Въпрос - релеф и натоварване.

21.01.09
00:30

Имам някои въпроси и нз точно как да започна, тъйче ако не съм много ясен, моля не се нахвърляите.
Не съм наясно с доста от терминологията затова ще го обясня на прост език:)

Така. 20години ок.170см  ок.70кила съм.
Целя релеф и хармонично тяло..предполагам както доста хора. На фитнес не ходя но компенсирам с доста други натоварвания (не постоянно но има периоди в които ходя на всичко изброено) - плуване, каяк, спортнокатерене, тичане в парка, колело.
Не бих казал че съм дебел, имам ест подкожна мазнина но нз доколко е в границите. Искам да постигна релеф и за целта започнах да правя вкъщи разни упр. примерно 5-6 серии по 25-30 лицеви, преди правех 3 по 50коремни..сега почнах 4-5 по 20-25…кофички на 2 стола...3-4 по 15….и набирания според зависи..но да кажем 3-4 по 10-15…като ефекта от това..или поне на мен така ми се струва е даже обратен...т.е. станах по закръглен...по обли форми вместо “насечени” и релефни...някак губи се контрастта(дано сте ме разбрали :) )....от към храна не спазвам диети и тн...не се тъпча...дори последно време съм намалил мазното ...за сметка на шоколоада който винаги е бил в менюто.

това е в най общи линии...четох из сайта и форума но неможах мн да се ориентирам.
Крайниа резултат е че ми се струва че релефа който имах преди изчезва о0…в това число все едно са ми се стопили перките и тези страничните мускули около корема...под ребрата и около тях:)(айде пак кат абориген обясних).

Получава се така че някак колкото повече упр. правя..толкова по зле става положението като се има предвид че съм свикнал на големи натоварвания...т.е. споменатите спортове се занимавам периодично но сериозно..в сим..плувам си по 3-4км...тичам по 12-15 ...ако съм на кеф и 20 :)

ако нещо не съм дообяснил или казал ще гледам да се поправя.

21.01.09
07:02

Проблема ти се крие някаде в това което не описа много подробно и предполагам не обръщаш внимание на него,много,много-храната.Шоколада,който винаги е в менюто ти го махни или поне го намали.Търси проблема в храната,не в това колко си тренирал днес.Иначе тренировките биват за домашни условия би постигнал целта си.

21.01.09
11:29

Не наблегнах на храната толкова понеже и преди и сега ям едно и също...логично е сега като добавям едни домашни упр., това да не оказва особенно значение...пък шоколада в моите представи си е просто гориво:)..да мога повечко да тичам/плувам...няма нафта няма газ...

21.01.09
11:33

Вземи прочети малко за правилното хранене-не може да се тьпчеш сьс шоколад и да отслабваш.Горния форумец добре ти го е казал-проблема не е толкова в тренировките,а в диетата ти-има толкова много изписано тук за това.

21.01.09
11:38

Не съм се изразил правилно сигурно, не съм сядал да смятам за да кажа със точност но мисля че изразходвам поне толкова енергия колкото приемам....имам подкожна мазнина но е сравнително малко....з.б. като се стегне се очертават 2-3реда плочки но кат се отпусна и не :)

21.01.09
11:39

казано от LPS на 21.01.09, 11:29:

Не наблегнах на храната толкова понеже и преди и сега ям едно и също...логично е сега като добавям едни домашни упр., това да не оказва особенно значение...пък шоколада в моите представи си е просто гориво:)..да мога повечко да тичам/плувам...няма нафта няма газ...

Много неправилно разсьждаваш-шоколада не е правилния източник на гориво,особено в твоя случай-когато искаш да отслабнеш.Има и по добри решения,а имено подкожната мазнина.която искаш да премахнеш.Когато ограничиш вьглехидратите,тялото започва да използва за гориво имено тях.

21.01.09
11:43

ДА..това ми е ясно..четох на тема кардио упр и прочие...въпроса е че нямам толкова мн излишна мазнина...

SE

21.01.09
19:19

Шоколада не е източник на енергия, за какъвто го смяташ ти. Има много по добри източници - ориз, картофи, овесени ядки и др.
Шоколад си позволявай само и единствено след тренировка, за да възстанови изгубения от мускулите гликоген.
Другия ти проблем, според мен, е ниския прием на белтъчини. Предлагам ти да наблягаш на месото, яйцата, изварата и др. пълноценни източници на протеин.

Мнението беше редактирано от SelBy на 21.01.09 19:20.

23.01.09
18:50

Аз доколкото знам(не споря а казвам) ориза,картофи и тн дават енергия за по дълаг период. А шоколода дава много енергия но за кратко.
Така поне съм ги разтълкувал нещата от статиите които съм чел.  Като пример....ям нишестени неща ако ме чака дългат преход с колелото примерно ( 100-150км). Шоколад ям преди разни по силови тренировки...когато катеря къси маршрути или тичам в парка за малко.

А въпросното ядене на шоколад след тренировка...може ли да ми обясниш дали има разлика ако е ПРЕДИ нея...?

SE

23.01.09
21:09

Това, което си чел е вярно - ориза, картофите освобождават енергия постепенно за дълъг период от време, докато шоколада дава много енергия за кратко. Въпросът е, че ако изядеш шоколада преди трен ще се заредиш за кратко с енергия, ще ти се дигне нивото на кръвната захар и след това ще се чувстваш без енергия и отпаднал, затова 1 час преди трен е по-добре да консумираш бавни въглехидрати, а след нея, когато нивото на гликогена е спаднало да изядеш бърз въглехидрат, който ще покачи инсулина и ще зареди мускулите. Малко след това е добре да приемаш и бързоусвоим протеин - сурватъчен протеин, яйчни белтъци.

Мнението беше редактирано от SelBy на 23.01.09 21:10.

23.01.09
21:40

Аха...горе долу мисля че си изясних нещата. Идва вече проблема с този сурватъчен протейн заради ежедневието..тъйде..немога да се разнасям с кило яйце в басейна..после на лекции и после до парка (рофл)

SE

23.01.09
22:10

Да ти кажа честно, аз когато тренирах плуване (преди около 2 год). След трен никога не съм ги спазвал тези неща ;-P . Винаги, когато излизах от басейна, бях като смазан. Не мога да се кача по-стълбите и ходя като на*бан :lol:. Пък и тренера ни вкарваше в сауната щом приключим. Това са си доста изгорени калории.. Тогава ядяхме най-често някакъв хот-дог или дюнер с приятелите ми.Никога не съм изключвал напълно тези храни от менюто си, така че ако нямаш възможност можеш да си позволяваш каквото ти се яде, но се пак не постоянно, особенно ако целта ти е да свалиш килограми. Всичко трябва да е с мярка ;-)

Мнението беше редактирано от SelBy на 23.01.09 22:11.

23.01.09
23:18

Не..като кила мисля че съм добре..дори можеби по малко от нормалното...но все пак ако съм 90-100кила нямога да мога нито да тичам нито да плувам и тн..пък все пак някакви амбиции имам :)..

аз лично като съм прекалено уморен...не шоколод..не дюнер...ами и вода не ми се пие ....напрао лягам и труп...а сутринта като стана..хладилника да му мисли..всичко изяждам :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1