Въпрос-спешно!

22.01.09
11:54

Тренирам от 6 месеца по домашному - дъмбели и упражнения собствено тегло с една малка особеност - тежа 150 кг. и така лесно градя мускулатура. Но от известно време имам проблем с лицевите упори - в началото започнах от 5-6 и постепенно достегнах 16-20. Реших да ги правя между 3 стола за по трудно и тогава почнаха проблемите - повторенията спаднаха постепенно от 12 на 6 и сериите от 5 + 3 + 3 на 3 до 5. Всички други мускулни групи вървят перфектно, но гърдите ме предават. Тренирам 3 пъти седмично Гърди/Бицепс, Гръб/Трицепс и Рамо/Крака като през останалото време си въртя Крос тренажора. Вероятно трябва да намаля времето между тренировките за гърди или пък проблемът е някъде другаде знам ли? Моля за съвет! Благодаря предварително!

22.01.09
11:59

Нормално е след първоначалния етап да има застой. В този случай смени мястото на упражненията или ги разнообрази. Лицевите опори на три стола са по-ефикасни от другите, но и по-трудни за изпълнение, така че е нормално да имаш спад в бройките.
Успех!

22.01.09
12:10

И от храната ти много зависи силата, с която разполагаш. Предполагам, че искаш да свалиш известно количество килограми и си намалил и храната (незнам доколко правилно си направил това) и от това може да има спад в силата. Любопитен съм как се храниш, опиши менюто за деня. Между тренировките нали има по 1 ден почивка? Тренирай мускулна група веднъж седмично.

22.01.09
13:05

ПС. като говорим за храната аз свалих 15-тина кг с глад сега само около 85 и започнах фитнеса и немога да спадна повече....

22.01.09
13:15

Тренирам мускулна група веднъж седмично и да искам да сваля тегло. Гледам да се храня разнообразно, но белтъчените определено преобладават-обезмаслено мляко, телешко, риба и т.н. като същевременно се боря с високи триглицериди и си опитвам да запазя нисък холестерол. Въглахидратите са предимно мед и плодове. При моето тегло 3800 калории са нормални за запазване на маса, аз се стремя да не надвишавам 2500, така че последните 2 седмици наистиа малко намалих храната или по точно нормализирах количиствата, но проблемът със силата е само при тренировка на гърди. По моему натоварвам повече ръцете и нямат време да се възстановят преди тренировка за гърди.
Балансирането на калориите е доста трудно и сигурно там греша някъде, но е важно да свалям мазнини та ще трябва да се чете повече....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1