губи времето в залата със оръфляци като този, псевдопрофесионалист!
П.С. Състезателя да не е Жоро Георгев, от магазина на Пиротска - София? Имаше едни снимки в Iron Man списанието, помня, че и той беше именно във твоята група!
Мнението беше редактирано от Питона на 17.12.08 11:49.
17.12.08
17:08
казано от Питона на 17.12.08, 11:45:
Ултима, знаеш ли какъв извод си имам аз, за себе си: професионален персонален треньор е този, не който е най-здрав, а колко иска и показва, че иска да знае най-много! Да има качества да го приложи в работата си с клиенти и да се развива непрекъснато - но не и физически!
И на моя изпит имаше едно ренде, което беше скъсано, защото дъвчеше! Един го скъсаха защото имаше шапка с козирка, а трети, защото вместо да пази - пипаше там където не му е работата! И съм с две ръце ЗА такива пъпеши да не влизат като треньори в залите!
Много хора приемаха курса като начин да подобрят собствената си физика (много груба грешка)! Втори, бяха си домъкнали задниците ей така, от куртоазия, малко се постараха, а от тях колко продължиха по-натама - не искам да посочвам цифри.
С други думи, курса ти дава насока и право да работиш тази професия. Курса не дава знания. Те се усвояват именно както се усвоява едно висше да речем! Не може да тръгнеш да обясняваш, че мускулите се изграждат от протеин, а ядем белтъчините!!!
Не може да боравиш с една физика и анатомия толкова лековато - малцина са ходили и в морга дори, не знаят строежа на мускула, инервацията му, незнаят нищо, а раздават тренировъчни програми за покачване на мускулна маса, вярват си, че със алфа липоева киселина ще направят огромна маса и сепарация.
П.С. Състезателя да не е Жоро Георгев, от магазина на Пиротска - София? Имаше едни снимки в Iron Man списанието, помня, че и той беше именно във твоята група!
Напълно съм съгласен, курса е само насока. Както всяка наука, така и културизмът не се учи за две седмици, нито за две-три години. Да не говорим, че отделно от познанията за спорта, ти са необходими познания как да работиш с клиентите, защото те са тези, които в крайна сметка хранят един треньор. А това вече иска много практика.
Не е Георги Георгиев момчето, той не е бил в нашата група. Може би ме бъркаш с някой друг, аз минах курса тази есен, най-накрая намерих време да изкарам дипломата, след като отлагам вече поне две години.
04.01.09
20:45
Наистина се радвам че много хора се съмняват в това че съм натурален. Това може да бъде само комплимент за мен. Все пак ако някой се навие, готов съм да се обзаложа по всяко едно време и да мина допинг тест. Относно формата ми през октомври, ето ви снимка от последната Олимпия, която се проведе в САЩ, през средата на Ноември : http://fitnessmaniatv.com/fitnessmania/component/option,com_datsogallery/Itemid,36/func,detail/catid,71/id,747/ Там станах втори (скоро ще може да гледате кадри от състезанието във предаването “фитнес мания” по МСАТ и по няколко други телевизии и сами ще прецените дали съм за 2ри или златният медал ми беше “откраднат”) както и бях награден за “Най-симетричен състезател” на цялото състезание, което беше по-голямата радост за мен, тъй като, не мисля че е малко от над 300 състезателя да вземеш този приз. В деня преди състезанието беше взета допинг проба от абсолютно всички състезатели, а по време на състезането се направи повторен допинг тест само на 5 човека ( един от тях бях и аз). Всичките допинг проби са ми отрицателни. Знам че винаги ще се намерят комплексирани “разбирачи”, които ще се мъчат да омаловажат успехите ми. Знам че те “могат повече, че разбират почече, че са чели и тренирали почече ...” Знам че те са “най-добрите”, а всеки който постигне нещо нестава. Нестава защото той е успял, а те не!
а може ли да ми кажете кога се провежда в София,защотото сега звънях да питам за пролетта и казаха че ще е в Несебър.А есента в София ли ? Дали някои може да каже ?Малко ми е далече Несебър.
Мнението беше редактирано от NE4ovek на 19.01.09 22:40.
20.01.09
08:38
казано от agolemanov на 04.01.09, 20:45:
Наистина се радвам че много хора се съмняват в това че съм натурален. Това може да бъде само комплимент за мен. Все пак ако някой се навие, готов съм да се обзаложа по всяко едно време и да мина допинг тест. Относно формата ми през октомври, ето ви снимка от последната Олимпия, която се проведе в САЩ, през средата на Ноември : http://fitnessmaniatv.com/fitnessmania/component/option,com_datsogallery/Itemid,36/func,detail/catid,71/id,747/ Там станах втори (скоро ще може да гледате кадри от състезанието във предаването “фитнес мания” по МСАТ и по няколко други телевизии и сами ще прецените дали съм за 2ри или златният медал ми беше “откраднат”) както и бях награден за “Най-симетричен състезател” на цялото състезание, което беше по-голямата радост за мен, тъй като, не мисля че е малко от над 300 състезателя да вземеш този приз. В деня преди състезанието беше взета допинг проба от абсолютно всички състезатели, а по време на състезането се направи повторен допинг тест само на 5 човека ( един от тях бях и аз). Всичките допинг проби са ми отрицателни. Знам че винаги ще се намерят комплексирани “разбирачи”, които ще се мъчат да омаловажат успехите ми. Знам че те “могат повече, че разбират почече, че са чели и тренирали почече ...” Знам че те са “най-добрите”, а всеки който постигне нещо нестава. Нестава защото той е успял, а те не!
Умееш да се хвалиш обаче.. това е хубаво :)
20.01.09
08:44
Нали се сещаш какъв критерий е допинг теста, то такъв има и на световното, но никой не вярва, че тези, които излизат там са натурални. Колкото до успехите ти, никой никой не ти завижда, браво за това, което си постигнал, но просто е смешно да се твърдят неща, които не отговорят на истината.
Колкото до курса, есента вероятно ще е в София, така че споко.
Дайте малко повече информация за този курс ако може. Споменахте по-горе, че знания по време на курса не се натрупват, а само се показват и ми стана интересно какви познания точно се изискват? Тъй като за да изградиш опит ти трябва вече да си бил инструктор, а на изпита с който получаваш диплома за да можеш да практикуваш тази професия трябва да покажеш опит се получава един затворен кръг. Ясно е, че неможе за пръв път да стъпваш в залата и да искаш да си инструктор, но все пак ме интересува на какво ниво трябва да са знанията на един кандидат за да може да премине изпита и също така по време на курса в лекциите които споменахте не се ли преподава това което ще бъде на изпита?
Въпросния курс на английски ли се води и какви предимства дава при положение,че съм завършил подобен курс при Боянов през 1999..Питам информативно за реализацията извън България?
Днес тренирах за пръв и последен път с инструктор, този човек ме караше да правя 1 часа тяга, по принцип си тренирам от 2 години и си викам ще ми покаже нещо ново, ама 1 час тяга си е хамалство!
25.02.09
21:59
казано от qCeka на 24.02.09, 21:49:
Днес тренирах за пръв и последен път с инструктор, този човек ме караше да правя 1 часа тяга, по принцип си тренирам от 2 години и си викам ще ми покаже нещо ново, ама 1 час тяга си е хамалство!
Хм... Интересно. Няколко въпроса имам във връзка с това:
Колко/какви серии/повторения/кг? Какъв ти е стажа? Ти за какво отиде при него?
казано от Владимир Недков на 25.02.09, 21:59:
казано от qCeka на 24.02.09, 21:49:
Хм... Интересно. Няколко въпроса имам във връзка с това:
Колко/какви серии/повторения/кг? Какъв ти е стажа? Ти за какво отиде при него?
2 години стаж имам. Започнах със празен лост и добавях по 20 кг докато стигна до 100кг, като на 80 кг 3 серии, след това смъквахме със 20кг до 60, 9 серии до тук само тяга със старт от земята , след като се изправя спусках лоста до пода. После ми направи една ипровизирана платформа на която да стъпя и там където е стойката където се правят клековете и започнах същото от 60 кг до 140кг, като той също с мене правеше упражненията (инструктора е бишф щангист завършил спортно училще, не знам дали има изкаран курс който се споменава в темата) някъде около час трая цялата тая работа. Отидох при него защото той ме потърси след като предишния път когато правих гръб на хоризонталния скрипец за да се изцедя докрай си сложих допълнителен дъмбел от 10 кг и ми каза че ако правя всичко както трябва щял съм да бъда изтощен и няма да имам сили за да вдигам така. И се реших на следващият път когато правих гръб да видя какво ще ми покаже.
Интересно ми е, утре на какво мнение ще си за тая тренировка. Предполагам, че ще си доста изкъртен.
26.02.09
19:29
Звучи ми по-скоро като трибойска тренировка. Не виждам общо с фитнеса или бодибилдинга.
26.02.09
20:07
Мне, това твърдо не е трибойска тренировка, даже мога да се закълна, че е културистична(или евентуално щанги).
20 серии тяга в пирамида определено е помпане. Твърде опасно упражнение е тягата за да прави някой трибоец 20 серии на тренировка.
Срещал съм я тая идея. Но по принцип се прилага максимум един път в седмицата и съм я срещал по - скоро във варианта 10-12 серии тяга... И само това. НО САМО ВЕДНЪЖ, даже някои я правят веднъж месечно. Изолацията си остава важен принцип.
Тягата е опасно упражнение за контузии обаче.
И освен това е твърде комплекснонатоварваща, за да се прекалява с нея.
Според мен може да опиташ с този треньор, но внимавай! Това ми мирише на професионална тренировка. При това леко изкривена към щангистка наклонност. По принцип щангистите правят много тяга. На тях всичките им движения - и обръщане, и изтласкване, и изхвърляне минават през тяга. Но избягват максове на тяга.
А професионалните тренировки са си точно хамалогии, не знам какво очакваш.
Но обясни му го това, да не си мисли че ще те прави щангист :)
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 26.02.09 20:08.