Как да овелича силата за страничното разтваряне с думбели

MO

19.01.05
16:52

Ми хора едвам оспявам да дигам с некви мизерни килца и немога и немога какво др. има за страничната глава на рамото(индивидуално за нея)или пък как да овелича силата :roll:

19.01.05
17:00

За силата на раменните мускули най-добре прави раменни преси с щанга отпред или зад врат, или с дъмбели. Със странични разтваряния трудно ще увеличиш силата. Те по принцип се правят с леки тежести.

19.01.05
17:33

За сила се използват базови упражнения, а не изолиращи. Като качиш сила на раменните преси, автоматично ще ти се качи силата и при страничните разтваряния, а раменете така и така ще ти нарастнат и без странични разтваряния. Освен това никъде не е казано, че трябва да вдигаш големи тежести още в началото, за да има ефект, никой не се е родил силен.

19.01.05
23:22

Страничните разтваряния с дъмбел са по скоро изолирани за средната глава и както ти казаха по горе по добре оснжвни да правиш за рамо дето се включват и други глави (предна) например преси с щанга

20.01.05
10:40

Много добре са те насочили-тежки преси с дъмбели,Арнолд преси ,вертолет.Тези упражнения развиват масата на целия мускул.Започни с едно от тях и след това изолирай средната глава.Най-добро според мене е да ги правиш с всяка ръка поотделно.Ще я товариш по-добре ако ги правиш от страничен лег или полулег.Пробвай :wink:

20.01.05
22:47

Всички сте прави за тежките упражнения (преса с щанга и дъмбели и т.н.), които увеличават силата и масата на цялото рамо, но за увеличаване на тежестите и силата при страничното разтваряне трябва да си се прави самото то доста активно. От известно време го правя с 16кг дъмбели и смятам от другия път да започна с 19-ските. Това се постига с упорито трениране именно на това движение в продължение на доста време (от по-леки тежести до достигане на 9-10 повторения и след това с все по-тежък дъмбел или кила на  машината).

20.01.05
22:58

Аз съм съгласен със Сладе, това упражнение трябва да се прави длъго и упорито, и има страхотен ефект (поне при мен)
Правя го откакто тренирам (кеото са 10 месеца, от които сериозно са 8 ), преди това у нас сутрин за раздвижване с едни по 3 кг правех малко.
Но както и да е - това упражнение според мен трябва да намери място в тренировката за рамо, защото средната глава на рамото е мускул, който заслужава развитие, а за мен това е най-ефективното упражнение. За тези 10 месеца имам невероятен прогрес в него и от най-мразено ми е направо любимо упражнение. Започнах със 3х10 със 5 кг на ръка и се мъчех, сега това го правя с 10 кг на ръка. С упорство се постигат невероятни неща.
Това упражнение действа бавно, но не мисля че е за пренебрегване.
Освен това не е важна толкова силата, а правилното изпълнение (съгласен съм, че спада по-скоро към оформящите, но прави и маса).
Поздрави

21.01.05
11:06

Още едно доказателство, че това, което важи за един не е валидно за друг. Лично на мен, страничните разтваряния не са ми помогнали и “грам”. А много съм ги правил.

21.01.05
12:55

Прав си - както са казали хората - в тоя спорт всичко е индивидуално!

21.01.05
23:21

А и не е добра идея да правиш тежки повторения щото риска да кунтузиш лесно ранимата рамена кост е максимален почти

22.01.05
11:02

Цаката е в овладяната тежест+правилно изпълнение.
А ако мислиш че на това упражнение си слаб, замисли се дали е важно коко кг дъмбел ще вдигнеш (и както каза djgorgio-ASTOR да рискуваш да нараниш рамото много) или е важно как изглежда (защото силата в залата не винаги е правопропорционална на силата в живота. Двете неща се различават)

23.01.05
13:00

Не съм сигурен, че разтварянето с дъмбели, ако се изпълнява правилно може да контузи когото и да е. Раменната преса, наклонената лежанка, флайса би трябвало да са също толкова опасни, дори и повече.

23.01.05
15:27

[quote author=“Slade”]Не съм сигурен, че разтварянето с дъмбели, ако се изпълнява правилно може да контузи когото и да е. Раменната преса, наклонената лежанка, флайса би трябвало да са също толкова опасни, дори и повече.

Aми вземи тежести с които да правиш 1 две повторения и се насилваш с некъв чийтинг да правиш по 8 и ще видиш че е възможно

23.01.05
17:40

Не нееее, аз не напразно казвам да се достигнат поне 9-10 повторения с някаква тежест и то чисто и чак след това да се увеличава (малко) тежестта. Няма смисъл да се правят максимуми на тва упражнение според мен или човек да се опитва да прави повече повторения с чийтинг.

23.01.05
18:03

Не разбирам за к,во му е сила в това упражнение?

24.01.05
10:42

Тънката част тука трябва да се усети,а тя е да не се вдигат дъмбелитетвърде високо,а някъде до 60 градуса и да се пускат бавно.Тогава напомпването се чувства в средната част .А всяко по-високо вдигане се поема от трапеца

25.01.05
21:17

Аз лично вдигам докато стана като кръст  - ръцете ми да са успоредни на пода. Вярно, че така се натоварва и трапеца, ама се пак и той да разбере че го тренирам ;-))
Не мисля че е лошо да се вдигне дотолкова, рамото все още си участва активно. Трапеца просто се явява вторично натоварен.
п.с.: опитах да трренирам трапеца след рамо, има много добър ефект, но иначе не го тренирам, защото сичко останало е твурде малко че да го карам и той да расте...че прави раменете едни увиснали...

26.01.05
23:12

Аз само и винаги с рамене го тренирам просто така съм си наредил програмата а за сила в страничното повдигане не намирам смисъл по добре да се наблегне на чистото изпълнение с добри тежести.Виж ако е предно рамо да го насилваме да расте и на сила но за страничното ...

10.02.05
15:06

Мен пък ако питате раменните преси зад врат са по опасни от каквото и да е друго упр. за рамене защото мисля 4е раменете са в много не удобна позиция.Да не забравяме,че раменете не са само това което виждаме от вън. Повече “вертолет” и за средни рамене ако искаш прави разтваряне с дъмбели встрани но последователно така ще можеш да работиш с по - големи тежести.Но това не означава 4е трябва всеки път да тренираш по този начин.Можеш да опиташ за разнообразие да правиш пред изтощение първо разтваряне в страни пък после раменни преси. И това нещо го прави само в една от тренировките ти в седмицата.чао приятел успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1