04.01.09
20:13
Здравейте,
От средата на ноември месец 2008 ( 13-ти ноември ) започнах диета под лекарско предписание и едновременно с това си купих и велоергометър.
В началото на програмата бях 125 килограма при ръст 186, години 24, пол: мъжки. В момента съм 113,5 килограма.
На уреда въртя 6 пъти седмично по около 30-35 минути, като гледам да изгоря между 520-550 калории, пулса го дигам докъм 190 удара в минута, пулса пада с около 20% една минута след края на тренировката. Спазвам си диетата и всичко.
Приемам по-около 1400 калории на ден, разделени в 3 до 4 хранения.
Можете ли да ми препоръчате комбинация от препарати, които:
- ще помогнат за изгаряне на мазнините
- ще подобрят метаболизма ми
- и ще ме “заредят” с тонус, т.е. някакъв mood enchancer.
Парите не са проблем.
И да попитам - реалистично ли е да свалям по 5-6 килограма на месец ?
Благодаря, предварително.
Здравей ! Имах същия проблем преди 2 години , когато бях 105кг. и се заех със свалянето им . През тези 2 години съм взимал Л-карнитин , но да ти кажа и с него и без него ефекта е същия , въпреки че само с него + тренировки и храна свалих 5кг. за месец. Та препоръчвам ти Л-карнитин или фет бърнър . За тях можеш да прочетеш в сайта , отгоре има търсачка , има много полезни статий. Колкото до 5-те килограма на месец - да реалистично е , не само защото си с наднормено тегло и първите месеци се сваля лесно . Успех :)
04.01.09
20:57
Да ... толкова приемам. Диетолога толкова ми предписа.
Значи, L-Carnitine. Ок, мерси много.
05.01.09
07:20
3 пъти седмично по 60минути ще имат много по-голям ефект от 6 пъти по 30.
Пулсът, необходим ти за горене на мазнините се изчислява по формулата: 65% до 75% от (220-годините ти). При 190 удара/мин отиваш на 95% от оптималния пулс, далеч от границата, в която използваш мазнините от тялото за енергия...
Също е много важно и времето на въртене - ако го правиш сутрин след ставане от сън и двойно кафе (а дали ти е разрешено кафето?) - може спокойно да минеш без фет-бърнери.
1400 калории са доста оптимистична мярка, дано диетологът ти знае какво прави.
според мен няма смисъл от 6 дневно кардио - по-добре е през ден по 40-45мин (иначе се получава привикване и все по-малък ефект от кардиото)- след това организма почва да гори мускул вместо мазнини. има някаква грешка с калориите - 1400ккал са прекалено малко.
за добавките - има тема за анархи стака някъде из темите - разгледай я. ако нямаш здравословни проблеми с кръвното, можеш да си вземеш термогенен бърнар (файър на синтракс е добър), л-карнетин (или ацетил), 3-6-9 мастни киселини, кофеин, витамини, липотропен бърнар (аз съм доволен от кътс2 на пролаб). за диетата можеш да пробваш т.нар. карбциклинг, а за тренировките - интервално кардио.
Мнението беше редактирано от FRANKO на 05.01.09 08:25.
05.01.09
11:24
Имам високо кръвно. В началото беше 135 на 95, сега е 120 на 90, което пак е високо. По-принцип с ниско кръвно, но от както наддадох - го вдигнах.
Правех си и пълни кръвни изследвания - Високи нива на лошия холестерол, ниски нива на добрия, out of the chart кортизол, голяма киселинност на пикочната киселина ... направо ужас. Сега се чувствам къде, къде по-добре.
Кафето ми е забранено повече то 1 на ден да пия, но аз пия 2 без кофеин :/
За въртенето:
въртя вечер между 10 и 11.
Въпрос, а ако въртя два пъти дневно - четири дни в седмицата ?
едит:
ясно, няма смисъл от 4X2 въртене.
Само да споделя за уреда - значи в началото ми беше много трудна дори на трета степен да въртя, сега вече въртя на 7-та степен с 90 оборота в минута,като е до 17 степени. Това е уреда : http://911.bg/a2/offers.asp?p=3332594&parent=7156
Мнението беше редактирано от Phrozen One на 05.01.09 11:31.
Минал съм по тоя път. Преди 5 години бях малко над 120 кг., с кръвно, често надвишаващо 170/110, триглицериди в пъти над нормата и т. н. Свалих 33 килограма за около 10 месеца с много нисък калориен прием (около 1500 ккал на ден), после пак се отпуснах и за по-малко от година отново бях 120. Ефектът на махалото няма да те подмине и теб, ако сега сваляш ударно с намерение после да се върнеш към стария си начин на живот. Трябва да превърнеш активния спорт и мисълта за режима си на хранене в ежедневие за години напред, ако искаш да постигнеш дългосрочни резултати. Съветът ми е да не насилваш много тялото си, защото после то ще ти го върне. Карай с кардиото 35-40 минути 4 пъти в седмицата примерно, направи диетата си по-умерена - НВД с около 2000 ккал на ден за теб ще е добре, тия 1400 ккал са ужасяващи. Ако имаш възмножност, започни и силови тренировки в залата. Вечерно време след 21:30-22:00 часа не е добре да натоварваш тялото си. Нищо фатално, но ако успееш по-рано, ще е по-удачно. Принципно рано сутрин е най-ефективна кардио-тренировката, но в твоя случай с това кръвно не бих ти го препоръчал - натоварва сърцето сутрешното кардио. Успех!
05.01.09
16:22
Подкрепям! 2000-2200 калории с около 100 грама въглехидрати на ден.
11.01.09
19:18
Чудесно стана. През ден правя кардиото по 1 час. Вече съм 110 килограма и се чувствам по-зареден с енергия, като правя кардиото.
Калориите го покачих съвсем малко до 1500. Благодаря ви много за съветите.
За да не пускам нова тема, бих искал и аз един съвет относно какво да предприема. На 17 години съм, висок съм 1,75 и тежа 66 кила. Знам че съм в рамките на нормалното тегло, обаче имам доста мазнинки по бедрата, корема и обичайните области на затлъстяване. Не съм точно пълен, но пък не съм и релефен макар че ходя редовно на фитнес от септември месец насам, а и преди лятото и в предишните години си блъсках с приятели през месеците януари-май (само кръгови обаче). От една страна искам да разкарам тази мазнина, от друга искам да си покача мускулната маса. Та въпроса ми е дали да си купя л-карнитин (имам крос-тренажор вкъщи и кардиото в извънтренировъчни дни не ми е проблем) и да сваля мазнините и после да се погрижа за мускулната маса (било то с гейнър или креатин) или първо да се опитам да си покача мускулната маса и тогава да се опитам да топя мазнините. И преди да ми кажете, че храненето е най-важната част от орелефяването, да спомена, че особен хранителен режим не спазвам, но бял хляб не ям, свел съм сладкото до минимум и се опитвам да ям колкото се мога повече месо и храни без мазнини, въпреки че от училище и уроци не ми остава кой знае какво време да си следя постоянно храненето.
Мнението беше редактирано от Атанаско на 22.01.09 19:15.
казано от Атанаско на 22.01.09, 19:14:
За да не пускам нова тема, бих искал и аз един съвет относно какво да предприема. На 17 години съм, висок съм 1,75 и тежа 66 кила. Знам че съм в рамките на нормалното тегло, обаче имам доста мазнинки по бедрата, корема и обичайните области на затлъстяване. Не съм точно пълен, но пък не съм и релефен макар че ходя редовно на фитнес от септември месец насам, а и преди лятото и в предишните години си блъсках с приятели през месеците януари-май (само кръгови обаче). От една страна искам да разкарам тази мазнина, от друга искам да си покача мускулната маса. Та въпроса ми е дали да си купя л-карнитин (имам крос-тренажор вкъщи и кардиото в извънтренировъчни дни не ми е проблем) и да сваля мазнините и после да се погрижа за мускулната маса (било то с гейнър или креатин) или първо да се опитам да си покача мускулната маса и тогава да се опитам да топя мазнините. И преди да ми кажете, че храненето е най-важната част от орелефяването, да спомена, че особен хранителен режим не спазвам, но бял хляб не ям, свел съм сладкото до минимум и се опитвам да ям колкото се мога повече месо и храни без мазнини, въпреки че от училище и уроци не ми остава кой знае какво време да си следя постоянно храненето.
Ти не знаеш какво искаш,камо ли ние :)
22.01.09
20:26
казано от Владимир92 на 22.01.09, 20:00:
казано от Атанаско на 22.01.09, 19:14:
Ти не знаеш какво искаш,камо ли ние :)
Как реши, че не знае какво иска? Той си е казал какво иска - да свали малко мазнини и да качи мускулна маса... Този въпрос е доста пъти разискван тука - първо трябва да качиш маса и после да сваляш(може и първо да сваляш, после да качваш, ама след това отново трябва да чистиш, така че е безсмислено :) ) Ако не можеш да се храниш както трябва, тогава гейнърът е удачен вариант. Иначе съм на мнение че със суроватъчен протеин и правилно хранене гейнърът е излишен де, но при теб храненето е малко проблемно...Креатин си земи етил естер или креалкалин - така и така трябва да мислиш и за чистенето, хубаво ще е да минеш без водата, която ще задържиш с монохидрата. Можеш да вземеш и едни аминокиселини. По-натам карнитина, може и фет бърнър някакъв...
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 22.01.09 20:27.
Мерси за бързия отговор, значи първо ще гледам да си кача мускулната маса и тогава да чистя :) Предполагам че дотогава 10-15 минути на ден на крос тренажора няма да са излишни :)
22.01.09
20:47
Да, така е най-добре. Не, кростренажора не е проблем, даже според мен може да ти помогне до някаква степен да качваш по-чисто... Аз също мисля да тичам като се постопли малко, въпреки че все още ще съм в период за маса...