Замяна на упражнение и въпрос за корем

21.01.09
18:36

Здравейте,от доста време влизам в сайта за да чета как се правят правилно упражнения и други интересни неща и сега реших да пиша във форума със (в момента поне) 2 въпроса.
Значи ходя от 4-5 месеца вече на фитнес със програми инструктор и тн обаче имам проблем с Мъртвата тяга.
В деня за гръб не мога да я правя и понеже другите упражнения са на скрипец ,гребане с щанга от водоравен наклон задно рамо с дъмбели искам да ви питам мога ли да “ВКАРАМ” вместо тягата - Гребане с дъмбел от водоравен стоеж ? Или да предложите някакво друго по ефективно и по -лесно като за начинаещ за гръб :)

А втория ми въпрос е колко време преди лятото трябва да започна да се чистя за да може да имам достатъчен релеф до юни юли ?
Особенно за корема значи правя всеки ден коремни преси 4х30повторения (4 различни) + на машина и от вис но мазнината просто стой ?

Темата беше редактирана от Excess на 21.01.09 19:13.

21.01.09
18:44

Е не се отказвай да я правиш тягата.Давай с по-леко и инструктора да те коригира.Напиши тренировката си за гръб.
И за чистенето-ти трябва да си определиш колко време ще ти трябва според това колко излишни мазнини си натрупал.Към тези упражнения за корем,което правиш добави и правилното хранене и ще стане работата.Кажи някакви мерки да имаме някаква представа.

21.01.09
18:57

казано от alleN на 21.01.09, 18:44:

Е не се отказвай да я правиш тягата.Давай с по-леко и инструктора да те коригира.Напиши тренировката си за гръб.
И за чистенето-ти трябва да си определиш колко време ще ти трябва според това колко излишни мазнини си натрупал.Към тези упражнения за корем,което правиш добави и правилното хранене и ще стане работата.Кажи някакви мерки да имаме някаква представа.

Ами мъча се но просто имам проблеми и няма как да я направя правилно .Не може ли да ги заменя?
А иначе за мерките може да звучат малко прекалени но не изглеждам така както изглеждат мерките: 183см , 92-93кг :)

21.01.09
19:06

Еми може да се замени,няма сега да правиш нещо което не ти доставя удоволствие.Напиши си тренировката за гръб ,за да можем да дадем някакво мнение кое с какво да замениш.

21.01.09
19:12

казано от alleN на 21.01.09, 19:06:

Еми може да се замени,няма сега да правиш нещо което не ти доставя удоволствие.Напиши си тренировката за гръб ,за да можем да дадем някакво мнение кое с какво да замениш.

Ами добре но по принцип искам само тягата да заменя :? другите симе кефят усещам как се “напомпва” гърба ако мога да го кажа така.
Значи...
Гребане с щанга в подхват от водоравен наклон - 1х10,1х8,2х6,2х4
Мъртва тяга - 1х12,1х10,1х8,2х6,2х6 до отказ
Теглене на скрипец с различен хват - общо 4-5 серии по 8-10 повторения
Задно рамо с дъмбели - 4х10
Стречинг за гръб

22.01.09
08:13

Е , мога ли да сменя Мъртвата тяга със гребане с дъмбел от водоравен наклон или не ? :P :)

22.01.09
08:31

Еми може да я замениш,но не с гребане с дъмбел а с мечка(гребане с Т-образна щанга) примерно.Ако не знаеш как се изпълнява упражнението виж в сайта.Скрипеца накрая предполагам е хоризонтален ,не вертикален нали така.Ако можеш да се набираш,би било много по добре.Ако сложиш гребане с дъмбел,то ще се препокрива с първото ти упражнение.За това по добре прави мечка като второ.А ако можеш да се набираш,прави набирания като първо,второ-гребане с щанга,трето-мечка.

22.01.09
08:38

Ами да мислех набирания да правя но не мога ... не съм достатъчно заякнал все още.Значи видях Мечката обаче само по думите не мога точно да се ориантирам някъде няма ли картинки към нея ?
Пък и видеото в “This video has removed by user”

22.01.09
09:04

Относно тягата, може да пробваш да я правиш с дъмбели. Всъщност не разбрах каква е пречката )”проблема”)пред варианта с лост. Разбрах, че не можеш да се набираш...ами всеки път когато ти е ден за гръб се опитвай! Накрая ще успееш веднъж, два пъти и т.н. След това може да отидеш на скрипеца, гребане с лост, гребане с дъмбел и накрая тягата. Тягата е ключово упражнение, защото заяква еренкторите, кръста, които ако не се тренират е твърде вероятно след време да получиш болки и схващания след по-тежки гребания с щанга, клекове и т.н. Следователно недей изключва тягата.
Относно корема - полза от ежедневни тренировки няма, защото и той емускул и може да се претренира. Веднъж-два пъти в седмицата го тренирай. Чистенето - зависи, ако имаш повече да чистиш започваш от по-рано.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.01.09 09:09.

22.01.09
09:29

казано от Стоянчо на 22.01.09, 09:04:

Относно тягата, може да пробваш да я правиш с дъмбели. Всъщност не разбрах каква е пречката )”проблема”)пред варианта с лост. Разбрах, че не можеш да се набираш...ами всеки път когато ти е ден за гръб се опитвай! Накрая ще успееш веднъж, два пъти и т.н. След това може да отидеш на скрипеца, гребане с лост, гребане с дъмбел и накрая тягата. Тягата е ключово упражнение, защото заяква еренкторите, кръста, които ако не се тренират е твърде вероятно след време да получиш болки и схващания след по-тежки гребания с щанга, клекове и т.н. Следователно недей изключва тягата.
Относно корема - полза от ежедневни тренировки няма, защото и той емускул и може да се претренира. Веднъж-два пъти в седмицата го тренирай. Чистенето - зависи, ако имаш повече да чистиш започваш от по-рано.

Добре значи коремните преси ще ги правя в дните когато не съм на фитнес тоест 3 дни в седмицата.
Ами тогава да задам още един въпрос :Понеже всеки ден правя лицеви опори коремни преси и клякания и тях ли да направя както с коремните преси в дните когато нямам тренировка да правя упражнения в нас ?

22.01.09
10:02

Тягата няма с какво да се замести, защото е много комплексно упражнение, но все пак хиперекстензиите могат да свършат добра работа за долната част на гърба, така че опитай с тях.

22.01.09
12:02

Ако ходиш на фитнес защо ти е да правиш лицеви и коремни у вас - така ще претренираш. Прави ги само ако си пропуснал тренировка. Що се отнася до тягата не я спирай, тя е основно упражнение за плътност на гърба. Що се отнася до пресата тя ще се покаже само при добър хр.режим и няма смисъл да се мъчиш толкова с тия коремни.

22.01.09
16:48

казано от heat на 22.01.09, 12:02:

Ако ходиш на фитнес защо ти е да правиш лицеви и коремни у вас - така ще претренираш. Прави ги само ако си пропуснал тренировка. Що се отнася до тягата не я спирай, тя е основно упражнение за плътност на гърба. Що се отнася до пресата тя ще се покаже само при добър хр.режим и няма смисъл да се мъчиш толкова с тия коремни.

Ами просто тягата не мога да я направя както трябва винаги извивам гърба си и имам проблем.
За това ми трябва някакво сходно упражнение а понеже много михаресва гребането и за това питам но явно се препокриват .
Ще се опитам да правя Мечка Въпреки ,че не виждам картинки а съм виждал 1-2 пъти само как се прави и не съм сигурен дали ще мога точно да го изпълня.
Ако имате предложения или идеи слушам :)

22.01.09
17:58

С какви килограми правиш тягата? Пробвай с лоста + двете най-малки плочки, който можеш да намериш. Като искаш не я прави като тренировачно упражнение в началото, а я замени с нещо друго, но често често прави няколко леки не натоварващи повторения като гледаш техниката. С времето ще свикнеш и ще можеш да я вкараш в програмата си, и да използваш по-големи тежести.

22.01.09
18:12

Праскаш си

Гребане с щанга в подхват от водоравен наклон - 1х10,1х8,2х6,2х4

а казваш, че не можеш да изправиш гърба на тягата ? @Стоянчо много добре ти изреди плюсове от тягата, имай впредвид, че има още доста.Сега ми кажи, че и клек не правиш...
Относно мечката има статия в сайта + видео.
Коремните преси няма да махнат мазнините в коремната област.Виж диетите са друго нещо.Ако тренираш тежко в залата няма смисъл да тренираш друго освен корем вкъщи.

22.01.09
18:30

Гребането със щанга и мечката са горе доле сходни.
Значи пич и аз бях така 182 и в началото преди година и 6 месеца бях 102 кг. Днеска се теглих 85 кг но при положение че сега съм качил до лятото ще съм си 77-78 макс. Значи сега ти предлагам за да се изчистиш най-добре ако в залата ви има Колелета и Пътека (просто се съмнявам да няма ;) ) след всяка тренировка по 30мин като ги редуваш. Ако не спазваш хранителен режим като мене задължително ама задължително си прави кардиото след всяка тренировка. Ако искаш прави по този начин по който правя и аз и по който смъкнах килограмите - Прави по 1 мускул на ден
Пример:
1-Гърди / 2- Рамена (предно и средно) / 3- Гръб /4- Ръце (бицепс + трицепс) /5 крака
След всяка тренировка по 30 мин кардио и корема си го прави 1 път когато почиваш отиди в залата карай 30 мин или бягай 30 мин и след това прави малко корем ;) Пробвал съм го този метод и дейстава. Аз тренирах 5 дена последователно понеже събота и неделя нямам възможност а и тогава ходя на Волейбол или Футбол. Значи мускулните групи си ги подреди така както си решиш смисъл която ти е най важна и която искаш да нацепиш най-бързо и си ги подреди. Аз всяка сутрин като стана и си правя лицеви опори просто за да се събудя, но това е когато реша има и периоди в който спирам защтото почвам да правя доста бройки а нямам време преди училище. :) : ) :)

22.01.09
19:07

Ами видеото е премахнато от потребителя който го е качил иначе обяснението го четох.
А @Mish0
Значи аз навсякаде се изчистих освен корема и то там не че е “коремче” издуто и тн (Може би утре ще кача снимки на корема) за да видиш за какво говоря понеже аз към 2 месеца чистих и от около 1,5-2 месецa вече почнах сериозната тренировка.Обаче просто с мъртвата тяга не се разбирам.
Значи правя я по принцип със 60-70 кг обаче гърбът ми е не е изправен опитах само с лоста и пак просто не мога гърбът ми ако е изправен чувствам леко като разтягане но Болезнено в облостта на гръдния кош под гърдите .Но явно е много важна част от тренировките за това за момента ще ползвам Мечка пък ще се мъча по малко да я правя Мъртвата тяга.

22.01.09
19:13

То и при мене е така. В горната част на корема имам плочки тоест 2 се виждат и доло си е*а*л* майката - мазничко е и то не е да изкача ами съвсем леко. Сега сприам сладко хляб и ще го прибера изцяло. А това за тягата - много добро упражнение но аз не го правя защото ме е страх дане си сецна кръста а иначе си е супер натоварва си доста мускулни групи и е много хубаво. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1