23.01.09
08:57
По 4 пьти на седмица правя коремни преси , опитах различни видове упражнения, но плочки не се появяват... Имам мн малак слой мазнини... Какво трябва да правя и по колко пьти ? да продьлжавам ли така с надеждата че ще изкочи някоq плочка :D А и да попитам мн хора спорят че уформянето на плочките завизи от упражненията... Имам предвид някой хора са с идеални прави плочки , други са с “криви” ако мога да ги нареча... това от упражненията ли е или от самия човек ?
23.01.09
09:12
От генетиката е. Ако си с криви плочки, няма как да ги изправиш до перфектност...
Коремните мускули са като останалите мускули. Ако другите ти мускули растат при 4 тренировки седмично за тях - значи и плочки ще направиш.
казано от Oranje на 23.01.09, 09:12:
От генетиката е. Ако си с криви плочки, няма как да ги изправиш до перфектност...
Коремните мускули са като останалите мускули. Ако другите ти мускули растат при 4 тренировки седмично за тях - значи и плочки ще направиш.
да но само с преси става ли ?!
23.01.09
09:15
казано от ditrfs на 23.01.09, 09:13:
Кое?
казано от Oranje на 23.01.09, 09:15:
казано от ditrfs на 23.01.09, 09:13:
Кое?
ами да направя плочки :)...
23.01.09
09:25
Като оставим настрана рекламите по ТВто - да. Мускули се правят като ги натоварваш с подходящите упражнения, правилните повторения и се храниш и възстановяваш пълноценно. За бицепса това са различни сгъвания на ръцете и въртене в китките, за прасците - изправяния на пръсти, а за корема - коремни преси ;)
Ако ги претренираш обаче няма да стане нищо, така че внимавай: те не са супермускул, а обикновен мускул!
казано от Oranje на 23.01.09, 09:25:
Като оставим настрана рекламите по ТВто - да. Мускули се правят като ги натоварваш с подходящите упражнения, правилните повторения и се храниш и възстановяваш пълноценно. За бицепса това са различни сгъвания на ръцете и въртене в китките, за прасците - изправяния на пръсти, а за корема - коремни преси ;)
Ако ги претренираш обаче няма да стане нищо, така че внимавай: те не са супермускул, а обикновен мускул!
ясно ... благодаря
няма ли някой да сподели как е изградил плочките си ... с колко тренировки ... някой да ми каже от личен опит и да ми вдьхне кураж моля ви се ... :)
23.01.09
09:38
казано от ditrfs на 23.01.09, 09:28:
ясно ... благодаря
няма ли някой да сподели как е изградил плочките си ... с колко тренировки ... някой да ми каже от личен опит и да ми вдьхне кураж моля ви се ... :)
Когато започнах да тренирам направих тримесечния курс на братята Уидър (Уайдър?!?). Там се правеха по 6 повторения. След него пуснах и двумесечния им курс, където също бяха 6-8 повторения. Връзвах си дискове на краката, когато ги повдигах, а когато повдигах тялото - слагах диск(ове)/дъмпбел зад главата си, така че да не мога да направя повече повторения от предписаните. В резултат на което направих плочките. След туй съм минал през 1000 повторения за една серия, гигантски серии и каквото се сетиш, докато разбера, че чистенето им става с диета, не в залата. Днес си правя 3х16 повдигане от вис и 3х16 римско столче 2-3 пъти седмично след другите упражнения и това е. Как изглеждат в период за маса и изчистени - виж в галерията.
казано от Oranje на 23.01.09, 09:38:
казано от ditrfs на 23.01.09, 09:28:
ясно ... благодаря
няма ли някой да сподели как е изградил плочките си ... с колко тренировки ... някой да ми каже от личен опит и да ми вдьхне кураж моля ви се ... :)Когато започнах да тренирам направих тримесечния курс на братята Уидър (Уайдър?!?). Там се правеха по 6 повторения. След него пуснах и двумесечния им курс, където също бяха 6-8 повторения. Връзвах си дискове на краката, когато ги повдигах, а когато повдигах тялото - слагах диск(ове)/дъмпбел зад главата си, така че да не мога да направя повече повторения от предписаните. В резултат на което направих плочките. След туй съм минал през 1000 повторения за една серия, гигантски серии и каквото се сетиш, докато разбера, че чистенето им става с диета, не в залата. Днес си правя 3х16 повдигане от вис и 3х16 римско столче 2-3 пъти седмично след другите упражнения и това е. Как изглеждат в период за маса и изчистени - виж в галерията.
ясно :) благодаря ти
моля пишете искам да чуя още мнения :)
Ами аз ги бях поизкарал с подходяща диета, бая кардио и правене на коремни преси с диск зад врата по 15 повторения някъде :)
За да ти се виждат плочките ти трябва диета. Коремните преси нямат почти нищо общо. Ти и в момента имаш коремни мускули, но просто не се виждат.
4 пъти на седмица е прекалено, повече ефект ще имаш ако ги правиш 2 до 3 пъти макс......и както останалите колеги ти казаха, по-скоро резултат ще имаш от правилна диета и много кардио. успех!
За да се виждат, както по-горе ти казаха, трябва диета и кардио. За да има кво да се вижда т.е. по-масивен/дълбок релеф, прави пресите с допълнителна тежест. Аз лично започнах да правя повд. от вис 3х10; молитва 3х15; коремни преси 3х15 (с 10-15кг диск) и да ти кажа имам ефект просто още не съм изчистил. До колкото знам по-специално молитвата се води за изграждане на хубавия дълбок релеф.
Успех.
казано от Петров на 23.01.09, 16:24:
За да се виждат, както по-горе ти казаха, трябва диета и кардио. За да има кво да се вижда т.е. по-масивен/дълбок релеф, прави пресите с допълнителна тежест. Аз лично започнах да правя повд. от вис 3х10; молитва 3х15; коремни преси 3х15 (с 10-15кг диск) и да ти кажа имам ефект просто още не съм изчистил. До колкото знам по-специално молитвата се води за изграждане на хубавия дълбок релеф.
Успех.
благодаря мн на всички за сьветите , само кое упражнение беше молитва моля ви даите ми линк някакав да вида !
24.01.09
08:10
До миналата година нямах плочки и твърдо вярвах, че не мога да ги изкарам, защото като бяха малък бях средно дебел и това се отразява в сегашните ми нива на подкожни. Но ето, че стана, и то единствено съм използвал ел-карнитин, никакви по-килни препарати и добавки, и разбира се доста протеин, за да попълни енергиините ми нужди по време на нисковъглехидратната диета. Допуснах и грешки! Реших да пробвам идеята за “точкова редукция” и - да, признавам си, НЕ проработи. Ето до какви изпитани изводи стигнах:
1. В основен период - тренирам корема В ОТДЕЛЕН ДЕН, с голяма концентрация, около 12-13 серии по 20 повмторения, може и 15 (повторения). Задължително с утежнение. 3 почивни дни между тренировките!
2. В период за чистене - 20-25 повторения в серия, с по-малко тежести, серии около 10. Повторенията за цялата тренировка си остават горе долу-същите. Наиститина, намалявам интензивността малко, но това става и при другите мускулни групи, ща не ща.
3. Диеата. Около 0.5 - 0.7 гр на кг въглехидрати. Кажи го по 50 гр на ден.
4. Кардио - 3 или 4 пъти седмично. 30-40 минути, интервално.
Така направих не просто за пръв път плочки в живота си, а доста добри плочки.
Все пак не съм сигурен доколко системи с 6-8 повторения са удачни за мусукулоизграждащ ефект. Първо, има мускули, които наистина отговарят на малко повече от този брой, който иначе е оптимален в повечето случаи и аз го използвам. Корема е един от тях. Второ, стурава ми се много голям риск от контузии. Тежки 15 повторения за корема смятам за далеч по удачно - с 15 повторения може да се качва маса дори в ръцете, макар не много. Ако приемем, че все пак корема се нуждае от малко повече повторения, то 15 ще му дойдат идеално.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 24.01.09 08:12.
казано от Георги Николаев на 24.01.09, 08:10:
До миналата година нямах плочки и твърдо вярвах, че не мога да ги изкарам, защото като бяха малък бях средно дебел и това се отразява в сегашните ми нива на подкожни. Но ето, че стана, и то единствено съм използвал ел-карнитин, никакви по-килни препарати и добавки, и разбира се доста протеин, за да попълни енергиините ми нужди по време на нисковъглехидратната диета. Допуснах и грешки! Реших да пробвам идеята за “точкова редукция” и - да, признавам си, НЕ проработи. Ето до какви изпитани изводи стигнах:
1. В основен период - тренирам корема В ОТДЕЛЕН ДЕН, с голяма концентрация, около 12-13 серии по 20 повмторения, може и 15 (повторения). Задължително с утежнение. 3 почивни дни между тренировките!
2. В период за чистене - 20-25 повторения в серия, с по-малко тежести, серии около 10. Повторенията за цялата тренировка си остават горе долу-същите. Наиститина, намалявам интензивността малко, но това става и при другите мускулни групи, ща не ща.
3. Диеата. Около 0.5 - 0.7 гр на кг въглехидрати. Кажи го по 50 гр на ден.
4. Кардио - 3 или 4 пъти седмично. 30-40 минути, интервално.Така направих не просто за пръв път плочки в живота си, а доста добри плочки.
Все пак не съм сигурен доколко системи с 6-8 повторения са удачни за мусукулоизграждащ ефект. Първо, има мускули, които наистина отговарят на малко повече от този брой, който иначе е оптимален в повечето случаи и аз го използвам. Корема е един от тях. Второ, стурава ми се много голям риск от контузии. Тежки 15 повторения за корема смятам за далеч по удачно - с 15 повторения може да се качва маса дори в ръцете, макар не много. Ако приемем, че все пак корема се нуждае от малко повече повторения, то 15 ще му дойдат идеално.
И това за колко време ?
24.01.09
09:31
Изграждащия период, да речем че е бил 2 месеца в гореописания вариатнт. 2 пъти седмично корем - при тежка тренировка е смешно да тренираш корема на следващия ден, че и на по-следващия.
Изчистването трая 3 месеца и трябваше да сваля общо взето от 88 на 80, или около 10% от теглото си за да мина от “нищо не се вижда” до “ебаси”.
Според тазсутришното ми измерване съм 90.8, или точно 200 паунда по американскте стандарти. По-зле е от “ебаси”-то, но все още нещо се вижда.
през ден прави преси 3х10 + 15 кг на пейка за преси с обратен наклон , на това за кофичките вдигаш краката до горе и пускаш до хоризонтално положение и на долен скрипец дърпаш за талия настрани
27.02.09
12:08
естествено че става,но се иска повече време :coolmad:
Извинете ме за тъпия въпрос, :red: ама какво представлява това упражнение молитва
Не знам защо трябва да правиш супер ниски въглехидрани диети и т.н. Нещата са доста по-лесни отколкото изглеждат.Обикновенните коремни преси са безполезно упражнение.Прави по трудни вариации като обратна преса,двоинта преса,flying ass,dragon flag,повдигане на крака от лег/вис,римско столче.Отделно си прави на седмица 3-4 пъти яко интензивно кардио + 5 минути яко къртене на круша и скачане на въже.Диетата да ти е балансирана и 120-130 въглехидрати на ден да приемаш нямаш проблем.За пример ще дам мен.Имам си подкожни мазнини,но въпреки това имам плочки и си личат,дори когато не съм ги стегнал(не бях правил кардио).Сега като почвам интензивно кардио + скачане на въже + круша + ефикасни упражнения = много добри коремни мускули до няколко месеца.Не живей с илюзията че само с коремни преси става.просто яж качествена храна,тренирай редовно и всичко ще си дойде на мястото,трябва време.Успех ти желая!
27.02.09
16:13
Плочки! Лесна работа ( т.е. обяснението е лесно :D )! Както е споменато по горе ти си имаш плочки ама не се скиват ;) и аз като тебе здравата тормозя коремните мусколи ;) 4-5 пъти седмично по 3x100 коремни преси (понякога и повечко)! Дето ти викат ако ги тренираш по 2 пъти по—гоям ефект ще има са пълни глупости!!! Зависи от ефекта който търсиш! Ако искащ да растът да!!!!!!!!!! но ако целиш да ги стегнеш и да станеш по- издържлив... тогава деиства схемата колкото повече - толковва повече :) е трябва да ги оставяш да с евъзстановят разбира се което във време е индивидуално за всеки от нас ;) аз си давам 2 почивни дни! и така де заветните плочки ще се покажат обаче само като изгориш мазнините по корема :/ трудничко но с кросчета или каране на колело на някое приатно място ще успееш ;) не съм им фен на диетите или режимите но за поставената цел наистина тр1бва да изключиш това онова от менюто :) УСПЕХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27.02.09
16:18
САМО ДА СПОМЕНА КАТО ЛЮБОПИТЕН ФАКТ ЧЕ С КОРЕМНИ ПРЕСИ ПЛОЧКИТЕ Е ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО ДА ГИ ИЗКАРАТЕ НАЯВЕ ТЪЙ КАТО 250 000 ПРЕСИ ИЗГАРЯТ 500 ГР. ПОДКОЖНИ МАЗНИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
То хуу диета и тряя да свалиш от корема за да се показва ама нали за да се покаже нещо трябва да има и некое мускулче там по коремчето... прави по 3 пъти на седмица те ти казаха упражненията но аз ще ти кажа например моите... Има едно дето сваля много корема за около седмица това го гледах едни ръгбисти мисля че канадски бяха и във филма казват че пият яко бира и 1 седмица преди мача правят това упражнение и прават плочки :) И пробвах го и интересното е че имаше доста ефект поне при мен... Изправяш се и скачаш с максимално коленете по нагоре (смисъл свиваш краката във въздуха) и си пипаш с ръцете коленете докато са във въздуха прави така по 10-15 мин на ден и отделно 3те пъти на седмица нормалните си упражнения. Аз правя обикновени коремни преси там на тфа кривото и с тежест след това се хващам на лостовете (както за кофички) и повдигам краката и си имам добри плочлета. Успех!